Hλιάνα Φωκιανάκη

Hλιάνα Φωκιανάκη

Τέτοια αντίδραση για ένα βραβείο; Μα πώς κάνετε έτσι, δεν του δώσανε του Ρουβά δα και υπουργικό θώκο

Και ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού καθυστερεί την οικονομική βοήθεια σε σχέση με την ολοκλήρωση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, και δεν έχει το καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό σε θέματα σύγχρονης τέχνης για να μπορέσει να συνδράμει ουσιαστικά στην προώθηση των σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών στην Ευρώπη και τον κόσμο, ευτυχώς ιδιωτικά ιδρύματα όπως το Ίδρυμα Νιάρχου, ο οργανισμός ΝΕΟΝ και το Ίδρυμα Ωνάση, αναλαμβάνουν να καλύψουν τον ρόλο του απόντος κράτους.

Ίσως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά την εκμετάλλευση της δήλωσης του George Clooney, ο οποίος αν όντως πιστεύει αυτά που λέει θα μπορούσε να αποτελέσει έναν πολύ ισχυρό και πειστικό εκπρόσωπο της επιστροφής των Μαρμάρων στην χώρα μας, σκέφτηκα και λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε στο email μου το δελτίο τύπου της δήλωσης του Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Η παραίτηση Ξαρχάκου μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως κεφαλή του Εθνικού Θεάτρου είναι ακόμα μια χαρακτηριστική έκφανση της προβληματικής εικόνας που διακατέχει τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

Μια ο Τζούλιαν Ασάνζ, μια ο Σγουάρτζ και τώρα ο Σνόουντεν. Επαναστάτες που δεν ταιριάζουν στο κλασσικό προφίλ που έχουμε συνηθίσει. Τι σχέση έχει ο Τσε Γκεβάρα με το μυώδες σώμα, την γενειάδα, τα πούρα, την αγάπη για τις γυναίκες και την μητέρα Ρωσία, με αυτά τα συμπαθητικά παιδάκια;