Γιώργος Παπασταφίδας

Γιώργος Παπασταφίδας

Όταν μιλάω δεν θέλω να μιλάει κανένας. Ούτε και να γυρίζει πίσω. Εντάξει;

Με αυτά που συμβαίνουν στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα , θεωρώ πλέον σίγουρο ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες  όταν μαζεύονται στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν, κάτι... καπνίζουν και βρίσκονται σε συνεχή νιρβάνα. Έτσι, αντί να ασχολούνται πώς να σώσουν την Ευρώπη ασχολούνται με τη…. μουχρίτσα στα φυτά της εισόδου της πολυκατοικίας

Πριν  δέκα-δεκαπέντε χρόνια τα έκαναν μόνο όσοι είχαν κάνει φυλακή ή ήταν μέλη κάποιου εκκεντρικού μουσικού συγκροτήματος ή τέλος άνηκαν σε κάποιο κλάμπ με μηχανές τσόπερ .

Το «δώρο» που μας έκανε ο Αλμούνια με την έγκριση της εξαγοράς της Ολυμπιακής από την Aegean μπορεί να αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο της ανάπτυξης στην Ελλάδα για το 2014 . Υπερβολές.

Οι  πρόσφατοι πανηγυρισμοί της πολιτικής ηγεσίας έχουν να κάνουν φυσικά με τον τουρισμό και πόσο βοήθησε η αύξηση των επισκεπτών στην χώρα μας ,στην μείωση της ύφεσης της Ελληνικής οικονομίας

‘Έχει περάσει ένας μήνας από την πανηγυρική μείωση του ΦΠΑ  στην εστίαση και σύμφωνα με τους αρμόδιους θα έπρεπε να έχουμε δει την διαφορά στις τιμές εστιατορίων αλλά και άλλων καταστημάτων εστίασης .

Τα διεθνή, κυρίως, μέσα ενημέρωσης, αναρωτιούνται συχνά-πυκνά «γιατί οι Έλληνες δεν ξεσηκώνονται με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα τους». Την ίδια απορία έχουν και οι μισοί Έλληνες, που κατηγορούν τους άλλους μισούς ότι κάνουν «αντίσταση από τον καναπέ τους».

Η Μέρκελ με την επίσκεψη της στο περίπτερο της Ελλάδας στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο  έδωσε το έναυσμα της καλοκαιρινής απόβασης στην Ελλάδα στις... ορδές των πεινασμένων για ήλιο και τζατζίκι, συμπατριωτών της.

Θα φάμε με χρυσά κουτάλια ή, για να γίνω πιο συγκεκριμένος, για μια ακόμη φορά οι ξενοδόχοι και οι μεγαλοπαράγοντες της “βαριάς βιομηχανίας” της χώρας θα φάνε με χρυσά κουτάλια.
Όλοι οι υπόλοιποι εμείς οι ιθαγενείς απλά θα τους βλέπουμε και θα μας πέφτουν τα σάλια.
Τώρα θα πείτε για νέο μας το λες; Αυτό δεν συνέβαινε πάντοτε;
Απολαύστε τους αριθμούς της  “βαριάς μας βιομηχανίας”!

Οι συνολικές, φανερές  ετήσιες εισπράξεις των ξενοδοχείων της χώρας φτάνουν περίπου τα 10 με 11 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε τουρίστας που έρχεται στην Ελλάδα ξοδεύει για την διαμονή του περίπου 600 ευρώ.
Ε, και; θα μου πείτε.