plantzos_kostas

Κωστής Πλάντζος

Το βρήκαμε τώρα ότι φταίει η ρήτρα αναπροσαρμογής. Όχι, δεν "ξεπλένω" καμία ρήτρα, ούτε τη μονομερή μεταβολή προγραμμάτων σε "κυμαινόμενα", ούτε τα ψιλά γράμματα κλπ. Αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα της ακρίβειας ρεύματος που ζει ο κόσμος. Και, προ πάντων, δεν είναι νομικό το ζήτημα.

24


Επί 1,5 χρόνο κάποιοι δηλητηριάζουν τις ζωές τους και των άλλων: πρόβατα, όλοι τα πιάνουν, φταίνε οι δημοσιογράφοι, φταίνε οι έξω, φταίνε οι μέσα κλπ κλπ. Εμβόλιο για αυτούς υπάρχει;

8

Επί 5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ μάς δίδαξε ότι πρέπει να σιχαινόμαστε κάποιους: τους πλούσιους, την ανώτερη οικονομικά τάξη, τη μεγαλοαστική τάξη, την μεσαία τάξη…

Μετά την εξαπάτηση των συνταξιούχων από τον Ιούνιο του 2015 και επί 4 χρόνια που δεν τους καταβάλλονται οι αυξήσεις που έχουν κριθεί τελεσίδικα από το ΣτΕ ( Χ 4 δισ. ευρώ το χρόνο) η χορήγηση της «κάλπικης» 13ης σύνταξης από την κυβέρνηση αποκαλύπτει –και για όποιον δεν κατάλαβε- τον συνεχή και βαρύτατο εμπαιγμό του Κράτους εις βάρος των συνταξιούχων.

Φίλοι μου με ρώτησαν ποιον άνθρωπο θα ξεχώριζα από όσους γνώρισα, είδα ή άκουσα το 2018. «Ο κύριος Κυττέας» τους απάντησα. Ένας απλός υπάλληλος, με καταγωγή από τη Μάνη, που υπηρετεί στην υπηρεσία Συντάξεων του Δημοσίου (πρώην ΓΛΚ, νυν ΕΦΚΑ) στην οδό Κάνιγγος.

«Άσφαιρο» αποδείχθηκε για την Ελλάδα το «μπαζούκας» του 1,1 τρισ. ευρώ από την ΕΚΤ. Πριν τρία χρόνια (Ιανουάριο 2015) ο Μάριο Ντράγκι ανακοίνωνε ότι θα ρίξει ρευστό 1,1 τρισ. ευρώ με επαναγορές κρατικών ομολόγων για να σώσει το ευρώ και την Ευρωζώνη από την ύφεση και τον αποπληθωρισμό. Χθες ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα τελειώνει οριστικά τον Δεκέμβριο. 

Το πιο φρέσκο fake news του ΣΥΡΙΖΑ: μειώνει τον φόρο στις επιχειρήσεις, αυξάνοντάς τον από 26% σε 28%. Και αυτό το λέει η ίδια η τροπολογία που κατέθεσαν οι κ.κ. Τσακαλώτος και Παπανάτσιου! Το fake news του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: Η τροπολογία λέει ότι αλλάζει το άρθρο 58 του ν.4172 και για το φορολογικό έτος 2019 ο φόρος κερδών στις επιχειρήσεις μειώνεται στο 28% (από 29% που είναι σήμερα). 

Έχασαν τον ύπνο τους στην κυβέρνηση με την αποκάλυψη από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (στις 9 Σεπτεμβρίου) για την «κρυφή λίστα» με τα 10.119 ακίνητα– "μυστήριο",  τα οποία εκχωρούσαν με απόφασή τους (από 19.6.2018) στο Υπερταμείο ο υπουργός Οικονομικών και ολόκληρο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

«Η μεγαλύτερη Ανάπτυξη (για α΄εξάμηνο έτους) από το 2007» είναι το σύνθημα της κυβέρνησης, για να πανηγυρίσει το 1,8% που κατέγραψε στο β΄ τρίμηνο του 2018 η ελληνική Οικονομία, με το επιχείρημα ότι μαζί με το α΄εξάμηνο που πήγε «σφαίρα» (2,5%) προκύπτει ένα 2,2% που δεν το είχε ξαναδεί η χώρα στα τελευταία 11 αυτά χρόνια.

Τι λόγο ύπαρξης έχει ένα κόμμα όπως ο ΣυΡιζΑ, που επιζητά, κατακτά και παραμένει στην εξουσία καταγγέλοντας τους πάντες και τα πάντα, εάν δεν έχει σχέδιο και σκοπό να λύσει τα προβλήματα τα οποία το ίδιο καταγγέλλει; Κανέναν απολύτως! Και πρέπει να διαλυθεί, να φύγει, να μην υπάρχει.