Αντώνης Πανούτσος

Αντώνης Πανούτσος

Mε το ματς της διαπραγμάτευσης να έχει χαθεί από τα λάθη στον πάγκο, που άλλαζε σύστημα ανά εβδομάδα, και τη συμφωνία που πάει να υπογραφεί να μη σηκώνει παπατζιλίκια, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από τα μεγαλύτερα ως τα μικρότερα, προσπαθούν να διαφυλάξουν τα νώτα τους.

Από τις 24 Μαΐου του 2014, όταν ένας τζιχαντιστής από τη Συρία άνοιξε πυρ μέσα στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών σκοτώνοντας τέσσερα άτομα, μέχρι την 22α Μαρτίου του 2017, όταν ένας τρομοκράτης έπεσε με το αυτοκίνητό του επάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο σκοτώνοντας τέσσερα άτομα, τραυματίζοντας 20 και μαχαιρώνοντας στη συνέχεια έναν αστυνομικό, στην Ευρώπη είχαμε 38 τρομοκρατικές επιθέσεις.

Από την εποχή της ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ, το «Greek statistics» ήταν ένας ευφημιστικός όρος. Αναφερόταν σε στατιστικές όχι ακριβώς ψευδείς, αλλά ούτε και αληθινές. Με τα νούμερα και τις κατηγορίες κάπως «μαγειρεμένες» με «δημιουργική ασάφεια» έτσι ώστε να μη δείχνουν την αλήθεια, αλλά το αποτέλεσμα που ήθελε ο σεφ που τις μαγείρεψε.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα ομάδες κουκουλοφόρων και κρανοφόρων επιτέθηκαν σε λεωφορεία και σταθμούς και κατέστρεψαν πάνω από 100 ακυρωτικά μηχανήματα.

Στη ζωή μου μέχρι σήμερα με έχουν σταματήσει στον δρόμο για να μου ζητήσουν «ένα ευρώ γιατί είμαι στην απεξάρτηση, ρε φίλε», φωτιά για το τσιγάρο και να με ρωτήσουν πώς πάνε στην Ομόνοια. Με έχουν ρωτήσει αν θα πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός και σπανιότερα ή ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ αν αυτός που ρώτησε είναι αστυφύλακας, γιατί ο Δικέφαλος του Βορρά πρέπει να είναι η δημοφιλέστερη ομάδα στα Σώματα Ασφαλείας.

Τους τρεις τελευταίους μήνες υπολογίστηκε ότι πάνω από 30.000 μπλοκάκια κατατέθηκαν στην Εφορία. Σχεδόν όλα ανήκαν σε εργαζομένους που τα χρησιμοποιούσαν σπάνια ή καθόλου και οι οποίοι θέλησαν να αποφύγουν τις ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που ισχύουν από φέτος.

Στην πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ η νοοτροπία ήταν ότι η ορθή σοσιαλιστική αντίληψη έφτανε για να γίνουν τα πάντα. Ανάμεσα στη σοσιαλιστική νέα γενιά της ΕΡΤ2 περιλαμβανόταν μια ρεπόρτερ.

Θα ήταν εντυπωσιακό ένας διευθυντής εφημερίδας να δίνει συνέντευξη στην εφημερίδα από την οποία έφυγε για τα σχέδιά του στη νέα του εφημερίδα. Οχι όμως στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ακόμα και το πιο απίθανο έχει γίνει συνηθισμένο.

Το μπλοκάκι ήταν μια λύση για να λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας. Ενας τρόπος να πληρώνεται κάποιος με απόδειξη χωρίς να είναι απαραίτητη η μόνιμη πρόσληψή του

Μεταπολιτευτικά, για δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ αρχικά και η Ν.Δ. αργότερα αποφάσισαν ότι κανένας δεν έχασε ποτέ κολακεύοντας τον επίδοξο ψηφοφόρο. Ετσι, ο λαός ήταν πάντα σοφός. Εκτός αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Τότε δεν ήταν σοφός αλλά προδομένος.

Η ιστορία με το επίδομα στους συνταξιούχους και την επιστολή συγγνώμης του Γιουκλίντ Τσακαλώτου είχε περισσότερους στόχους απ’ όσους αρχικά μπορούσε να διακρίνει κανείς.

Στο Δίκαιο του Πολέμου υπήρχε ο όρος ότι αν μια πόλη αρνιόταν να παραδοθεί και κυριευόταν κατόπιν μάχης, ο νικηφόρος στρατός είχε το δικαίωμα πλιάτσικου για δύο μέρες.