Μαίρη Λαμπαδίτη

Μαίρη Λαμπαδίτη

«Πετύχαμε μεγάλη νίκη» ζητωκραύγαζαν χθες οι «ντελιβεράδες» μετά την ανακοίνωση της e-food για παροχή γενναιόδωρου πακέτου στους riders που όντως ξεπερνάει κατά πολύ τις απαιτήσεις της εργατικής νομοθεσίας

13

Ο τουρισμός πήγε και φέτος καλά , όχι όπως πέρσι που τίναξε την μπάνκα στον αέρα αλλά αρκετά ικανοποιητικά. Εφερε κέρδη και συχνά υπερκέρδη στους επιχειρηματίες. Αν μιλήσει όμως κανείς με τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τους επιθεωρητές εργασίας, θα ανακαλύψει τη σκοτεινή πλευρά του αστραφτερού σκηνικού

Η ρύπανση του Σαρωνικού είναι «δάκτυλος» του Ντάισελμπλουμ  ο οποίος αφού θέλησε  να πατάξει τα ποτά και τις γυναίκες του Ελληνάρα , έβαλε στο στόχαστρό του και την μοναδική  φθηνή απόδραση που είχε μείνει στον Αθηναίο. Ένα μπάνιο στην παραλία !

Παραζαλισμένοι μπροστά από τα ΑΤΜ οι συνταξιούχοι βλέπουν να έχει κάνει φτερά η μισή τους σύνταξη χωρίς να πληροφορούνται ποτέ τους..πόντους του κουρέματος και βάσει ποιου νόμου υπέστησαν τις «ποινές»

Με αφορμή το κυβερνητικό σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους, έχει ενδιαφέρον να μεταφέρω κάποιες απόψεις της Ελενας Παναρίτη που άκουσα συμπτωματικά  τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Aσφαλώς το βράδυ της Τρίτης ο Λάκης Λαζόπουλος έκανε μια αμιγώς  πολιτική εκπομπή   προκαλώντας πολλαπλά σχόλια όπως αυτό του Πέτρου Τατσόπουλου που τον κατήγγειλε για καθαρή προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης. Πρέπει να πάρει το 70% του μισθού του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, σχολίασε διαδικτυακός αναγνώστης του protothema.gr.

Οι πολιτικές ελίτ πρέπει να αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ,υποστηρίζουν οι καθηγητές πολιτικής επικοινωνίας.  Είναι φανερό ότι τα «μυαλά» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχαν εξαντλήσει τα αποθέματα της μυελίνης τους   και οι εφεδρείες  δημιουργικού οίστρου ήταν πλέον ανύπαρκτες έως γραφικές . Αντίθετα η αριστερά διέθετε εντυπωσιακό πολιτικό προσωπικό που συμπιεζόταν τόσα χρόνια στην... απέξω . 

Μέσα στις πολιτικές κόντρες, την αναδίπλωση της Λαγκάρντ και  τις εμφανίσεις της lady Gaga , η επικαιρότητα μας χάρισε μια νότα αισιοδοξίας και πολιτιστικής περηφάνιας συστήνοντάς μας το νιγηριανό   Sam Chekwas , έναν «πρεσβευτή» του αρχαίου ελληνικού πνεύματος στα πέρατα του κόσμου.

Ο 24χρονος Μηνάς με μεταπτυχιακό πάει κάθε πρωί να δουλέψει στις εγκαταστάσεις της «e yellow» ενοικιαζόμενος  από την εταιρία προσωρινής απασχόλησης « jobistas» για παροχή έργου της Εθνικής Τράπεζας.

Oι “επιζήσαντες” είναι από τα πιο συναρπαστικά  ρεπορτάζ  που είχαν την τύχη να καλύψω . Ηρωες που γύρισαν από την κόλαση του πολέμου  , ναυαγοί που γλίτωσαν από τους καρχαρίες ,άνθρωποι που διασώθηκαν από πολύνεκρα δυστυχήματα, εγκλωβισμένοι που άντεξαν κάτω από τόνους συντρίμμια  . Πριν 20 χρόνια, είχε πέσει ένα αεροπλάνο στο Στρασβούργο . Κόλαση φωτιάς ,φωνές για βοήθεια μέσα στη νύχτα. Ενας έλληνας φοιτητής , ο Νικολά ,κατάφερε να βρει την έξοδο του αεροσκάφους , να συρθεί στο δάσος και να ζήσει . Σε συνέντευξή του μου είπε «δεν κάνω τον ήρωα , προσπάθησα να βοηθήσω κάποιους, δεν τα κατάφερα , κοίταξα να ξεφύγω , το ένστικτο της επιβίωσης ..είμαι στο νοσοκομείο , οι φίλοι μου όταν συνέλθω κανονίζουν πάρτι με σαμπάνια ..»