Σπύρος Γκουτζάνης

Σπύρος Γκουτζάνης

Δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα και πιστεύω ότι οι δημοσιογράφοι έχουν αποστολή να καλύπτουν την επικαιρότητα και όχι να γίνονται πρωταγωνιστές, ωστόσο κάποιες φορές είναι δόκιμο.

O πρωθυπουργός θα ανέβει σήμερα να εγκαινιάσει την ΔΕΘ και να μοιράσει στο πόπολο τα ακόμη ανείσπρακτα 246 εκατομμύρια ευρώ από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αφού διατρανώσει τη νίκη της κυβέρνησης κατά της επάρατης παλαιάς διαπλοκής

Σε κάθε μεγάλη της πολιτική μάχη η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται το πολιτικό κεφάλαιο της αριστεράς

“Η ΝΔ δεν αναγνωρίζει, δε νομιμοποιεί και δεν αποδέχεται τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες”, επιγράφεται η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από μερικές ημέρες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς από τα παράδοξα την ελληνικής πολιτικής ζωής, ότι το θέμα της διόγκωσης ή μη του ελλείμματος το 2009 και οι ευθύνες του Ανδρέα Γεωργίου, επανέρχεται επτά χρόνια ως κεντρικό ζήτημα της κομματικής αντιπαράθεσης.

Με την αποτυχία του πραξικοπήματος ο Ερντογάν βρήκε ευκαιρία να εξαπολύσει πογκρόμ, όχι εναντίον εκείνων που προσπάθησαν να τον ρίξουν από την εξουσία, αλλά εναντίον όλων των πολιτικών του αντιπάλων

Σύμφωνα με την ρητορική της ΝΔ και του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, το “όχι” στο ελληνικό δημοψήφισμα επικράτησε πέρυσι γιατί οι πολίτες παραπλανήθηκαν από τις δυνάμεις του λαϊκισμού.

Η κατηγορία επανήλθε με αφορμή την επέτειο του “όχι” στο δημοψήφισμα από το σύνολο της αντιπολίτευσης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε καταστρώσει σχέδιο για την κατάλυση της δημοκρατίας -το μαρτυρά και ο Γκαλμπρέιθ με τις αποκαλύψεις του.