Πυγολαμπίδες: Πηγή φωτός και παιχνιδιού

Πυγολαμπίδες: Πηγή φωτός και παιχνιδιού

Τι συμβολίζουν στην ζωή σου;

Πυγολαμπίδες: Πηγή φωτός και παιχνιδιού
Εάν είσαι αρκετά τυχερός να ζεις σε μια περιοχή όπου οι πυγολαμπίδες αφθονούν, είσαι εξοικειωμένος με την όμορφη λάμψη και την παρουσία τους. Αν και η πυγολαμπίδα μοιάζει μ' ένα συνηθισμένο πλάσμα τη μέρα, τη νύχτα μοιράζεται το φως της και την υπερδύναμή της, φωτίζοντας ένα καλοκαιρινό βράδυ παρέα με τον ήχο από τα τριζόνια και τη ζέστη στην ατμόσφαιρα.

Από μικρή γοητευόμουν από τις πυγολαμπίδες. Τις σύνδεσα μάλιστα με τη μαγεία και τις νεράιδες. Τα βράδια του καλοκαιριού καθώς άρχιζαν να εμφανίζονται, ντυνόμουν με φορέματα πλουμιστά, τιάρες,, ραβδιά, κάπες και παπούτσια και χόρευα ανάμεσά τους. Στροβιλιζόμουν με το πριγκιπικό μου φόρεμα, χαρούμενη και ικανοποιημένη με τη μαγεία που οι πυγολαμπίδες δημιουργούσαν με το τρεμάμενο φως τους.

Άλλες φορές, έτρεχα τα βράδια στα σκοτάδια, να τις εγκλωβίσω μέσα σ' ένα γυάλινο βάζο. Γέμιζα το κάτω μέρος με χορτάρι, έπιανα μερικές και τις παρακολουθούσα να λάμπουν μέσα στο βάζο. Αυτή, ομολογώ, ήταν πραγματικά μια μαγική αφύπνιση για ένα παιδί σαν εμένα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.astrology.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ