Αντλίες Θερμότητας αέρα – νερού

Αντλίες Θερμότητας αέρα – νερού

H κλιματική αλλαγή και η ανάγκη για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αποτελεί μια παγκόσμια πρόκληση. 

Αντλίες Θερμότητας αέρα – νερού
Σε αυτό το πλαίσιο, από τις 26 Σεπτεμβρίου 2015, η νέα ΕυρωπαϊκήΟδηγία Ecodesign έχει τεθεί σε εφαρμογή. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσηςοι συσκευές που καταναλώνουν ενέργεια (οικιακές – θέρμανσης  - κλιματισμού) κατατάσσονται σε κατηγορίες βάσει της ενεργειακής απόδοσης. Επίσης,τα προϊόντα συνοδεύονται πλέον με την ετικέτα ενεργειακής απόδοσης. 

Η έξυπνη λειτουργία μιας αντλίας θερμότητας την καθιστά μια υψηλής απόδοσης εφαρμογή για παραγωγή ενέργειας. Το μόνο που χρειάζεται για να λειτουργήσει είναι ηλεκτρικό ρεύμα ως πρωτογενή μορφή ενέργειας. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η αντλία. Κάτω από ιδανικές συνθήκες το 17% της ηλεκτρικής ενέργειας δύναται να είναι επαρκές για να σας παρέχει 100% θερμότητα και άνεση στο ζεστό νερό, ενώ το 83% της ενέργειας προέρχεται από το περιβάλλον. Μια πηγή θερμότητας που εξοικονομεί χρήματα μέρα με την ημέρα.



Προσθέτοντας μια
Κλείσιμο
αντλία θερμότητας Bosch στο υφιστάμενο σύστημα της θέρμανσής σας είναιμια μεγάλη ευκαιρία να αυξηθεί όχι μόνο η ενέργεια και η αποδοτικότητα του σπιτιού σας, αλλά και ηεμπορική του αξία!



Με την BoschCompress 6000,τη νέα αντλία θερμότητας της Bosch, τεχνολογίαςinverter, με εξαιρετικά υψηλή απόδοση,με καινοτόμο σχεδιασμό, κατασκευασμένη εξολοκλήρου στη Σουηδία, σχεδιασμένη για λειτουργία έως–20°C εξωτερική θερμοκρασία, με ενσωματωμένο software στα ελληνικά, και θερμοκρασία προσαγωγής 62οC ορίζει εκ νέου τα δεδομένα στην ελληνική αγορά αντλιών θερμότητας.Οι σημαντικέςτεχνολογικές και λειτουργικές καινοτομίες μεγιστοποιούν την ενεργειακή απόδοση, μειώνουν τα επίπεδα θορύβου, αυξάνουν τη διάρκεια ζωής καιπαρέχουν πολλά πλεονεκτήματα στην καθημερινότητα του χρήστη. Για παράδειγμα, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα της αντλίας δενχρησιμοποιείται μόνο η ενέργεια από τον αέρα, αλλά και η αποβληθείσα θερμότητα των ηλεκτρονικών διατάξεων! Καινοτόμες αντλίες μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.



Ένα από τα πλεονεκτήματα της BoschCompress 6000 είναιο αυξημένος συντελεστής απόδοσης COP (CoefficientOfPerformance).Ο συντελεστής αυτός εκφράζει τον λόγο της αντλούμενης θερμικής ενέργειας ως προς την καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια. Η τιμή του COP για την BoschCompress 6000 φτάνει στο 4,9, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι καταναλώνοντας 1kW ηλεκτρικής ενέργειας, παράγονται έως και 4,9kW θερμικής ενέργειας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη λειτουργία της αντλίας. Επιπροσθέτως, ο καινοτόμος και επαναστατικός σχεδιασμός του συναρμολογούμενου εσωτερικού κελύφους της εξωτερικής μονάδας από EPP (διογκωμένο πολυπροπυλένιο – υλικό που συναντάμε στην αυτοκινητοβιομηχανία) προσφέρει εξαιρετικά χαμηλή εκπομπή θορύβου και μεγάλη ανθεκτικότητασε θερμοκρασιακές διακυμάνσεις. Η αντλία είναι επίσης σημαντικά ελαφρύτερη από προγενέστερες συμβατικές λύσεις. Αυτό διευκολύνει τόσο στονχειρισμό όσο και στην εγκατάστασή της. Το επίπεδο της ηχητικής πίεσηςτης εξωτερικήςμονάδας BoschCompress 6000 είναι 40dB (A), η οποία είναι χαμηλότερη ακόμα και από ένα σύγχρονο πλυντήριο πιάτων.Μη σας φαίνεται ότι είναι μόνο σιωπηλή, έχει το χάρισμα να είναι συγχρόνως και πολύ ομιλητική, μέσω διαδικτύου, με το smartphone ή tablet σας.

Η Boschμε την Compress 6000 έχει αναπτύξειέξι εναλλακτικές εξωτερικές μονάδεςθερμικής απόδοσης από 5 έως 17kWμε δυνατότητα σύνδεσης υδραυλικά με τέσσερις διαφορετικές εσωτερικές μονάδεςώστε να μπορέσει να καλύψει όλες τις απαιτήσεις σας.Μερικές από τις δυνατότητες των μονάδων είναι η σύνδεση με υφιστάμενη εξωτερική πηγή θέρμανσης όπως λέβητα αερίου, πετρελαίου ή ηλεκτρικό λέβητα και η δυνατότητα σύνδεσης προαιρετικά με ηλιακούς συλλέκτες για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Τέλος, υπάρχει ο εργοστασιακά ρυθμισμένος ενσωματωμένος ελεγκτής HPC 400 στην Compress 6000 με πολλές δυνατότητες εξατομικευμένων προσαρμογών,εξασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο χρηστικότητας και λειτουργίας της αντλίας. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης