Η χρονιά των μεγάλων επιτυχιών

Η χρονιά των μεγάλων επιτυχιών

Το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία επιβεβαιώνει ότι ο Δημήτρης Ζησίδης βρίσκεται σε ιδανική αγωνιστική κατάσταση

Η χρονιά των μεγάλων επιτυχιών
Το 2016 δεν μπορεί παρά να ήταν η χρονιά των μεγάλων επιτυχιών για τον Δημήτρη Ζησίδη, κάτι που επιβεβαιώθηκε με το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πιστοποιώντας ότι βρίσκεται σε ιδανική αγωνιστική κατάσταση και «καθ' οδόν» προς τη Βραζιλία, ο αθλητής από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης είχε ήδη επιτύχει πανευρωπαϊκό ρεκόρ στη σφαίρα, ήταν δεύτερος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πρώτος στο Ευρωπαϊκό. Αλλά και στους Παραολυμπιακούς του Ρίο ο Δημήτρης έχασε το αργυρό μετάλλιο την τελευταία στιγμή. Έστω και έτσι, όμως, ο Ζησίδης παραμένει ένας από τους καλύτερους σφαιροβόλους στον κόσμο και, φυσικά, μια μεγάλη δύναμη του ελληνικού Παραολυμπιακού κινήματος.

Η πάθησή του είναι εγκεφαλοπάθεια εκ γενετής, είναι 41 ετών και για τις διακρίσεις του δουλεύει σκληρά, με τουλάχιστον δίωρες προπονήσεις, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα. Οι Παραολυμπιακοί έχουν μια ξεχωριστή σημασία για τον Δημήτρη Ζησίδη, καθώς έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως αθλητής στους αγώνες του 2008, στο Πεκίνο.

Στο πλευρό όλων των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο, βρισκόταν το ΟΠΑΠ, ο οποίος ανακοίνωσε την ανανέωση της χορηγικής συνεργασίας με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αποδεικνύοντας έμπρακτα για ακόμη μια φορά τη στήριξή του στην ελληνική κοινωνία και τον αθλητισμό.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης