Χάστε τα περιττά κιλά πίνοντας νερό

Χάστε τα περιττά κιλά πίνοντας νερό

Έχει χυθεί πολύ μελάνι για το πόσο νερό χρειάζεται να πίνει κανείς όταν κάνει δίαιτα.

Χάστε τα περιττά κιλά πίνοντας νερό
Κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας έχουν δει διάφορες μελέτες στις οποίες επιστήμονες έχουν βρει την... μαγική ποσότητα νερού που βοηθάει τον οργανισμό μας να χάσει τα περιττά κιλά. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια πόσο νερό χρειάζεται κάποιος προκειμένου να αποκτήσει το ιδανικό βάρος. Για τις γυναίκες για παράδειγμα η συνιστώμενη πρόσληψη νερού ημερησίως είναι τα 2,7 λίτρα ενώ για τους άντρες τα 3,7 λίτρα. 

Όταν μπαίνετε στην διαδικασία απώλειας κιλών το μεγαλύτερο μέρος οφείλεται στα υγρά που χάνετε. Για να συμβεί όμως αυτό, όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται, ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερες ποσότητες νερού για να φύγουν τα υγρά αλλά και για να λειτουργήσει στο maximum η διαδικασία της καύσης θερμίδων.


Αντίθετα όταν δεν πίνετε αρκετό νερό ο οργανισμός επιβραδύνει την καύσης του λίπους ενώ παράλληλα μειώνεται η παροχή οξυγόνου στους μύες. Αυτό αυτομάτως οδηγεί σε ένα έντονο αίσθημα κόπωσης ενώ έχει αντίκτυπο και στην αντοχή σας, αν γυμνάζεστε.  Ακόμη το νερό βοηθά στη διατήρηση του μυϊκού τόνου, βοηθά τους μύες να συσπώνται και "λιπαίνει" τις αρθρώσεις.

Κλείσιμο


Όπως θα έχετε παρατηρήσει, οι πιο πολλές δίαιτες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Αυτό σημαίνει πως αν δεν πίνετε αρκετό νερό οι φυτικές ίνες θα σας προκαλέσουν δυσκοιλιότητα.
 
Ένα «μυστικό» που θα σας βοηθήσει στο χάσιμο των περιττών κιλών, είναι το νερό πριν από κάθε γεύμα σας.  Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι θα χορταίνετε πιο γρήγορα, με λιγότερο φαγητό. 

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν μάλιστα, ότι η κατανάλωση νερού πριν το γεύμα μπορεί να αποτελέσει μια καλή στρατηγική διαχείρισης του βάρους ανεξαρτήτως Δείκτη Μάζας Σώματος, δεν απευθύνεται δηλαδή μόνο σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα. 

Τέλος καλό είναι να γνωρίζετε πως ο οργανισμός προσλαμβάνει νερό και από άλλα ποτά, όπως οι χυμοί. Ωστόσο αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι τα διουρητικά ροφήματα όπως για παράδειγμα ο καφές, το τσάι και η σόδα. Όταν πίνετε διουρητικά, ουσιαστικά χάνετε νερό, συνεπώς πρέπει να πίνετε περισσότερο για να αντισταθμιστεί  η απώλεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης