Η Δώρα Παντέλη βάζει… τρίποντα από παντού!

Η Δώρα Παντέλη βάζει… τρίποντα από παντού!

Μπασκετμπολίστρια, καθηγήτρια, ψυχολόγος και παρουσιάστρια -  Η δίμετρη αθλήτρια του Αθηναϊκού σκοράρει αφειδώς στα παρκέ και εσχάτως στα… σπίτια των μπασκετόφιλων 

Η Δώρα Παντέλη βάζει… τρίποντα από παντού!
«Transition game», «alley oop», «back door», «pick n’ roll», «coast to coast». Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών όχι μόνο δεν ξέρει να ερμηνεύσει τους παραπάνω όρους, αλλά μάλλον δεν γνωρίζει καν για τι πράγμα μιλάμε. Και εδώ είναι που η Δώρα Παντέλη ξεχωρίζει. Η 29χρονη μπασκετμπολίστρια του Αθηναϊκού εκτός από κορυφαία παίκτρια στην ελληνική καλαθοσφαίριση, τους τελευταίους δύο μήνες αποδεικνύει ότι γνωρίζει πολύ καλά το σπορ, καθώς δεν διστάζει να εκφέρει την άποψή της και να συνομιλεί χωρίς αμφιβολίες απέναντι σε διεθνείς παίκτες και προπονητές που καλούνται στην εκπομπή Super Euroleague στο Novasports2HD. 



Κλείσιμο
Η πανύψηλη (1,84) μελαχρινή αθλήτρια μπήκε αιφνιδίως στα σαλόνια των μπασκετόφιλων εκπλήσσοντας ευχάριστα, υπό τον διαφορετικό ίσως και αναπάντεχο -δεδομένης της μέχρι τώρα επιτυχημένης 12ετούς πορείας της στον αθλητισμό- ρόλο της συμπαρουσιάστριας του Γιώργου Συρίγου στη Nova. Εκτός από τη φυσική ομορφιά και τις γνώσεις της στο μπάσκετ, στάθηκε με άνεση μπροστά στον τηλεοπτικό φακό και γρήγορα απέκτησε πρωταγωνιστική παρουσία στην εκπομπή. «Γνωρίζω πολύ καλά το αντικείμενο. Αυτή είναι η δουλειά μου, ωστόσο διαβάζω καθημερινά εφημερίδες ώστε να έχω πλήρη εικόνα για τα όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα. Έχω άποψη και θέλω να τη λέω. Δεν θα μπορούσα να είμαι μια απλή παρουσία σε μια εκπομπή χωρίς ενεργή συμμετοχή» δηλώνει εμφατικά και σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως δεν θα τολμούσε να εμφανιστεί μπροστά από τις κάμερες αν ο λόγος δεν σχετιζόταν με τον αθλητισμό. Βέβαια, όπως εξιστορεί η ίδια όσο ξαφνικά παρουσιάστηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες μας, άλλο τόσο απροσδόκητα προέκυψε και η συνεργασία της με τα κανάλια Novasports. Η γνωριμία της με τον δημοσιογράφο Γιώργο Συρίγο σε εκπομπή στην οποία ήταν και οι δύο καλεσμένοι ήταν μια στιγμή καθοριστική για τη Δώρα και το ντεμπούτο της στη μικρή οθόνη. «Ανταλλάξαμε απόψεις για το μπάσκετ και κάπως έτσι ήρθε και η πρόταση. Έκανα δοκιμαστικό, τα πήγα καλά και ξεκίνησε η συνεργασία μας» εξηγεί, ενώ παραδέχεται ότι νιώθει παραπάνω από καλά ως γυναίκα σ’ ένα καταρχήν ανδροκρατούμενο περιβάλλον. «Ο αθλητισμός με έχει διδάξει να ανταπεξέρχομαι σε οποιαδήποτε συνθήκη, παρά τις όποιες δυσκολίες. Έχω μάθει να έχω γερό στομάχι γι’ αυτό και δεν έχω πρόβλημα να δουλεύω με τόσους άνδρες. Είμαι και λίγο αγοροκόριτσο και περνάω καλά. Αν δεν είχα άποψη και θάρρος να την εκφέρω δεν θα μπορούσα να σταθώ σε ένα τέτοιο χώρο. Είναι όμως και μια πρόκληση, καθώς τους άνδρες πρέπει να τους πείσεις ότι έχεις γνώσεις, διαφορετικά θα μείνουν μόνο στην εικόνα. Θαυμάζω πάντως τους αποφασιστικούς και εκείνους που διεκδικούν αυτό που θέλουν με αυτοπεποίθηση». 



Από τα παρκέ στη διδασκαλία και την κλινική ψυχολογία

Όσο ελκυστική κι αν μοιάζει η τηλεόραση, για μια νέα κοπέλα με ενεργή δράση στην Α1 Γυναικών, δύο πτυχία στην Προ-Ιατρική και τη φιλολογία, ένα μάστερ στην κλινική ψυχολογία, εκπαίδευση στα ψυχομετρικά τεστ και διδασκαλία σε τελειόφοιτους Λυκείου, δεν αποτελεί προτεραιότητα. 

Η Δώρα Παντέλη -πλέον- είναι πρώτα απ’ όλα καθηγήτρια που εργάζεται σε ιδιωτικό κολλέγιο ως ακαδημαϊκός σύμβουλος και προετοιμάζει μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου για το Πανεπιστήμιο. Παράλληλα μελετάει για το μεταπτυχιακό που κάνει στην κλινική ψυχολογία, εκπαιδεύεται σε τεστ που αφορούν στη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών και προπονείται με τον Αθηναϊκό. Πώς τα προλαβαίνει όλα; «Όλα γίνονται, αρκεί να το θέλεις» μας προσγειώνει. «Κοιμάμαι λίγο. Προτιμώ να μην βγω και να διαβάσω για το μεταπτυχιακό μου. Όταν θέλω κάτι θα βρω τον τρόπο και θα το κάνω. Χρειάζεται πειθαρχία και να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Έτσι λειτουργώ και το ίδιο συμβουλεύω τους μαθητές μου» συμπληρώνει. 

Η επιμονή και η στρατιωτικού τύπου πειθαρχία που τη διακρίνει απορρέει από τον επαγγελματικό αθλητισμό παραδέχεται: «Μπασκετικά έχω περάσει απίστευτες δυσκολίες, έχω τραυματιστεί τόσο σοβαρά που όλοι μου έλεγαν ότι δεν θα ξαναπαίξω ποτέ σε αγώνα. Πείσμωσα και κάθε μέρα «δούλευα» περισσότερο από την προηγούμενη, μέχρι να τους διαψεύσω. Μέχρι σήμερα παίζω στο ανώτερο επίπεδο».


 
«American Dream» 

Κομβικός παράγοντας για την μετέπειτα προσωπική της εξέλιξη στάθηκε και πάλι το μπάσκετ. Η πρώτη επαφή της Δώρας με την πορτοκαλί θεά έγινε στα 15 της και στα 18 της την οδήγησε με υποτροφία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Θα σπούδαζε και παράλληλα θα έπαιζε σε ομάδα Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, αλλά η ρήξη του πρόσθιου χιαστού που υπέστη, της στέρησε την ευκαιρία και την «καθήλωσε» για ένα χρόνο. Δώδεκα μήνες μετά έκλεισε τα εισιτήρια της για το μεγάλο ταξίδι. Μετέβη στο Τέξας και στο Jacksonville College για να παρακολουθήσει μαθήματα Προ-ιατρικής, ωστόσο λόγω του βεβαρημένου προγράμματος και των προπονήσεων άλλαξε κατεύθυνση. Επέλεξε το τμήμα φιλοσοφικής με πτυχίο σε τρεις κατευθύνσεις, στην αγγλική φιλολογία, φιλοσοφία και πολιτικές επιστήμες και πήρε το Bachelor από το Binghampton University της Νέας Υόρκης. Για τέσσερα χρόνια ζει το αμερικανικό όνειρο σε όλο του το μεγαλείο, αλλά το μέλλον της φαντάζει αδιανόητο μακριά από την οικογένειά της και έτσι η πρόταση του Παναθηναϊκού ήρθε την κατάλληλη στιγμή και αποτέλεσε ιδανική αφορμή για να γυρίσει στα πάτρια εδάφη. 

Αν και θεωρεί ότι το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα είναι «ρηγμένο» σε σχέση με το αντρικό, η Δώρα δηλώνει ότι θα το υπηρετεί όσο αντέχει, βοηθώντας πια και τις νεότερες συμπαίκτριές της να αποκομίσουν όσα περισσότερα από τα αγαθά που προσφέρει ο αθλητισμός. «Παρά την κρίση πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο» τονίζει και επισημαίνει ότι βασικές προϋποθέσεις είναι η σκληρή δουλειά και η επιθυμία για εξέλιξη. 




Σπανούλης vs Διαμαντίδης; 

Στο αιώνιο δίλημμα η Δώρα Παντέλη απαντά: «Ο Σπανούλης είναι leader, αποφασιστικός και έχει τον τελευταίο λόγο. Είναι ηγέτης. Ο Διαμαντίδης είναι πρότυπο για όλους τους νέους αθλητές. Η παιδεία του έδωσε νόημα στον αθλητισμό συν του ότι ήταν εξαιρετικός παίκτης». 

Τα κορυφαία χαρακτηριστικά από κορυφαίους παίκτες

«Η αποφασιστικότητα του Σπανούλη, η ποιότητα του Διαμαντίδη, η τρέλα του Τεόντοσιτς και το θράσος του Γιουλ». 

Έστω ότι ελληνική ομάδα συμμετέχει στο EuroLeague Final Four και κατακτά τον τίτλο, θα έμπαινε ως δημοσιογράφος  να κάνει ρεπορτάζ στα αποδυτήρια; «Ναι, αν έπρεπε να κάνω τη δουλειά μου και είχα την άδεια για να μπω θα το έκανα». 

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης