Η Κλασική Ισπανία

Η Κλασική Ισπανία


Η Κλασική Ισπανία
Γνωρίστε την Ισπανία με ξεναγό την Verus travel

Ταυτότητα ταξιδιού 


Ένα σπουδαίο πρόγραμμα με το οποίο επισκέπτεστε την πρωτεύουσα της Καταλονίας, την κοσμοπολίτικη Βαρκελώνη, μία πόλη ταυτόχρονα παραδοσιακή και σύγχρονη, νεανική και κλασική, που δεν την χορταίνει ποτέ κανείς. Μία πόλη γεμάτη ζωντάνια, μνημεία και μουσεία. 
Γνωρίζουμε την Βαλένθια ή Βαλεντία κατά τους Ρωμαίους που την ίδρυσαν, την Κονσουέγκρα με τους ανεμόμυλούς της, το απαράμιλλο Τολέδο του Γκρέκο και την πρωτεύουσα Μαδρίτη, με τις μεγάλες φαρδιές λεωφόρους της, τα πάρκα και τα μνημεία της.

Επιπλέον όπως συμβαίνει σε όλα τα προγράμματα του  
Κλείσιμο
Versus  στην Ευρώπη οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά όπως συνήθως συμβαίνει. Το ίδιο ισχύει και με την επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνεται σε όλα τα προγράμματα του  
Versus travel
. Αποκορύφωμα των προσφορών του Versus  είναι ο ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά που δίνεται δωρεάν στους ταξιδιώτες μας εκδόσεως Versus travel. Ταξιδιωτικοί οδηγοί στα Ελληνικά κάτι που έλλειπε από την αγορά. 
 

Η Ισπανία του Versus
Ένα μοναδικό, αγαπημένο ταξίδι στην Ισπανία, είτε την επισκέπτεστε για πρώτη φορά ή για μια νοσταλγική επανάληψη
Περιλαμβάνει:
- Ξενοδοχεία 4*, με εξαιρετικές υπηρεσίες 
- Τρεις διανυκτερεύσεις στην Μαδρίτη σε κεντρικότατο ξενοδοχείο
- Τρεις διανυκτερεύσεις στην Βαρκελώνη σε κεντρικό ξενοδοχείο
- Ημιδιατροφή στην Βαλένθια
- Μία διανυκτέρευση στην Βαλένθια
- Επισκέψεις στο Τολέδο και την Κονσουέγκρα με τους ανεμόμυλους που αναφέρονται στο μυθιστόρημα "Δον Κιχώτης" του Θερβάντες
Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως
 

Highlights

- Περπατήστε στην κοσμοπολίτικη Βαρκελώνη
- Εξερευνήστε την θρυλική Βαλένθια
- Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της "Πόλη των Τριών Πολιτισμών", το Τολέδο του Γκρέκο
- Αναζητείστε τον Δον Κιχώτη στην Κονσουέγκρα
- Επισκεφθείτε την εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας, την Μαδρίτη 



Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη και Λάρνακα 

Ειδική προσφορά για Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη. Προσφέρεται το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη με την  Aegean  και μια αποσκευή μόνο με 40 € (Η προσφορά μπορεί και να μην ισχύει σε περιπτώσεις μη έγκαιρης κράτησης)


Ειδική προσφορά για Αναχώρηση από Λάρνακα, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Προσφέρεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα με την  Aegean  και μια αποσκευή μόνο με 160 € ( Η προσφορά μπορεί και να μην ισχύει σε περιπτώσεις μη έγκαιρης κράτησης)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ  

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (Πτήση, ξενάγηση)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Καταλονίας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, την Βαρκελώνη. Πρόκειται για μία κοσμοπολίτικη μεσογειακή πόλη, που ενσωματώνει στα αστικά της κτίρια τη ρωμαϊκή αρχιτεκτονική με ένα μεσαιωνικό χρώμα, διατηρώντας την πρωτοπορία του μοντερνισμού του 20ού αιώνα. Η μακρά ιστορία της πόλης και η οικονομική της δύναμη, της επέτρεψε να αναπτύξει πολιτισμό και ιδιαίτερη κουλτούρα, κάτι που διαφαίνεται από την πλούσια αρχιτεκτονική και πολιτιστική της κληρονομιά, αλλά και από τη συνεχόμενη ενθάρρυνση των τεχνών και των γραμμάτων. Σημαντικά αξιοθέατα της πόλης αποτελούν τα επιβλητικά κτίρια των αρχιτεκτόνων Antonio Gaudí και Luis Doménech ι Montaner, που η Ουνέσκο έχει περιλάβει στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Ολυμπιακό χωριό και το Στάδιο, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1992. Από εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το διάσημο σιντριβάνι "Fuente Magica" και την Plaza Εspaña. Συνεχίζουμε με την γραφική Barceloneta και για ένα από τα πιο αξιόλογα έργα του αρχιτέκτονα Γκαουντί, την εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια (Αγία Οικογένεια), καθώς και το πάρκο Γκουέλ, όπου επίσης θα θαυμάσουμε  την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του Antonio Gaudi, αλλά και την πανοραμική θέα της πόλης. Τακτοποίηση στο κεντρικό μας ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.




2η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (Πεζή Ξενάγηση)
Η περιπατητική ξενάγησή μας σήμερα αρχίζει από την κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης, την Πλάζα Καταλόνια (Plaza Catalunia). Η ξενάγηση είναι προαιρετική και απευθύνεται σε όσους έχουν τη φυσική δυνατότητα να περπατήσουνε και να ακολουθήσουν. Το ιστορικό κέντρο της πόλης μπορεί κανείς να το απολαύσει μόνο περπατώντας. Θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Paseo de Gracia με τα πιο ακριβά καταστήματα της πόλης και τα ωραιότερα σπίτια από την εποχή του μοντερνισμού διάσημων Καταλανών αρχιτεκτόνων με γνωστότερα την Casa Batllo και Casa Mila του Antonio Gaudi. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στον πιο διάσημο πεζόδρομο της πόλης, στην ιστορική Ράμπλα, και θα καταλήξουμε στο Μπάριο Γκότικο, όπου δεσπόζουν το Μουσείο Πικάσο, η Μητρόπολη, αλλά και σε μικρή απόσταση "αγοραστικοί παράδεισοι", όπως τα El Corte Ingles. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση. 

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (Ελεύθερη Ημέρα)
Ημέρα ελεύθερη στην πανέμορφη Βαρκελώνη για να απολαύσετε την συναρπαστική αυτή πόλη. Περιπλανηθείτε στην παλιά πόλη, στο Barrio Gotico (Γοτθική Συνοικία) και νιώστε τη μυστηριακή ατμόσφαιρα του μεσαίωνα, περπατήστε στη Ramblas και περάστε ώρες ολόκληρες στην Boqueria, μία από τις καλύτερες αγορές τροφίμων της Ευρώπης. Must είναι επίσης η βόλτα στην ξύλινη προκυμαία του λιμανιού, την πάλαι ποτέ συνοικία των ψαράδων και των εργατών, όπου θα βρείτε ωραίες ταβέρνες με θαλασσινά. Άλλωστε, το καλό φαγητό και οι βόλτες για tapas και κρασί αποτελούν σημαντικό κομμάτι αυτής της ταξιδιωτικής εμπειρίας. 

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ  (Οδική διαδρομή, Ξενάγηση)
Πρωινή αναχώρηση για την Βαλένθια, την 3η μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, που είναι κτισμένη στις εκβολές του ποταμού Τούρια. Γνωστή για το ζεστό μεσογειακό της κλίμα, τις γαστρονομικές της σπεσιαλιτέ, τις γιορτές και τα πανηγύρια, αλλά και το βιομηχανικό της κέντρο.  Η πόλη ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους το 138 και αργότερα την κατέλαβαν οι Άραβες. Την ανακατέλαβε ο θρυλικός Ελ Σιντ το 1096, μετά πάλι οι Άραβες και τέλος το 1238 ο Ιάκωβος Α’ ο Κατακτητής την ενέταξε στο Βασίλειο της Αραγονίας. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την παλιά συνοικία El Carmen και την Πλάθα ντελ Αγιουνταμιέντο - την τριγωνική κεντρική πλατεία στην οποία δεσπόζει το Δημαρχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια βόλτα με τα πόδια στο ιστορικό της κέντρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.



5η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΚΟΥΝΣΟΥΕΓΚΡΑ - ΤΟΛΕΔΟ - ΜΑΔΡΙΤΗ (Οδική διαδρομή, ξεναγήσεις)
Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας, την Μαδρίτη. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την Κονσουέγκρα, πόλη γνωστή για το αναπαλαιωμένο κάστρο της και τους ανεμόμυλούς της, που βρίσκονται σε ύψωμα πάνω από τις πεδιάδες της Λα Μάντσα και αναφέρονται στο μυθιστόρημα "Δον Κιχώτης" του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Συνεχίζουμε για την "Πόλη των Τριών Πολιτισμών", το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά.  Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής αυτής πόλης και θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών ρυθμών, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ”. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για την Μαδρίτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


6η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ (Ξενάγηση)
Πρωινή ξενάγηση στην εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας που θα μας αποκαλύψει μερικά από τα μυστικά αυτής της μεγαλοπρεπούς πρωτεύουσας. Θα περιηγηθούμε στις μεγάλες λεωφόρους και τις πλατείες με τα αγάλματα και τα μνημεία (Πλάθα Σιμπέλες, Πασέο ντελ Πράδο, Γκράν Βία, Πλάθα Μαγιόρ, κ.ά.). Επίσης θα περάσουμε από το Παλάθιο Ρεάλ, το ανάκτορο των Βουρβόνων με τα 2.800 δωμάτια, ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ, όπου έζησε και δημιούργησε ο Γκόγια ως ζωγράφος του παλατιού και θα καταλήξουμε στο μουσείο του Πράδο (είσοδος προαιρετική), σημαντικό μουσείο και μεγάλη πινακοθήκη της Ισπανίας. Με τα περισσότερα από 10.000 έργα των Ελ Γκρέκο, Βελάσκεθ, Γκόγια και άλλων εξίσου σημαντικών ζωγράφων, προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στον "χρόνο και στο χρώμα". Όσοι δεν επιθυμούν την επίσκεψη στο μουσείο μπορούν να επιστρέψουν ξενοδοχείο. Στο ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας σας, σας προτείνουμε να γνωρίσετε την "άλλη Μαδρίτη" (Στάδιο S. Bernabeu, σταθμός Atocha, Μνημείο Debod, Πάρκο Ρετίρο κ.ά.) και φυσικά τα διάσημα καταστήματα και την πλούσια αγορά της πόλης. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ (Πεζή Ξενάγηση)
Σήμερα το πρωί θα έχουμε την 2η περιπατητική ξενάγηση για όσους θέλουν να ακολουθήσουν τον αρχηγό μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης και τα σοκάκια της, στην Πλάθα Μαγιόρ, στην Πλάθα ντ’ Εσπάνια κ.ά.  Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην κομψότερη συνοικία της πόλης, το Μπάριο Ντε Σαλαμάνκα, για έναν καφέ στην ατμοσφαιρική Πλάθα Ντελ Οριέντε με θέα τα ανάκτορα  ή απλά για να περιπλανηθείτε στα στενά της παλιάς πόλης καταλήγοντας στην εντυπωσιακή Πλάθα Μαγιόρ για έναν καφέ. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Ημέρα ελεύθερη, πτήση επιστροφής)
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη αυθημερόν.

Συγκρίνετε και μην συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!!!

Δείτε το πρόγραμμα του Versus Travel









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης