Λοένγκριν του Ρίχαρντ Βάγκνερ από την Λυρική Σκηνή

Λοένγκριν του Ρίχαρντ Βάγκνερ από την Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει ένα ακόμα αριστούργημα του Βάγκνερ, τον Λόενγκριν, λίγο πριν αναμετρηθεί με την βαγκνερική «Τετραλογία», στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λοένγκριν του Ρίχαρντ Βάγκνερ από την Λυρική Σκηνή
Μετά από το κερδισμένο στοίχημα της παρουσίασης της όπερας Τριστάνος και Ιζόλδη, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει ένα ακόμα αριστούργημα του Βάγκνερ, τον Λόενγκριν, λίγο πριν αναμετρηθεί με την βαγκνερική «Τετραλογία», στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 
Από τον Ιανουάριο του 1965, δηλαδή περισσότερο από μισόν αιώνα, έχει να παρουσιαστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή ο Λόενγκριν του Βάγκνερ. Η εμβληματική αυτή γερμανική ρομαντική όπερα επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, για πρώτη φορά με όλες τις προβλεπόμενες μουσικές δυνάμεις, που εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατο να χωρέσουν στο θέατρο Ολύμπια κατά το πρώτο ανέβασμα.

Ο Λόενγκριν θα παρουσιαστεί στην επιτυχημένη σκηνοθεσία του, πολυβραβευμένου Βρετανού σκηνοθέτη των κορυφαίων λυρικών θεάτρων, Άντονι ΜακΝτόναλντ. Η παραγωγή, προερχόμενη από την Εθνική Όπερα της Ουαλίας, έλαβε θετικότατες κριτικές από το σύνολο του βρετανικού Τύπου, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, το 2013, στο Κάρντιφ και στο Μπέρμινχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.

Κλείσιμο
Στον ομώνυμο ρόλο που απαιτεί υπεράνθρωπες αντοχές ο τενόρος Πήτερ Ουέντ.  Στην παραγωγή αυτή ντεμπουτάρουν στους βαγκνερικούς ρόλους δύο σπουδαίοι μονωδοί της ΕΛΣ, ο Δημήτρης Πλατανιάς και η Τσέλια Κοστέα. Διευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ, Μύρων Μιχαηλίδης την Ορχήστρα και την Χορωδία της ΕΛΣ.
 
Πληροφορίες: Πρεμιέρα στις 27 Ιανουαρίου 2017. Παραστάσεις στις 27, 29 Ιανουαρίου 2017 και 1, 3, 5 Φεβρουαρίου 2017. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Ώρα έναρξης: 18.30. Για κρατήσεις στο τηλ. 210 3711381 και ticketservices.gr/el/nationalopera.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης