Πώς να επιτύχετε φυσικό και άπλετο φωτισμό για το σπίτι σας

Πώς να επιτύχετε φυσικό και άπλετο φωτισμό για το σπίτι σας

Οι καθρέφτες είναι ίσως ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για την επίτευξη φυσικού φωτισμού 

Πώς να επιτύχετε φυσικό και άπλετο φωτισμό για το σπίτι σας
Ο φωτισμός αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης και της λειτουργικότητας ενός χώρου, είτε αφορά έναν χώρο χαλάρωσης όπως το σαλόνι και η κρεβατοκάμαρα ενός σπιτιού ή ένα χώρο που εκτελούνται εργασίες όπως μια κουζίνα, ένα γραφείο ή ένας επαγγελματικός χώρος.

Γεγονός, ωστόσο είναι πως μόνο με λάμπες δεν είναι πάντα εφικτό να επιτευχθεί η επιθυμητή ένταση φωτός, καθιστώντας έτσι απαραίτητο ο εκάστοτε χώρος να φωτίζεται κυρίως φυσικά.

Ένας εύκολος τρόπος να αυξήσετε τη φωτεινότητα ενός δωματίου είναι να επιλέξετε ημιδιαφανείς κουρτίνες, οι οποίες θα επιτρέπουν στο φως του ήλιου να τις διαπερνά, φωτίζοντας φυσικά τον χώρο.

Κλείσιμο
Ακόμα ένας έξυπνος τρόπος να φαίνεται πιο ευρύχωρο και φωτεινό ένα δωμάτιο είναι το ταβάνι να είναι βαμμένο σε λευκό χρωματισμό, έτσι ώστε να αντανακλάται το φως σε ολόκληρο τον χώρο.

Συνδυαστικά, τα έπιπλα αν είναι χαμηλά, δημιουργούν την αίσθηση πως ο χώρος είναι μεγαλύτερος και πως διαχέεται από περισσότερο φως.

Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για την επίτευξη φυσικού φωτισμού, ωστόσο, είναι η τοποθέτηση μεγάλων καθρεφτών απέναντι από παράθυρα και μπαλκονόπορτες του σπιτιού.

Έτσι, το φως διαχέεται σε ολόκληρο τον χώρο, ανεξάρτητα από την επιλογή επίπλων και χρωματισμών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης