Θέρμανση το Χειμώνα, Ψύξη το Καλοκαίρι, Ζεστό νερό όλο το έτος

Θέρμανση το Χειμώνα, Ψύξη το Καλοκαίρι, Ζεστό νερό όλο το έτος

3 λύσεις σε 1 προιόν. Θέρμανση, Ψύξη και Ζεστό νερό χρήσης

Θέρμανση το Χειμώνα, Ψύξη το Καλοκαίρι, Ζεστό νερό όλο το έτος
Οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού
αξιοποιούν ωφέλιμη θερμότητα από τον αέρα περιβάλλοντος για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης. 

Η ενέργεια από τον αέρα περιβάλλοντος διατίθεται πρακτικά απεριόριστα και μπορεί συνέχεια να ανακτάται, οπότε μπορούμε να θεωρήσουμε αυτήν την ενέργεια που αντλείται από το περιβάλλον ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

Κλείσιμο
Η Compress 6000 από τη Bosch
είναι η αντλία θερμότητας αέρα-νερού η οποία προσφέρει ιδιαίτερα μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.


 
Η Compress 6000AW της Bosch δεν κερδίζει μόνο σε επίπεδο αισθητικής, αλλά καταφέρνει να επιτυγχάνει εξαιρετικές τιμές ενεργειακής απόδοσης.
 
Ο  συμπιεστής με τεχνολογία Inverter μεριμνά ώστε η αντλία θερμότητας να προσαρμόζει συνέχεια την ισχύ της στις πραγματικές ανάγκες της οικογένειάς σας. 

Εάν απαιτείται στην οικία μεγάλη ποσότητα θερμότητας, όπως π.χ. κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τότε η αντλία λειτουργεί σε πλήρη ισχύ.

Όταν ζητείται λιγότερη ποσότητα θερμότητας, όπως την άνοιξη ή το φθινόπωρο, τότε η αντλία μειώνει την ισχύ της αυτόματα. 

Η έξυπνη λειτουργία μιας αντλίας θερμότητας την καθιστά μια υψηλής απόδοσης παραγωγό ενέργειας. Το μόνο που χρειάζεται για να λειτουργήσει είναι  ηλεκτρικό ρεύμα ως ενέργεια οδήγησης. Στην καλύτερη περίπτωση το 17% ηλεκτρικής ενέργειας είναι αρκετό για να σας παρέχουμε 100% θερμότητα και άνεση στο ζεστό νερό, ενώ το 83% της ενέργειας προέρχεται από το περιβάλλον. Μια πηγή θερμότητας που εξοικονομεί χρήματα ημέρα με την ημέρα.

Η συσκευή δεν προσφέρει μόνο εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά συντελεί και στο να υπάρχει στο σπίτι κάθε στιγμή μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. 

Κατά τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την αντλία θερμότητας για τον κλιματισμό των χώρων. 



Ιδιαίτερα φιλική στον χρήστη είναι και η λειτουργία μέσω Smartphone: με τη βοήθεια μιας εφαρμογής μπορείτε να χειρίζεστε την αντλία θερμότητας από μακριά, παραδείγματος χάρη να θέτετε σε λειτουργία τη θέρμανση καθοδόν κατά την επιστροφή σας. Όταν η οικογένεια  φτάσει στο σπίτι, ο χώρος θα είναι ήδη ζεστός. 

Ένα ακόμα πλεονέκτημα αποτελούν οι συμπαγείς διαστάσεις της συσκευής και κατά συνέπεια η μικρή δέσμευση χώρου. 

Επιπλέον, η αντλία θερμότητας έχει ιδιαίτερα χαμηλή στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία. Στη λειτουργία σίγασης μειώνεται ακόμα περισσότερο κατά 3 dB. Μπορείτε να ενεργοποιείτε τη λειτουργία χειροκίνητα ή και αυτόματα, πχ. στη ρύθμιση νυχτερινής λειτουργίας.
 
Όσο υψηλά είναι τα δεδομένα στην άνεση και τη φιλικότητα προς τον χρήστη, άλλο τόσο είναι και ως προς την ευκολία εγκατάστασης. 

Η Compress 6000AW αποτελείται από μια μικρή και ελαφριά εξωτερική μονάδα, η οποία τοποθετείται στον εξωτερικό χώρο. Η εσωτερική μονάδα τοποθετείται στο εσωτερικό της κατοικίας.

Λόγω του ότι το κλειστό κύκλωμα ψύξης είναι εξ’ ολοκλήρου στην  εξωτερική μονάδα και επειδή η συσκευή είναι ιδιαίτερα ελαφριά, ο εγκαταστάτης δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για την εγκατάσταση της αντλίας Compress 6000AW, κι έτσι ελαχιστοποιείται και το κόστος εργασίας για την τοποθέτηση.

Η Bosch έχει αναπτύξει τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις  για την Compress 6000AW για να μπορέσει να καλύψει τις διαφορετικές απαιτήσεις των πελατών, όπως πχ προσαρμοσμένες λύσεις για νέες κατασκευές, για ανακαίνιση, για υψηλές ανάγκες για ζεστό νερό χρήσης, για συνδυαστική εφαρμογή με ηλιακό σύστημα ή για περιορισμένο χώρο στο σημείο εγκατάστασης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης