Στυλ εκ των έσω

Στυλ εκ των έσω

Ο εκκεντρικός σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, ο παραμυθάς Τιμ Μπάρτον δεν πηγαίνει ποτέ σε πρεμιέρα ταινίας του χωρίς να φορά τις εμβληματικές ριγέ κάλτσες του.

Στυλ εκ των έσω
Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο δεν απογυμνώνει τα πόδια του από τις κάλτσες ακόμη και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης -αυτό τουλάχιστον έχει αποκαλύψει το παλαίμαχο μοντέλο, ηθοποιός και ερωμένη μεταξύ άλλων του Νόρμαν Μέιλερ, Κάρολ Μάρολι. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είχε καταφέρει να αναδείξει εαυτόν σε πρώτο θέμα της ημερήσιας πολιτικής συζήτησης χάρη στις περίφημες κόκκινες κάλτσες του.



Κλείσιμο
Όπως αντιλαμβάνεστε το εκ των ων ουκ άνευ ανδρικό αξεσουάρ μόνο δευτερεύουσας σημασίας δεν είναι. Στην πραγματικότητα πρόκειται για εκείνη τη μικρή λεπτομέρεια που κάνει την ειδοποιό διαφορά στο στιλ. Και ως γνωστόν ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Μαύρες ή μπλε για τους κλασικούς τύπους, χρωματιστές για τους πιο τολμηρούς, ριγέ για το ποίμνιο των hipsters, οι κάλτσες είναι το πρώτο πράγμα που φοράμε το πρωί και συνήθως το τελευταίο πριν παραδοθούμε στο Μορφέα. Γι' αυτό και η ποιότητα, η οποία ανάμεσα στα άλλα, εξασφαλίζει και την αντοχή τους, πρέπει να είναι βαρόμετρο στην τελική επιλογή.



Η σοφότερη εκλογή για τους άνδρες που ξέρουν να ισορροπούν ανάμεσα στο στιλ και στο value for money είναι οι κάλτσες που κατασκευάζονται από 100% βαμβάκι μερσεριζέ (το γνωστό στην αγγλική ως mercerized cotton και ιταλική -filoscozia). Πρόκειται για δίκλωνο επεξεργασμένο κυρίως αιγυπτιακό βαμβάκι υψηλής ποιότητας με πολλαπλάσια αντοχή στη χρήση σε σχέση με το μη επεξεργασμένο μονόκλωνο βαμβάκι (cotton) που το βρίσκεις παντού στον πλανήτη. Η υπεροχή του είναι συντριπτική αφού εξασφαλίζει πως τα αγαπημένα σας ζευγάρια κάλτσες θα σας συντροφεύουν για τον τριπλάσιο χρόνο τουλάχιστον.  

Πώς διαχωρίζουμε όμως την ήρα από το στάρι; Καταρχάς είναι μάλλον κοντόφθαλμο να επιλέγει κανείς τις κάλτσες του αποκλειστικά και μόνο από την αφή. Συνήθως οι μαλακές στην αφή κάλτσες είναι προϊόντα μη επεξεργασμένου βαμβακιού, με αποτέλεσμα να φθείρονται σύντομα αφού να αποκτούν εύκολα χνούδι αλλά και να συρρικνώνονται κατά την πλύση στο πλυντήριο περιμένοντας από το naylon η την lycra που περιέχουν να σώσει την κατάσταση.

Και ποιος άραγε θέλει κάλτσες ένα-δύο νούμερα μικρότερες έπειτα από ελάχιστα συμβατικά πλυσίματα; Το ιδανικό και υψηλής ποιότητας ζεύγος καλτσών μπορεί να πλυθεί χωρίς την παραμικρή παραμόρφωση ακόμη και πάνω από τους 60oC στο πλυντήριο. Το δίκλωνο επεξεργασμένο βαμβάκι βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το ανδρικό δέρμα, μια και είναι υποαλλεργικό, διατηρεί ιδανικά τη θερμοκρασία του σώματος και δεν προκαλεί ούτε υπόνοια φαγούρας. Καλές είναι και ολόμαλλες κάλτσες αλλά μόνο στην περίπτωση που τις έχουμε απόλυτη ανάγκη λόγω πολύ κρύου.



Ως γνωστόν ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Έτσι, ο άνδρας που δε θυσιάζει το στιλ αλλά και την υγιεινή για το φαίνεσθαι δεν πείθεται από την «απατηλή» λεία όψη που δίνει ο πολυεστέρας στις φθηνές κάλτσες από αναγεννημένο βαμβάκι που πουθενά δεν αναγράφετε .Διότι αν αναγραφόταν ποιος θα τις αγόραζε.???. Ξέρει πως το εν λόγω υλικό υστερεί σημαντικά στην τόσο σημαντική απορρόφηση του ιδρώτα και φυσικά ‘ανάβει’ το πόδι αμέσως και σε τρελαίνει στην φαγούρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αφότου τις φορέσεις. Αντιθέτως, οι ποιοτικές κάλτσες από 100% μερσεριζέ βαμβάκι νικούν το μεγάλο μειονέκτημα της μηδενικής ελαστικότητας του βαμβακιού, χάρη στα δύο δίκλωνα νήματα.

Η εν λόγω τεχνική που ονομάζεται Multifilium Knitting System διασφαλίζει αντοχή, ελαστικότητα και σχεδόν φυσική εφαρμογή σε λεπτά αλλά και παχύτερα πόδια. Πάνω απ' όλα ο σύγχρονος τύπος άνδρα -είτε μιλάμε για μετροσέξουαλ είτε για ρετροσέξουαλ, είτε για hipster είτε για νεο-δανδή- επιλέγει προϊόντα υψηλής ποιότητας που παράγονται στη χώρα του. Αξίωμα αδιαπραγμάτευτο που διαποτίζει το στιλ του από την κορυφή έως τις κάλτσες του.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης