Διαδικτυακά διπλώματα στην εποχή του e-learning

Διαδικτυακά διπλώματα στην εποχή του e-learning

Tι είναι το e-learning και ποιους επαγγελματικούς τομείς καλύπτει στο πλαίσιο των 250 προγραμμάτων του ΕΚΠΑ

Διαδικτυακά διπλώματα στην εποχή του e-learning
Στην εποχή που η τεχνολογία μεταβάλλει τα πάντα στην καθημερινή ζωή, η «φυγή» των ανθρώπων από τις «ζωντανές» αίθουσες στον υπολογιστή δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την εκπαίδευση. Πλέον, ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους, να αυξήσουν τις δεξιότητές τους και να έχουν μια διαφορετική αντίληψη για το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, «μυούνται» στο e-learning.

Πρόκειται για το πρόγραμμα που παρέχει
εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, βελτιώνοντας σημαντικά τα γνωσιακά και εργασιακά προσόντα όσων επιλέξουν κάποιο εκπαιδευτικό αντικείμενο, παρέχοντας παράλληλα μεγάλη ελευθερία, καθώς δεν απαιτεί φυσική παρουσία του εκπαιδευόμενου.

Κλείσιμο
Ακολουθώντας μια εντυπωσιακά δυναμική πορεία δεκαεπτά χρόνων, σήμερα το e-learning του Ε.Κ.Π.Α. προσφέρει πάνω από 250 προγράμματα, με περισσότερα από 100 μέλη Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού να έχουν την ευθύνη για την ανάπτυξη και την υλοποίησή τους, ενώ έχουν επιμορφωθεί τουλάχιστον 45.000 άτομα. 

Τα προγράμματα καλύπτουν ένα
ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών κατευθύνσεων και επαγγελματικών τομέων αιχμής, όπως Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακά, Υγεία, Νοσηλευτική, Logistics, Χρηματοοικονομικά, Επιχειρηματικότητα, Marketing, Λογιστική, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Πληροφορική, Τουριστικά, Περιβάλλον, Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή, Κοινωνιολογία, Υγεία, Διατροφή, Πολιτισμός,  Δημιουργική Γραφή κ.ά.

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος και οι ειδικότητες με προοπτική αποτελούν τον βασικό άξονα για τον εντοπισμό νέων τίτλων επιμορφωτικών προγραμμάτων. Στόχος είναι πάντα η προσφορά των γνώσεων και των δεξιοτήτων που ζητούνται στην αγορά εργασίας από τους αντίστοιχους επαγγελματικούς κλάδους.

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων πραγματοποιείται  εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου (εκπαιδευτικής πλατφόρμας), ενώ παράλληλα παρέχεται πλήρης και καθημερινή εκπαιδευτική υποστήριξη από άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτές. Τα περισσότερα προγράμματα ενσωματώνουν διαδραστικές μεθόδους εκπαίδευσης, όπως οργανωμένες live streaming συναντήσεις, που καθιστούν δυνατή τη σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή και συγκεκριμένη θεματολογία, προσαρμοσμένη στις εκπαιδευτικές ανάγκες του εκάστοτε προγράμματος, με στόχο την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, την εξοικείωση με καλές πρακτικές και μελέτες περίπτωσης, πρακτικές ασκήσεις, ανάλυση μεθόδων κ.ά. 

Η επιτυχής ολοκλήρωσή των προγραμμάτων οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Eπιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης. Σε όλα τα Προγράμματα απονέμονται βαθμοί ECVET (European Credit System for Vocational Education and Training), ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό λαμβάνουν και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass. Η χρήση των πιστωτικών βαθμών ECVET επιτρέπει την αναγνώριση, μεταφορά και συσσώρευση πιστωτικών μονάδων μεταξύ προγραμμάτων από διαφορετικά εκπαιδευτικά κέντρα.
Περισσότερες πληροφορίες για τα εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης από το E-Learning του ΕΚΠΑ μπορείτε να βρείτε στις σελίδες:

https://elearn.elke.uoa.gr προγράμματα στα ελληνικά

http://www.elearninguoa.org προγράμματα στα αγγλικά



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης