Τι να κάνετε πριν φύγετε από το σπίτι σας για διακοπές

Τι να κάνετε πριν φύγετε από το σπίτι σας για διακοπές

Πολλές φορές η προσμονή των διακοπών μας, μας κάνει να ξεχνάμε κάποια πολύ απλά, προφανή πράγματα 

Τι να κάνετε πριν φύγετε από το σπίτι σας για διακοπές
Οι Βρετανοί έχουν ένα ρητό: «καλύτερα ασφαλής, παρά μετανιωμένος» (better safe than sorry). Σοφό και αληθινό, γι' αυτό καλό είναι όλοι μας να έχουμε υπόψη μας μερικά βασικά πράγματα και να τα εφαρμόσουμε ώστε να απολαύσουμε όσο το δυνατόν πιο ξένοιαστες διακοπές.

1. Καλύτερα ένα σπίτι διαλυμένο από την... φοιτήτρια ανηψιά μας παρά από κλέφτες. Με άλλα λόγια σκεφτείτε ότι κάποιος συγγενής μπορεί να μείνει στο σπίτι σας και ουσιαστικά να το φυλάξει για εσάς ενώ λείπετε. Σκεφτείτε πως μερικοί, νεαροί κυρίως, συγγενείς ή φίλοι σας μπορούν να μείνουν στο σπίτι σας και ουσιαστικά να κάνουν και οι ίδιοι διακοπές στην πόλη. Μόνο που θα πρέπει πριν φύγετε να γεμίσετε το... ψυγείο!

2. Εάν είστε συνδρομητής σε εφημερίδες ή περιοδικά που σας έρχονται στο σπίτι, παγώστε την συνδρομή σας για το καλοκαίρι. Έστω για έναν μήνα, για να μην έρχονται τα έντυπα σπίτι και να μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι λείπετε.

3. Χρησιμοποιήστε αυτόματα φώτα με χρονοδιακόπτη στα δωμάτια του σπιτιού. Προγραμματίστε τα να ανάβουν σε τυχαίες στιγμές κάθε βράδυ, ώστε να φαίνεται ότι κάποιος είναι σπίτι.

4. Εάν έχετε κήπο επιλέξτε ο κηπουρός να έρθει ενώ λείπετε σε διακοπές! Κανονίστε το από πριν, δώστε του τα χρήματα, και εξηγήστε του ότι το κάνετε για να τσεκάρει και κάποιος το σπίτι. Αρκεί φυσικά ο κηπουρός να χαίρει της εμπιστοσύνης σας, αλλιώς πάμε στην άλλη άκρη, δίνουμε μια “καυτή” πληροφορία σε κάποιον που δεν εμπιστευόμαστε καθώς και την... άδειά μας να μπει στο σπίτι μας, έστω μέχρι τον κήπο!
Κλείσιμο

5. Μην ποστάρετε συνεχώς τα πάντα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Είναι ωραίο να μοιράζεστε τις φωτογραφίες σας από την παραλία με τους φίλους σας, αλλά μην ξεχνάτε πως ενδεχομένως κάποιοι επίδοξοι κλέφτες να παρακολουθούν κι αυτοί και συνεπώς να είναι πλήρως ενήμεροι όχι μόνο για το πότε και για πόσο θα λείπετε, αλλά ακόμα και που είστε!

6. Τέλος, μην ξεχνάτε να κλειδώσετε όλο το σπίτι (προφανές αλλά πολύς κόσμος το ξεχνάει).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης