Ο Όμιλος FF Group αναπτύσσει δυναμικά τις δραστηριότητες του κλάδου καλλυντικών, στην Ελλάδα και παγκοσμίως, με την FF Cosmetics

Ο Όμιλος FF Group αναπτύσσει δυναμικά τις δραστηριότητες του κλάδου καλλυντικών, στην Ελλάδα και παγκοσμίως, με την FF Cosmetics

Ο Όμιλος FF Group αναπτύσσει δυναμικά τις δραστηριότητες του κλάδου καλλυντικών, στην Ελλάδα και παγκοσμίως, με την FF Cosmetics
O Όμιλος FF Group, στο πλαίσιο της διαρκούς στρατηγικής ανάπτυξης, επενδύει στην επέκταση του κλάδου επιλεκτικής και ευρείας διανομής καλλυντικών προϊόντων, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό του και ισχυροποιώντας δυναμικά τη θέση του στην ελληνική αγορά. 

Πιο συγκεκριμένα, η επέκταση των δραστηριοτήτων ενισχύθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2017 με την εκπροσώπηση και διανομή επωνύμων brand από το χαρτοφυλάκιο της COTY Inc.:
Lancaster, Calvin Klein, Chloe, Tiffany & Co, Davidoff, Roberto Cavalli, Marc Jacobs, Bottega Veneta, Miu Miu, Balenciaga, Joop!  και Cerruti.  Από την 1η Ιανουαρίου 2018, η συνεργασία αυτή ισχυροποιήθηκε ακόμη περισσότερο για την FF Cosmetics (100% θυγατρική της FF GROUP SA), συμπεριλαμβάνοντας στο χαρτοφυλάκιό της, τις επώνυμες μάρκες ευρείας διανομής καλλυντικών, 
Bourjois
Κλείσιμο
και Rimmel
.

Ήδη από το 2012, ο Όμιλος FF Group  εκπροσωπεί και διαχειρίζεται στην ελληνική αγορά καταξιωμένους οίκους ομορφιάς, μεταξύ των οποίων Shiseido, Dolce & Gabbana, Gucci, Hugo Boss, Escada, Max Factor και Μolton Brown, και συνεπώς τα παραπάνω επώνυμα brand έρχονται να διευρύνουν περαιτέρω το υπάρχον portfolio.

Δεδομένης της πολυετούς εμπειρίας και εξειδικευμένης τεχνογνωσίας στη διαχείριση προϊόντων μόδας και ομορφιάς, ο Όμιλος FF Group εισέρχεται δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη των αρωμάτων πολυτελείας, με το λανσάρισμα της πρώτης επώνυμης σειράς αρωμάτων Folli Follie. Η διανομή έχει ήδη ολοκληρωθεί στα ομώνυμα καταστήματα, ενώ η επίσημη παρουσίαση των αρωμάτων στις αλυσίδες καλλυντικών, έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο 2018.

«Η ανάπτυξη της FF Cosmetics, θυγατρικής του Ομίλου FF Group, σημειώνει μία ραγδαία ανοδική πορεία, εν τη γενέσει της, μέσω της στρατηγικής ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της και της εισόδου της στην παγκόσμια αγορά των αρωμάτων, με το μεγάλο λανσάρισμα των αρωμάτων Folli Follie. Οι παραπάνω κινήσεις στρατηγικής σημασίας, ενδυναμώνουν τη δέσμευση του Ομίλου FF Group για την ισχυροποίηση του κλάδου καλλυντικών, με στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς, αλλά και την ενίσχυση της θέσης του ανάμεσα στις  κορυφαίες  εταιρίες πανελλαδικά», δηλώνει σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FF Group, κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Σχετικά με τον Όμιλο FF Group:
O Όμιλος FF Group είναι μια ηγετική δύναμη στον κόσμο της μόδας που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες. Ο Όμιλος σχεδιάζει, παράγει και διανέμει σε παγκόσμιο επίπεδο ιδιόκτητες μάρκες, την Folli Follie και την Links of London. Διατηρεί μια δυναμική παρουσία στο χώρο λιανικής και χονδρικής πώλησης στην ελληνική αγορά, αλλά και στην αγορά των Βαλκανίων. Τα attica πολυκαταστήματα και τα Factory Outlet αποτελούν τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα κανάλια διανομής και σημεία λιανικής πώλησης του Ομίλου στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο Όμιλος FF Group έχει ξεκινήσει τη στρατηγική ανάπτυξη των δικών του multi brand concept stores, Collective και Kix.

Μάρκες όπως Ermenegildo Zegna, UGG Australia, Juicy Couture, Ted Baker, Vilebrequin, Guess Jeans, Scotch & Soda, Calvin Klein Jeans, Nike, Converse, Franklin & Marshall, G-Star RAW, Samsonite και Technogym, ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου. Η δραστηριοποίηση του Ομίλου FF Group στον κλάδο Beauty & Cosmetics είναι σημαντική και αφορά στην αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα των παγκοσμίου φήμης μαρκών ομορφιάς και περιποίησης της COTY (Gucci, Boss, Escada κ.ά) και της BPI (Dolce&Gabbana Make up, Skincare & Fragrances), καθώς και των προϊόντων Shiseido για Ελλάδα και Κύπρο. Στις αρχές του 2016, ο Όμιλος επιτυγχάνει την είσοδο στο κανάλι καλλυντικών ευρείας διανομής, μέσω της αποκλειστικής εκπροσώπησης και διανομής των προϊόντων μακιγιάζ Max Factor στην ελληνική αγορά. Επιπλέον, ο Όμιλος διαθέτει στην ελληνική αγορά διεθνώς γνωστές μάρκες καλλυντικών όπως: Molton Brown, Annick Goutal κ.α., στην beauty & lifestyle boutique, Heaven on Earth.
Ο Όμιλος διατηρεί συμμετοχή στον τομέα της ταξιδιωτικής λιανικής μέσω της στρατηγικής συμμαχίας και της συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της ελβετικής Dufry AG, η οποία εξαγόρασε τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών.
Ο Όμιλος FF Group δημιουργεί μόδα σε παγκόσμιο επίπεδο και διαθέτει εδραιωμένη παρουσία με πάνω από 930 σημεία πώλησης και απασχολεί περίπου 5.000 άτομα ανά τον κόσμο.

FFGROUP.COM

Σχετικά με την COTY Inc.

Η Coty είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ομορφιάς σε όλο τον κόσμο με έσοδα που αγγίζουν τα $9 δισεκατομμύρια δολάρια, με ένα εμβληματικό χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει κορυφαίες μάρκες προϊόντων ομορφιάς.  Η Coty αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των αρωμάτων, έχει δυναμική παρουσία στον κλάδο των  επαγγελματικών βαφών & προϊόντων styling για τα μαλλιά και είναι στην 3η θέση  παγκοσμίως στον τομέα του  μακιγιάζ. Η Coty διαθέτει τρία τμήματα – την Coty Consumer Beauty, η οποία επικεντρώνεται στα καλλυντικά μακιγιάζ, τις βαφές & τα προϊόντα styling μαλλιών λιανικής πώλησης, τα προϊόντα περιποίησης σώματος και αρώματα ευρείας κατανάλωσης με μάρκες όπως οι Bourjois, Max Factor, Rimmel, Wella, Adidas και Guess; Την Coty Luxury, η οποία επικεντρώνεται σε αρώματα & προϊόντα περιποίησης επιλεκτικής διανομής με μάρκες όπως οι Gucci, Hugo Boss, Calvin Klein, Chloe, Bottega Veneta και Alexander McQueen; Και την Coty Professional Beauty, η οποία επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση χώρων ομορφιάς και επαγγελματιών κομμωτικής και περιποίησης νυχιών, με μάρκες όπως οι Wella Professionals, System Professional, OPI και ghd. Η Coty αριθμεί περίπου 20,000 συνεργάτες παγκοσμίως και τα προϊόντα της πωλούνται σε περισσότερες από 130 χώρες. Η Coty και οι μάρκες της εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης, μέσω του οποίου αποσκοπούν επίσης και στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης