Χ Τελετή Αποφοίτησης Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Χ Τελετή Αποφοίτησης Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Χίλιοι εκατό είκοσι (1120) απόφοιτοι από 26 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα παρέλαβαν τους τίτλους σπουδών τους στη δέκατη Τελετή Αποφοίτησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Χ Τελετή Αποφοίτησης Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου
Κατά την Τελετή, δώδεκα (12) ακόμη απόφοιτοι παρέλαβαν τον ανώτατο ακαδημαϊκό τίτλο του διδάκτορος. Η λιτή εκδήλωση, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκπροσώπων της Πολιτείας και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, στο κλειστό γυμναστήριο Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία στη Λευκωσία. 
 
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον χαιρετισμό του, συνεχάρη θερμά τους απόφοιτους του ΑΠΚΥ, επιστήμονες με διευρυμένους πνευματικούς ορίζοντες, για το νέο ξεκίνημα στη ζωή τους και το πτυχίο τους, έναν ακαδημαϊκό τίτλο, όπως ανέφερε, με μεγάλη αναγνώριση στην Κύπρο και το εξωτερικό, που δικαιώνει τόσο τα δικά τους όνειρα και προσδοκίες όσο και τη φήμη του ΑΠΚΥ. Ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία του ΑΠΚΥ, ως «το μοναδικό ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Κύπρο, το οποίο εξ ολοκλήρου εργάζεται στη βάση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που πέτυχε να χαράξει νέες προοπτικές στις πανεπιστημιακές σπουδές και τη διά βίου μάθηση, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στη βελτίωση και ανάπτυξη δεξιοτήτων που απαιτούνται μετά από την απόκτηση του πρώτου πτυχίου από κάποιους ή ακόμη και την απόκτηση πτυχίου σε μεγαλύτερη από τη συνήθη ηλικία». Σημείωσε χαρακτηριστικά και την ανοδική πορεία του Πανεπιστημίου, το οποίο «μέσα από τις ποικίλες συνεργασίες που αναπτύσσει με ενώσεις, φορείς, ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα, με ευρωπαϊκούς και άλλους διεθνείς οργανισμούς, τοποθετείται σε μια επίζηλη θέση ανάμεσα στα διεθνώς αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης.»

Κλείσιμο

 
Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΑΠΚΥ, Καθηγητής Κώστας Χρίστου, επαναβεβαίωσε στον χαιρετισμό του τη βαθιά ικανοποίηση της Διοικούσας Επιτροπής για την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας στις συνεχείς προσπάθειες του ΑΠΚΥ να προσφέρει πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο και να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Ακόμη, υπογράμμισε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες αυτονόμησης του Πανεπιστημίου, στόχος της Διοικούσας Επιτροπής αλλά και της Πολιτείας. Ο Κώστας Χρίστου σημείωσε ότι η φετινή δέκατη Τελετή Αποφοίτησης είναι ένας σημαντικός σταθμός και για το ίδιο το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, διότι φέτος συμπληρώνει 15 έτη από την ίδρυσή του. «Στη διάρκεια αυτής της πορείας το ΑΠΚΥ έθεσε στέρεες βάσεις και εδραίωσε την παρουσία του στο ακαδημαϊκό γίγνεσθαι της χώρας μας, του ελληνικού χώρου ευρύτερα και αρχίζει τη διεθνή του ανάπτυξη» ανέφερε ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου. Αφού συνεχάρη θερμά τους 1132 απόφοιτους της ακαδημαϊκής χρονιάς 2016-2017, οι οποίοι ανεβάζουν το συνολικό αριθμό αποφοίτων του ΑΠΚΥ σε 4786, ο Κώστας Χρίστου ευχαρίστησε ιδιαίτερα και όλους τους χορηγούς, οι οποίοι επικροτώντας την ακαδημαϊκή αριστεία των φοιτητών του ΑΠΚΥ, χορήγησαν χρηματικά βραβεία σε πρωτεύσαντες απόφοιτους: τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, το Απολλώνειο Νοσοκομείο, την Αστυνομία Κύπρου, την Ελληνική Τράπεζα, το Δικηγορικό Γραφείο Ιωαννίδης Δημητρίου και τον Κυπριακό Όμιλο Εκπαιδευτικής Διοίκησης. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης