Τιμητική διάκριση στη Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου από το ΕΒΕΑ και την Περιφέρεια Αττικής

Τιμητική διάκριση στη Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου από το ΕΒΕΑ και την Περιφέρεια Αττικής

H Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε σε αναγνώριση της επιτυχούς δράσης της και προσφοράς στον επιχειρηματικό στίβο

Τιμητική διάκριση στη Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου από το ΕΒΕΑ και την Περιφέρεια Αττικής
«Κανένας δεν είπε ότι είναι εύκολη και απλή υπόθεση το «επιχειρείν», είτε είσαι άνδρας είτε είσαι γυναίκα. Ειδικά, όμως, οι γυναίκες πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς να σκέπτονται ότι υπάρχουν προκαταλήψεις εναντίον τους… Στο τέλος-τέλος, τα ίδια που κάνουν έναν άντρα πετυχημένο, ισχύουν και για τις γυναίκες».

Tα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων η Α’ Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και υποψήφιο μέλος Δ.Σ. του ΕΒΕΑ στις προσεχείς εκλογές του Επιμελητηρίου, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, σε ομιλία της στο ATHENS BUSINESS WOMEN FORUM 2017 που διοργανώθηκε από το ΕΒΕΑ και την Περιφέρεια Αττικής τη Δευτέρα 13.11.2017, όπου και της απονεμήθηκε τιμητική διάκριση σε αναγνώριση της επιτυχούς δράσης της στον επιχειρηματικό στίβο.



«Οι γυναίκες αποτελούν ένα πολύτιμο παραγωγικό συντελεστή και μελέτες σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνηγορούν πως η εξάλειψη των ανισοτήτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ σε ποσοστό τουλάχιστον 15%» σημείωσε στην ομιλία της η κα Εφραίμογλου. 
Κλείσιμο
Μάλιστα, με την ιδιότητα της Προέδρου του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης υπογράμμισε πως «η εφαρμογή των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης στοχεύει, ανάμεσα σε άλλα, και στην ενίσχυση της παρουσίας και ουσιαστικής συμμετοχής των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρήσεων και στην καλύτερη ισορροπία των φύλων σε αυτά, ώστε οι επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις γυναίκες με εξέχοντα προσόντα, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητά τους.». 

Η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου κατέρχεται ως υποψήφια στο Μεταποιητικό (Βιομηχανικό) Τμήμα στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του ΕΒΕΑ στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου με τον συνδυασμό Επιχειρηματική Ανάπτυξη του Κωνσταντίνου Μίχαλου. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης