Δύο ώρες σε σουίτα ξενοδοχείου με την Cicciolina

Δύο ώρες σε σουίτα ξενοδοχείου με την Cicciolina

Ο λόγος που δεν μπορεί να πάει στις ΗΠΑ, η «απαγωγή» του γιου της όταν ήταν ανήλικος και ο Έλληνας νονός του

Δύο ώρες σε σουίτα ξενοδοχείου με την Cicciolina
Στο κρεβάτι βρίσκεται ο αρκούδος της, ο Cicciolino. Στην πλάτη μιας καρέκλας στο μπαλκόνι λιάζεται ένα λευκό παντελόνι, που φαίνεται πως μόλις έχει πλυθεί. Η Cicciolina (κατά κόσμον Ilona Staller) μου είπε στο τηλέφωνο πως δεν έχει ρούχα για να κάνουμε τη συνέντευξη στο μπαρ Galaxy του Hilton και μου ζήτησε να την κάνουμε στο δωμάτιό της. Μου άνοιξε διστακτικά την πόρτα που έγραφε 714 φορώντας ένα γαλαζοπράσινο καφτάνι. Το καλοδιατηρημένο πρόσωπό της, που σε καμία περίπτωση δεν φανέρωνε τα 65 της χρόνια, μου είχε κάνει εντύπωση το προηγούμενο βράδυ, στη συνέντευξη Τύπου. Οπότε δεν καρφώθηκα.

Ήταν ταραγμένη και κούτσαινε. Μου εξήγησε πως είχε βγει για βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και είχε πέσει. Φορούσε το λευκό παντελόνι που ήταν τώρα απλωμένο στο μπαλκόνι. Αναγκάστηκε να το πλύνει, γιατί δεν είχε άλλο μαζί της. Μου εξήγησε πως στο αεροδρόμιο της Ρώμης τής είχαν κλέψει τρία ζευγάρια παπούτσια και κάποια από τα ρούχα της. Ο τρόπος που μιλάει, η ταχύτητα του λόγου της, η γλώσσα του σώματός της, το ταμπεραμέντο της δεν φανερώνουν σε καμία περίπτωση πως πρόκειται για μια Ουγγαρέζα που έφυγε από τη χώρα της στα 18 της.

Κι ενώ εκείνη συνεχίζει την εξιστόρηση αναφωνώντας κάθε τρεις και λίγο «terrificante!» («είναι φοβερό!»), γυρίζει απότομα και με ρωτάει «Πώς να κάνω τα μαλλιά μου απόψε; Να τα έχω έτσι όπως είναι ή να βάλω εξτένσιον;». «Έτσι όπως τα έχεις τώρα, είναι πιο κλασάτα» απαντώ, ξεχνώντας πως δεν θα πάει σε κάποια δεξίωση πρέσβη, αλλά στο Erotica, όπου το «classy» είναι συνώνυμο του «αδιάφορου». «Θα φαίνομαι πιο νέα, ε;» με ρωτά ξανά και κουνάω συγκαταβατικά το κεφάλι. «Πώς διατηρείσαι τόσο φρέσκια» τη ρωτάω θέλοντας να αποφορτίσω την έντασή της και μάλλον το καταφέρνω. «Κάνοντας έρωτα. Και σεξ. Επίσης, κάνω πολύ μασάζ και γυμναστική, κυρίως body building και yoga. Δεν τρέχω, απλά προτιμώ να κάνω διάδρομο. Δεν μου αρέσει να τρέχω, γιατί το στήθος μου είναι νούμερο 7. Οπότε καταλαβαίνεις…» εξηγεί γελώντας. «Στο διάδρομο περπατάω περίπου 5 χιλιόμετρα, γρήγορο βηματισμό και με κλίση».

Κλείσιμο
Το γνωστό της σαγηνευτικό χαμόγελο, που έχει αποτυπωθεί σε cult αισθητικής φιλμ, επανέρχεται στο αψεγάδιαστο πρόσωπό της, το οποίο ο χρόνος φαινομενικά έχει εγκαταλείψει.

Ο πόνος στον αστράγαλο πάντως δείχνει να μην υποχωρεί. Της προτείνω να βάλει κάτι κρύο επάνω, για να μην πρηστεί, και πηγαίνω στο μίνι μπαρ για να φέρω ένα κρύο μπουκάλι νερό για το χτυπημένο δεξί της πόδι. Εκείνη έχει πάρει στα χέρια της το κινητό και με φωνάζει για να μου δείξει φωτογραφίες του γιου της, Ludwig Coons. Της λέω πως της μοιάζει και εκείνη καμαρώνει. «Είναι 23 ετών. Έχει σπουδάσει υποκριτική και είναι ηθοποιός» μου λέει. Αν και η ίδια είναι ηθοποιός, δεν του δίνει επαγγελματικές συμβουλές. «Νομίζω πως είναι καλύτερο να αποφασίζει εκείνος για την καριέρα και τη ζωή του. Δεν θα ήθελα να τον κατευθύνω σε ένα δρόμο που εκείνος μπορεί και να μη θέλει να πάρει». Είναι αρραβωνιασμένος με τη Soraya Roselli. Εκείνη είναι 20χρονη και δουλεύει ως μοντέλο. Τα δύο παιδιά συζούν, σε άλλο διαμέρισμα. «Έχουν την ιδιωτικότητά τους» λέει. Είναι κλασική Ιταλίδα μαμά, πολύ κοντά δηλαδή στα πρότυπα των Ελληνίδων. «Κάθε φορά που παίρνει τη μηχανή του, η καρδιά μου πάει να σπάσει από την αγωνία» μου λέει. «Mamma mia, φοβάμαι! Φοβάμαι πολύ, γιατί συμβαίνουν πολλά ατυχήματα».

«Το παιδί μου και εγώ»
Η Cicciolina –παρόλη την ‘προχωρημένη’ φιλοσοφία της και τη συναρπαστική της ζωή, με σημείο-σταθμό τα χρόνια που ήταν μια ντίβα του πορνό- είναι μια παραδοσιακή μαμά που ανησυχεί πολύ για το παιδί της. Η ιδέα να μετακομίσει ο 23χρονος γιος της, Ludwig, στο Χόλιγουντ, όμως, κάθε άλλο παρά τη φοβίζει. «Φαντάζομαι θα πας κι εσύ μαζί του» της λέω. «Δεν μπορώ να πάω στις ΗΠΑ» μου απαντά και συνεχίζει: «Όταν πήρα το γιο μας από το διαμέρισμα του πρώην συζύγου μου στη Νέα Υόρκη, εκείνος με κατηγόρησε για απαγωγή. Το αμερικανικό δικαστήριο έβγαλε απόφαση που με καλούσε να επιστρέψω τον Ludwig αμέσως στις ΗΠΑ. Δεν το έκανα ποτέ, φυσικά» μου εξιστορεί.

Όταν ο Jeff Coons γνώρισε την Cicciolina, το 1987, ο παγκόσμιος Τύπος πανηγύριζε. Τι δουλειά είχε ένας προκλητικός post modern καλλιτέχνης με την 35χρονη απόλυτη πορνοστάρ; Κι όμως… Η κίνηση αυτή αποδείχτηκε εξαιρετική για την καριέρα και των δύο. Εκείνος δεν στριμωχνόταν πλέον στις στενόχωρες καλλιτεχνικές στήλες και έγινε αναγνωρίσιμος στις πλατιές μάζες, την ώρα που δημιουργούσε υπεραξία στα έργα του. Η Cicciolina, από την άλλη, νομιμοποιήθηκε καλλιτεχνικά στο πλευρό ενός ταλαντούχου και «θορυβώδους» εκπροσώπου των τεχνών. Παντρεύτηκαν τέσσερα χρόνια αργότερα, στη Βουδαπέστη. O Coons κυκλοφόρησε τη συλλογή «Made In Heaven», όπου απεικόνιζε τις ερωτικές περιπτύξεις με τη σύζυγό του. Τα έργα ξεπούλησαν! Παράλληλα, εκείνη εκλέχτηκε βουλευτής με το Ριζοσπαστικό Κόμμα και το 1992 ήρθε στον κόσμο ο Ludwig, το παιδί τους. Λίγους μήνες αργότερα, ξεκίνησε για εκείνη ο κατήφορος. Το 1993 η πολιτική της καριέρα τελείωσε άδοξα, αφού προηγουμένως είχε φύγει από το κόμμα με το οποίο είχε εκλεγεί και έφτιαξε με μια άλλη πορνοστάρ, τη Moana Pozzi, το Κόμμα της Αγάπης. Στη συνέχεια ήρθε και το πολύκροτο διαζύγιο, που συνοδεύτηκε από πολυετή δικαστική διαμάχη για την κηδεμονία του παιδιού τους.

Φυσικά, οι σχέσεις του πρώην ζευγαριού είναι ανύπαρκτες. «Η δικαστική διαμάχη έχει πλέον λήξει. Ο γιος μου επισκέπτεται δύο φορές το χρόνο τον πατέρα του στη Νέα Υόρκη. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια είχαμε μια μεγάλη δικαστική διαμάχη και ξόδεψα πάρα πολλά χρήματα σε δικηγόρους» μου λέει και συνεχίζει: «Ενώ είναι εκατομμυριούχος, είναι πολύ τσιγκούνης. Αν και θα έπρεπε να πληρώνει μηνιαία διατροφή για τον Ludwig, εντούτοις έχει δώσει πολύ λίγα χρήματα. Δεν έχω καμία επαφή μαζί του. Εκείνος είναι πολύ θυμωμένος μαζί μου, από τότε που απήγαγα το γιο μας από τη Νέα Υόρκη και επέστρεψα στη Ρώμη. Αλλά είναι ο γιος μου. Τον είχα στην κοιλιά μου, αυτός έδωσε μόνο το σπέρμα. Εγώ είμαι η μητέρα του. Και δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν δεν μου μιλάει. Η μεγάλη αγάπη που έτρεφα για εκείνον έχει τελειώσει πριν από πολύ καιρό. Σήμερα, για μένα είναι ένα τίποτε». Της λέω για τη συλλογή «Made In Heaven» και μου απαντά πως «εκείνος πήρε όλα τα χρήματα, εγώ δεν πήρα δεκάρα για αυτό. Εκείνος έγινε πλούσιος με τη συγκεκριμένη συλλογή. Από τον Jeff Coons έχω πάρει ένα τεράστιο μηδέν» καταλήγει.

Παρόλο που εκείνη δεν θέλει να ακούει τίποτε για τον πατέρα του παιδιού της, παραδέχεται πως «ο Ludwig αγαπά τον πατέρα του. Έχουν σχέση. Αλλά δεν τον έχει βοηθήσει στην καριέρα του. Έδινε κάποια λίγα χρήματα για τον Ludwig. Τα χρήματα αυτά τα έβαζε στον τραπεζικό λογαριασμό του γιου του. Αν του ζητούσε να πληρώσει κάτι έξτρα, που είχε να κάνει με τις σπουδές του, εκείνος του απαντούσε “όχι, έλα στην Αμερική”. Αλλά τι να κάνει στην Αμερική, όταν έχει ζήσει τόσα χρόνια στην Ιταλία; Πιθανώς και να πήγαινε στην Αμερική, αλλά ο Koons έχει κάνει οικογένεια και παιδιά με την πρώην γραμματέα του» λέει.

Κάποια στιγμή γυρνάει και μου λέει: «Ξέρεις πως ο νονός του γιου μου είναι ο Δάκης Ιωάννου;», συνεχίζοντας να μιλάει χωρίς να περιμένει απάντηση.

«Ο Δάκης (σ.σ. Ιωάννου) βάφτισε τον Ludwig στη Νέα Υόρκη. Είναι πολύ στενός φίλος του Jeff. Είχε έρθει με κάθε επισημότητα στην εκκλησία, μαζί με την οικογένειά του, και τον βάφτισε. Ο Δάκης με τον Ludwig έχουν επικοινωνία. Αγαπά πολύ το γιο μου και θεωρώ πως είναι πολύ καλός άνθρωπος, όπως και όλη του η οικογένεια». Η ίδια δεν έχει τακτική επαφή μαζί του, ούτε γνωρίζει πως βρίσκεται στην Ελλάδα τη στιγμή που μιλάμε. «Την τελευταία φορά που είχα επισκεφτεί τη χώρα σας, έμενα σε μια προεδρική σουίτα ενός ξενοδοχείου του και ήταν εξαιρετικά!» συμπληρώνει.

Ο Δάκης Ιωάννου είναι γνωστός επιχειρηματίας και ένας από τους μεγαλύτερους έλληνες συλλέκτες –μάλιστα είναι προσωπικός φίλος του πρώην συζύγου της και πατέρα του Lydwig, εικαστικού Jeff Coons, έχοντας πολλά έργα τέχνης με την υπογραφή του στη συλλογή του.

Διαβάστε  περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης