Βίκυ Καγιά: «Πριν τον Ηλία ήμουν αφρόντιστη»

Βίκυ Καγιά: «Πριν τον Ηλία ήμουν αφρόντιστη»

Με αφορμή την επιστροφή της στον ΑΝΤ1 ως παρουσιάστριας αφιερωμάτων στα Καλλιστεία για την 25η επέτειο του σταθμού, η Βίκυ Καγιά εξομολογείται πώς έχασε τον εαυτό της -και παραλίγο την επιχείρησή της- και πώς βρήκε την ευτυχία στο πρόσωπο της κόρης της αλλά και του δεύτερου συζύγου της Ηλία Κρασσά

Βίκυ Καγιά: «Πριν τον Ηλία ήμουν αφρόντιστη»
Υπεραπασχολημένη με τα προσωπικά της στοιχήματα, τόσο τα επαγγελματικά όσο και τα οικογενειακά, η Βίκυ Καγιά δεν ανήκει στις τηλεπερσόνες που αναπνέουν περιμένοντας πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνό τους για την επόμενη πρόταση. Η επιστροφή της στον ΑΝΤ1 σχετίζεται περισσότερο με το μόντελινγκ, παρά με την ίδια την τηλεόραση - εξάλλου η ιδιότητα του μοντέλου είναι κάτι ταυτισμένο με τη Βίκυ και κάτι πολύ ευρύτερο από το βάδισμα στην πασαρέλα, τις φωτογραφήσεις ή τα καλλιστεία. Το «thema people» τη συνάντησε στην κατεξοχήν έδρα της, στο Fashion Workshop, σε αυτό που κάποιοι πιθανώς φαντάζονται ότι είναι απλώς μια «σχολή μοντέλων». Το Fashion Workshop, όμως, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και καινοφανές για την Ελλάδα - και αυτό πιστοποιείται ακόμη και από τη διαμόρφωση του χώρου: ένα loft νεοϋορκέζικης αισθητικής βαμμένο στα λευκά, ο εσωτερικός διάκοσμος μινιμαλιστικός με αναφορές σε οίκους μόδας, ξύλινοι πάγκοι, κύβοι από φελιζόλ και pop art επιρροές, όλα αυτά συνθέτουν το Fashion Workshop by Vicky Kagia» στην περιοχή του Ψυρρή.

Την τρέχουσα περίοδο, μάλιστα, η Βίκυ εκπέμπει μια ηρεμία που εξουδετερώνει ως διά μαγείας την ένταση του περιβάλλοντος. Αυτό οφείλεται στις ισορροπίες που, όπως λέει η ίδια, έχει βρει πια στη ζωή της, αφότου «ελλιμενίστηκε» στην αγκαλιά του συζύγου της Ηλία Κρασσά. Το κυριότερο όμως είναι ότι η ευτυχία της κορυφώθηκε με την έλευση της Μπιάνκας, της κόρης της, η οποία σήμερα είναι οκτώ μηνών.

- Τι θα δούμε στις εκπομπές-αφιερώματα για τα καλλιστεία «Star Hellas», που θα προβάλει ο ΑΝΤ1 στην 25η επέτειό του;
Κλείσιμο
Με αφορμή τα 25 χρόνια της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης θα γίνουν αφιερωματικές εκπομπές, με εκπομπές-σταθμούς, που πέρασαν από το κανάλι. Ο Διαγωνισμός Ομορφιάς του ΑΝΤ1 γινόταν επί 20 συναπτά έτη. Η διεύθυνση του σταθμού αποφάσισε να κάνω εγώ την αφήγηση-παρουσίαση δύο επεισοδίων. Κάνουμε μια αφήγηση για το πώς ξεκίνησε ο θεσμός, τι συνέβη, παρουσιάζουμε τον Γιώργο Πρεβελάκη που ήταν ο νόμιμος εκπρόσωπος, αγαπούσε την ελληνική ομορφιά όσο κανείς άλλος και έκανε τα πάντα για να την προωθεί στο εξωτερικό. Θα παρακολουθήσετε συνεντεύξεις από διάφορες εστεμμένες, από το παρελθόν, αλλά και το πώς έχουν εξελιχθεί σήμερα. Θα δούμε διάφορα ευτράπελα, όπως μια διαγωνιζόμενη που πέταξε τα παπούτσια γιατί δεν της άρεσε το αποτέλεσμα ή μια άλλη υποψήφια που ξίνισε το πρόσωπό της κ.λπ. 

- Εσύ γιατί δεν συμμετείχες ποτέ στα καλλιστεία; Δεν ήθελα, γιατί άλλο να είσαι ωραία γυναίκα και άλλο να είσαι όμορφο μοντέλο. Εγώ επέλεξα τον δρόμο της μόδας, ήθελα να κάνω καριέρα στο εξωτερικό. Με διάλεξε άλλο κομμάτι της μόδας, τα εξώφυλλα, τα περιοδικά και η πασαρέλα. Μια κοπέλα που κερδίζει σε διαγωνισμό ομορφιάς δεν γίνεται απαραίτητα μοντέλο, είναι διαφορετικά πράγματα τα καλλιστεία και το μόντελινγκ. Ομως, είναι ένας λαμπερός θεσμός και τον απόλαυσα όταν τον παρουσίασα. 





«Νιώθω πολύ τυχερή με τον Ηλία στο πλάι μου. Εμαθα πώς να είμαι γυναίκα, να φροντίζω τον εαυτό μου, να μη χρειάζεται να έχω το μυαλό μου σε δέκα σημεία», λέει η Βίκυ Καγιά για τον δεύτερο σύζυγό της, τον επιχειρηματία Ηλία Κρασσά



- Σήμερα υπάρχει μόντελινγκ στην Ελλάδα; Τα μοντέλα επιλέγουν το εξωτερικό για καριέρα; Για να πας στο εξωτερικό πρέπει να έχεις την ομορφιά, τη στόφα και το στομάχι ώστε να αντέξεις - αν και πολλά κορίτσια δεν είναι διατεθειμένα να θυσιάσουν τις ανέσεις τους. Στο κομμάτι του μόντελινγκ και της μόδας υπάρχει μεγάλη κάμψη, θα έλεγα ότι η μόδα κοιμάται στην Ελλάδα, παρόλο που έχουμε εξαιρετικούς σχεδιαστές μόδας, φωτογράφους, στυλίστες κ.λπ. Πιστεύω ότι θα αλλάξουν τα πράγματα, θα υπάρξει άλλη βάση και με άλλους ανθρώπους στο τιμόνι, με πιο νέα μυαλά και πιο ικανούς ανθρώπους, με σπουδές. Θεωρώ ότι τα παλιά τα χρόνια, επειδή υπήρχε πολλή δουλειά και χρήματα, έπαιρναν ανθρώπους-κλειδιά ή ακόμη και ως βοηθούς οι οποίοι δεν είχαν σπουδάσει τίποτα σχετικό, απλώς δούλευαν. Ομως από κάποιο σημείο και πέρα το κενό φαίνεται. Εκαναν κακό στις εκδόσεις εκείνοι που δεν είχαν την παιδεία και την εμπειρία σε όλες τις πτυχές της μόδας.

- Γιατί κάποιος να σπουδάσει στο Fashion Workshop; Το Workshop προσφέρει στα ελληνόπουλα τη δυνατότητα, από τη στιγμή που δεν έχουν τα χρήματα να πάνε στο εξωτερικό, να πάρουν μετά από δυο χρόνια εντατικών μαθημάτων αναγνωρισμένο πτυχίο από το δεύτερο πανεπιστήμιο της Γαλλίας. Το επόμενο βήμα είναι να κάνουν μάστερ εάν το επιθυμούν. Η μόδα είναι σοβαρή δουλειά και δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα παιδιά που αποφοιτούν είναι ήδη σε δουλειές. 

- Πόσο εύκολο είναι να διατηρείς το Fashion Workshop ως επιχειρηματίας; Ηταν πάρα πολύ δύσκολο, πήγα να τρελαθώ. Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αυτοκτονία. Ανοιξα το 2011, έτρεχα από το πρωί μέχρι το βράδυ μέχρι να καταλάβει το υπουργείο Παιδείας τι ήθελα να κάνω ώστε να πάρω την άδεια. Δεν θα μιλήσω για ΙΚΑ, επιμελητήρια, συνεργάτες, εφορίες κ.ο.κ, πήγα να τρελαθώ. Και ένα πράγμα που δεν έκανα σωστά είναι ότι δεν διάλεγα σωστούς συνεργάτες. Δεν ήξερα από διαχείριση προσωπικού και είχα την αμερικάνικη νοοτροπία: άφηνα τους συνεργάτες μου να κάνουν ό,τι θέλουν, γιατί έλεγα ότι είναι επαγγελματίες και γνωρίζουν τη δουλειά τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν γιγάντια λάθη που με έφεραν σε δύσκολη θέση πριν από δύο χρόνια. Ευτυχώς, όμως, το γύρισα. Πλέον δεν αφήνω ούτε καρφίτσα να πέσει κάτω αν δεν την ελέγξω. Εξελίχθηκα επίσης και πήγα παρακάτω. Ευτυχώς η εταιρεία μου ισορρόπησε και βρήκα ουσιαστικούς και καλούς συνεργάτες. Ημουν πολύ καλοπροαίρετη, αλλά αυτή η ιστορία με έκανε πιο καχύποπτη και επιφυλακτική. 

- Απέκτησες το πρώτο σου παιδί, την Μπιάνκα. Πώς νιώθεις γι’ αυτό; Είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου. Η Μπιάνκα με έχει καθορίσει. Με έχει κάνει γυναίκα, μητέρα, έχει δώσει νόημα στη ζωή μου. Οταν έρχεται αυτό το δώρο στη ζωή σου, δεν ασχολείσαι με οτιδήποτε μικρό. Ωστόσο, δεν έχει ακυρώσει όλα τα άλλα. Δεν παθαίνεις μετάλλαξη. Πόσο μάλλον όταν αγαπάς και είσαι ερωτευμένη με τον άντρα σου ή διοικείς μια επιχείρηση. 

- Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στον σύζυγό σου, τον Ηλία Κρασσά; Ο δυνατός του χαρακτήρας γιατί είναι ένας άνθρωπος σταθερός, γενναιόδωρος, εργατικός. Με φρόντισε από την πρώτη στιγμή. Και ομολογώ ότι ήμουν αφρόντιστη πριν. Με αγκάλιασε και με φρόντισε με όλη τη σημασία της λέξης. Ηταν θείο δώρο. Αυτό που ονειρευόμουν, μου ήρθε στη ζωή μου και χαίρομαι κάθε μέρα. 

- Τι εννοείς αφρόντιστη; Ημουν μαμά, μπαμπάς, αφεντικό, άντρας, γυναίκα - όλα. Ολα περνούσαν από το χέρι μου. Η δουλειά μου, η οικογένειά μου, σε όλα τα κομμάτια ήμουν «παπατρέχας», ένας προγραμματισμένος άνθρωπος. Με τον Ηλία έμαθα πώς να είμαι γυναίκα, να φροντίζω τον εαυτό μου, να σταματάω για 10 λεπτά και να ξέρω ότι δεν πειράζει. Να μη χρειάζεται να έχω το μυαλό μου σε δέκα σημεία, διότι αν δεν το κάνω θα γίνει λάθος. Πήρε μεγάλο βάρος από πάνω μου ο άντρας μου και του είμαι ευγνώμων. Νιώθω πολύ τυχερή με τον Ηλία στο πλάι μου.

- Ετοιμάζεις τη βάφτιση της Μπιάνκας; Δεν έχουμε προγραμματίσει ακόμα τίποτα. Τρέχουμε και οι δύο, θέλουμε με τη βάφτιση να είμαστε ήρεμοι και να το απολαύσουμε. Δεν ξέρω πότε ακριβώς θα γίνει.

- Ηταν εύκολη η προσωπική και η επαγγελματική σου πορεία; Σε όλη μου τη ζωή, είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά, έχω φάει πολλές φορές τα μούτρα μου και έχω σηκωθεί. Αλλά έτσι είναι η ζωή για όλους. Και έτσι κάποια στιγμή κάνεις αξιολόγηση. Ολα είναι επιλογές στη ζωή μας. 

- Δηλαδή, ποιες ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές; Οταν ξεκίνησα στο εξωτερικό μόνη μου. Προσπαθούσα να προσαρμοστώ σε μια ξένη χώρα, η απόρριψη ήταν πολύ μεγάλη και ο συναγωνισμός ήταν με θεές στα κάστινγκ. Κατόπιν, ενώ ήμουν στο απόγειο της καριέρας μου στο εξωτερικό, έπαθα μια μεγάλη ζημιά στο δέρμα μου και επέστρεψα στην Ελλάδα. Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια για να επανέλθει η επιδερμίδα μου. Οταν επέστρεψα στη Νέα Υόρκη και εκεί που νόμιζα ότι όλα είναι στρωμένα, συνειδητοποίησα ότι είχα καταλήξει στο μηδέν. Επίσης, δύσκολη περίοδος σε καριέρα και ζωή ήταν όταν επέστρεψα στην τηλεόραση και για πέντε χρόνια δεν προλάβαινα να πιω νερό από τις δουλειές. Δεν μπορούσα να αξιολογήσω τι γίνεται και πού βρίσκομαι. Ετρεχα, παντρεύτηκα και μετά χώρισα. Εκείνα τα πέντε χρόνια δεν θυμάμαι να πω βήμα-βήμα τι έκανα, ήταν πολύ έντονα και γρήγορα. Εκείνη την περίοδο με έχασα, ήξερα μόνο πού δουλεύω, ποιο ραντεβού έχω χάσει, ποιο ρόλο έχω στο σινεμά, στο θέατρο ή στην τηλεόραση. Και ίσως να είναι και τα πιο δύσκολα πέντε χρόνια της ζωής μου, γιατί δοκιμαζόμουν σε νέα πράγματα. Ηταν δύσκολο να το διαχειριστώ, αλλά πάλι καλά. Λειτούργησα με το ρητό «η σιωπή είναι χρυσός», δεν απαντούσα πουθενά και ήμουν συγκεντρωμένη στη δουλειά μου. Μέσα σε όλα αυτά ήταν και ένας γάμος που δεν λειτούργησε. 

Γενικά, πάντως, στα 23 χρόνια επαγγελματικής πορείας δεν μου έχουν έρθει εύκολα τα πράγματα. Κάποιοι νομίζουν ότι όλα αυτά τα χρόνια κάθομαι, κάνω νύχια και μαλλιά, και μου έρχονται τα κόκκινα χαλιά. Δούλεψα σκληρά και μόνη μου για να φτάσω εδώ σήμερα. Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου ανέμελο τα τελευταία 23 χρόνια. Γιατί είμαι στην εγρήγορση της δουλειάς που έχω επιλέξει όπως το μόντελινγκ, την τηλεόραση, το θέατρο, τις ταινίες, το Fashion Workshop.

- Η τηλεόραση δεν σου λείπει; Είναι κάτι που δοκίμασα και πέρασα ωραία. Ακόμα και στον «Πρωινό Καφέ» πέρασα ωραία. Το προσπάθησα με την καρδιά μου. Πήγε καλά όσο μπορούσε να πάει απέναντι στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, την Ελένη Μενεγάκη, και χωρίς ουσιαστική ομάδα. Εστω κι έτσι όμως κάτι έμαθα, δεν βγήκα χαμένη. Μετά έκανα το «Next Top Μodel» και γενικά οι εκπομπές που έκανα ήταν ωραίες δοκιμές για να δω πού βρίσκομαι. Δεν θέλω να κάνω καριέρα στη τηλεόραση. Απέχω γιατί δεν υπάρχει κάτι για μένα. Αν παρουσιαστεί μια εκπομπή μόδας, θα το κάνω ευχαρίστως, με μεγάλη μου χαρά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης