Ίων Μάγκος: Ο καθηγητής yoga που λατρεύουν οι celebrities!

Ίων Μάγκος: Ο καθηγητής yoga που λατρεύουν οι celebrities!

Η παρότρυνση της Ελένης Πετρουλάκη να ασχοληθεί με την γιόγκα, η ενασχόληση του με τον χώρο της μόδας, τα μυστικά εκγύμνασης των αναγνωρίσιμων μαθητών του και τα δημοσιεύματα για την προσωπική του ζωή. Ποιος είναι ο Ίων Μάγκος;

Ίων Μάγκος: Ο καθηγητής yoga που λατρεύουν οι celebrities!
Το μελαχρινό αγόρι με τα σχιστά μάτια και το καλλίγραμμο σώμα δεν μονοπωλούσε μόνο την καρδιά της Καλομοίρα Σαράντη στο video clip του τραγουδιού της «Πεθαίνω για σένα». Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Ίωνα Μάγκου κέντριζε το ενδιαφέρον των κοριτσιών του αμερικάνικου κολλεγίου, Deree, την εποχή που σπουδάζαμε μαζί, και πολλές από τις συμφοιτήτριές του ήταν κρυφά ερωτευμένες μαζί του. Η εντυπωσιακή του εικόνα κατάφερε να του ανοίξει πολλές πόρτες στο χώρο του μόντελινγκ, ωστόσο εκείνος αναζητούσε άλλα μονοπάτια. Είχα να τον συναντήσω 10 χρόνια όταν οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν ξανά πριν μερικούς μήνες όταν αποφάσισα να παρακολουθήσω μαθήματα yoga. Ναι, μέσα σε αυτά τα χρόνια ο Ίωνας είχε αλλάξει επαγγελματική πλεύση, έχοντας αποκτήσει φανατικούς μαθητές στο χώρο της γιόγκα, ανάμεσα στους οποίους και μια πλειάδα από αναγνωρίσιμα πρόσωπα, όπως η Ρούλα Κορομηλά, η Ελεωνόρα Μελέτη, η Ευγενία Μανωλίδου, αλλά και οι DSquared2 που έκαναν μαζί του yoga κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στη χώρα μας.



Κλείσιμο
Ο αθλητισμός μπήκε στη ζωή του όταν ακόμα ήταν μαθητής του δημοτικού και ξεκίνησε να τρέχει στα 400 μέτρα με εμπόδια σε σύλλογο της Γλυφάδας. Ο προπονητής του τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον στίβο. «Τότε ζύγισα τα υπέρ και τα κατά κι αποφάσισα να μην το κάνω γιατί δεν ήμουν έτοιμος να αφοσιωθώ αποκλειστικά με τον  αθλητισμό. Ονειρευόμουν να κάνω κι άλλα πράγματα», εξηγεί ο Ίων που λίγα λεπτά νωρίτερα έχει ολοκληρώσει το πρώτο μάθημα της ημέρας στο Holmes των νοτίων προαστίων.

Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε marketing- management στο Deree για να ασχοληθεί με το τουριστικό πρακτορείο που έχει η οικογένεια του. Ταυτόχρονα κάνει δειλά τα πρώτα του βήματα στο χώρο της μόδας ενώ στον ελεύθερο χρόνο του αθλείται συστηματικά. Σε ηλικία 21 ετών έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τη yoga ύστερα από την παρότρυνση της Ελένης Πετρουλάκη. «Εκείνη την εποχή η Ελένη Πετρουλάκη είχε ανοίξει το πρώτο της γυμναστήριο κοντά στο σπίτι μου, όπου και είχα γραφτεί. Όταν μου πρότεινε να παρακολουθήσω μαθήματα yoga μου φάνηκε πολύ περίεργο γιατί ήταν κάτι που δεν το ήξερα και στο γκρουπ είχε μόνο γυναίκες. Ήμουν ο μοναδικός άντρας. Από το πρώτο κιόλας μάθημα με κέρδισε ο συγκεκριμένος τρόπος εκγύμνασης. Έτσι ξεκίνησα να προπονούμαι καθημερινά, φτάνοντας στο σημείο να κάνω γιόγκα μέχρι και 6 ώρες την ημέρα. Μάλιστα, η Ελένη κάποια στιγμή μου απαγόρεψε να παρακολουθώ τόσες συνεχόμενες ώρες. Τότε δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό η σκέψη πως κάποτε θα γίνω δάσκαλος  yoga. Τελικά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί» λέει με χαμόγελο.



Τον επόμενο χρόνο διακόπτει προσωρινά τις σπουδές του για να υλοποιήσει ένα ακόμη όνειρο του: να ζήσει στη Νέα Υόρκη. «Στους γονείς μου είπα πως πάω στην Αμερική για να ασχοληθώ με το μοντελινγκ αλλά ήταν δικαιολογία. Ήθελα πολύ να ζήσω στη Νέα Υόρκη και πήγα με την τότε σύντροφο μου που ήταν από τις ΗΠΑ. Βρήκα σπίτι μόνος μου, ήμουν αυτόνομος, και έκλεισα κάποιες δουλειές. Στο πρώτο μου casting που ήταν για την Benetton ήμουν πολύ χαλαρός μέχρι την στιγμή που με ενημέρωσαν πως πρέπει να περιμένω 5 ώρες καθώς υπήρχε σειρά προτεραιότητας. Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός και για να ξεχωρίσεις έπρεπε να έχεις άστρο» αναφέρει.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα παίρνει το πτυχίο του και ανοίγει τη δική του εταιρεία που διοργανώνει events σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η ζωή του είχε μπει σε μια τάξη μέχρι την στιγμή που η επιθυμία να ασχοληθεί ξανά με τη γυμναστική έγινε ανάγκη. «Η αδερφή μου, η Χριστίνα, με παρότρυνε να πάω σε μια ιδιωτική σχολή για personaltraining. Πήγα στη σχολή που είχε ο Πάνος Μπαλατσινός, ο οποίος έγινε ο μέντορας μου και παράλληλα ασχολιόμουν με τη yoga. Διάβαζα ατελείωτες ώρες αλλά ήμουν ενθουσιασμένος».

Σήμερα, ανάμεσα στους μαθητές του έχει πολλά αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του; «Θέλω να σου πω πως δεν ξεχωρίζω τους μαθητές μου ακόμα και όταν έχω να κάνω με αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Το μυστικό είναι να ακούς τις ανάγκες τους και να μπορείς να μπεις στη ψυχολογία τους. Θέλω να νιώθουν όμορφα στο μάθημα, αλλά να το ζω και γω. Έχουν υπάρξει στιγμές που δεν ήμουν καλά αλλά μόλις ξεκινούσα το μάθημα άλλαζε εντελώς η ενέργεια και η διάθεση μου. Αγαπάω πάρα πολύ αυτό που κάνω» δηλώνει και αυθόρμητα γελάω καθώς το μάθημα του από 50 λεπτά το έχει παρατείνει –από μόνος του- στα 90!



Ένα πρόσφατο δημοσίευμα έγραφε πως η κόρη του Λευτέρη Πανταζή, Κόνι Μεταξά έχει σχέση με το γνωστό γυμναστή. Υπάρχει δόση αλήθειας; «Καμία σχέση. Με την Κόνι είμαστε κολλητοί φίλοι εδώ και πολλά χρόνια. Όταν είδαμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα γελάσαμε πάρα πολύ. Εντωμεταξύ είχαν γράψει πως είμαι ο «εξωτικός» της σύντροφος καθώς μόλις είχα επιστρέψει από τη Σρι Λάνκα και ήμουν αρκετά μαυρισμένος» εξηγεί στο People.

Ανταποκρίνεται στο φλερτ από τις μαθήτριες του; «Κρατάω τις σωστές αποστάσεις μέσα στη δουλειά μου. Σίγουρα το φλερτ είναι απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας και ωραίο να συμβαίνει. Όμως, αν ποτέ δημιουργούσα σχέση με μαθήτρια μου το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα ξαναέκανε μαζί μου γυμναστική», ξεκαθαρίζει.

Πως μπορούμε να διατηρήσουμε σε φόρμα το σώμα μας; «Προτείνω να γυμνάζεστε τουλάχιστον 3 φορές τη βδομάδα και να ακολουθείτε ένα συνδυαστικό πρόγραμμα γυμναστικής με αερόβια άσκηση, yoga και μυϊκή ενδυνάμωση. Όσο αφορά τη διατροφή σε ένα γενικό πλαίσιο πρέπει να τρώτε πολλά και μικρά γεύματα, καθώς και να αποφεύγετε τους υδατάνθρακες μετά τις 18.00. Δεν χρειάζεται να στερείστε τίποτα απλά να έχετε ένα μέτρο. Θεωρώ πολύ σημαντικό να αφιερώνετε 1 ώρα την ημέρα στον εαυτό σας για να γυμνάζεστε. Η άσκηση δημιουργεί ευεξία».

Επώνυμες εν δράση

«Με την Ελεονώρα Μελέτη κάνουμε yoga και την βοηθάει πολύ στο να έχει σωστή ισορροπία καθώς ασχολείται με το surf. Η Ελεωνόρα αγαπάει πολύ τον αθλητισμό, είναι για εκείνη τρόπος ζωής».



«Η Ευγενία Μανωλίδου προτιμάει την hot yoga και γυμνάζεται καθημερινά τις πρωινές ώρες. Είναι πολύ καλή μαθήτρια και βάζει στόχους. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα μιας πολυάσχολης γυναίκας και μητέρας 4 παιδιών που βρίσκει πάντα μια ώρα την ημέρα να ασχοληθεί με τον εαυτό της».



«Η Ρούλα Κορομηλά ακολουθεί πρόγραμμα yoga και μυϊκών ασκήσεων. Έχει πολύ ωραίο σώμα και είναι πολύ υπάκουη μαθήτρια.».

«Με την Θωμαή Απέργη έχουμε ξεκινήσει προπονήσεις τους τελευταίους μήνες και έχει λατρέψει τη yoga. Μέχρι τότε δεν είχε δοκιμάσει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο τρόπο εκγύμνασης».

«Η Josephine είναι πολύ καλή μου φίλη και γνωριζόμαστε χρόνια. Εκτός από yoga κάνουμε μαζί και προγράμματα fitness.».

«Με τους DSquared2 κάναμε yoga το καλοκαίρι στη Μύκονο. Παρακολουθούσαν μαθήματα και ήταν ενθουσιασμένοι.».




«Η Κόνι αγαπάει πολύ τη yoga και κάνουμε πολλά χρόνια μαθήματα. Παρακολουθούσε μαθήματα yoga και την εποχή που σπούδαζε στο Λος Άντζελες».



Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης