Αθηνά Οικονομάκου: «Σε 3-4 χρόνια θα ήθελα να γίνω μαμά»

Αθηνά Οικονομάκου: «Σε 3-4 χρόνια θα ήθελα να γίνω μαμά»

Η συγκατοίκηση, η προοπτική ενός παιδιού, το νέο επιχειρηματικό βήμα, οι ανασφάλειες που προσπαθεί να ξεπεράσει και η στιγμή που έβαλε στη ζωή της, την ψυχανάλυση

Αθηνά Οικονομάκου: «Σε 3-4 χρόνια θα ήθελα να γίνω μαμά»
Λίγο πριν την πρεμιέρα της νέας κινηματογραφικής ταινίας όπου πρωταγωνιστή, τον Μαγικό Καθρέφτη που κάνει πρεμιέρα στις 4 Φεβρουαρίου, η Αθηνά Οικονομάκου, μιλώντας στο People παραδέχεται πως ο κινηματογράφος θα ήταν ο απόλυτος στόχος της, αν ζούσαμε σε μια χώρα με βιομηχανία κινηματογράφου.

Δεν ισχύει μια τέτοια συνθήκη, αλλά η ίδια δηλώνει ευτυχής και περήφανη που έχουμε δημιουργούς όπως ο Γιώργος Λάνθιμος με το διεθνή Αστακό του, αλλά και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με την ταινία Ένας Άλλος Κόσμος. « Υπέροχη ταινία, ξετρελάθηκα. Είναι διεθνούς επιπέδου, μάλιστα καλύτερη από πολλές ξένες παραγωγές. Μου έλεγαν όλοι ‘αν το δεις θα κλάψεις’ και τους έλεγα ‘ελάτε τώρα βρε παιδιά’. Τελικά, πραγματικά με άγγιξε, έκλαψα πολύ κι ας πήγα προετοιμασμένη. Είναι από τις ταινίες που θέλεις να ξαναδείς», μου λέει, λίγες μέρες πριν βγει στην αίθουσα και η ταινία Μαγικός Καθρέφτης, όπου πρωταγωνιστεί, η πρώτη ελληνική 3D ταινία μεγάλου μήκους, με την υπογραφή της ίδιας ομάδας των δημιουργών της επιτυχημένης κινηματογραφικής Νήσου. «Έχει περάσει καιρός από το τέλος των γυρισμάτων και έχει μείνει μια γλυκιά ανάμνηση. Μέσα στις ημέρες θα γίνει μια ιδιωτική προβολή για τους συντελεστές και την περιμένω πώς και πώς». Μία ταινία τέσσερις ρόλοι για την ηθοποιό, καθώς μέσα από ένα μαγικό καθρέφτη οι πρωταγωνιστές ταξιδεύουν σε διαφορετικές εποχές, έτσι ερμηνεύει από την Κλυταιμνήστρα μέχρι τη Μπουμπού Τζήκα –τραγουδίστρια με καριέρα στην εθνική οδό!- κι από μια γραμματέα αρχαιολογικού μουσείου μέχρι μια αστυνομικό μυστικής υπηρεσίας.

Κλείσιμο


Η ίδια Αθηνά, πάντως, βρίσκεται σε μια φάση ισορροπημένης ευτυχίας που δεν αναζητά καμία διαφυγή μέσα από μαγικούς καθρέφτες. Γιατί έχει περάσει και δύσκολα. «Πριν από 3 περίπου χρόνια, πάνω στη δουλειά, κράσαρα. Κατέρρευσα. Ήταν ένας συνδυασμός σωματικής υπερκόπωσης και ψυχολογικής κούρασης. Η αντοχή μου, ψυχικά και σωματικά έπεσε στο μηδέν και χρειάστηκα βοήθεια. Με βοήθησε πολύ η ψυχανάλυση που ξεκίνησα και ακόμα συνεχίζω. Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου για να πω πως πλέον δεν χρειάζομαι ψυχανάλυση, αλλά τώρα είμαι καλά», μου λέει.

Λίγο μετά τη μύηση της στην ψυχανάλυση, γνώρισε τον Φίλιππο Μιχαλόπουλο. Η αγαπημένη ηθοποιός χαμογελά όταν μιλά για το σύντροφό της. «Γνωριστήκαμε στη Μύκονο, στην παραλία. Τελικά είχαμε βρεθεί και το προηγούμενο βράδυ, είχαμε έρθει μούρη με μούρη και εκείνος μετά μου είπε πως από τότε κάτι υπήρχε στην ατμόσφαιρα. Εγώ δεν το θυμάμαι όμως κι αυτό είναι το παράπονό του! Ουσιαστικά συναντηθήκαμε τυχαία την επόμενη ημέρα στην παραλία, εκεί γνωριστήκαμε», διηγείται.



Το πρώτο καλοκαίρι που πέρασαν στη Μύκονο ως ζευγάρι, αυτό του 2014, δεν ήταν βέβαια απλή υπόθεση. «Πλέον όταν θα δω ένα φωτογράφο μπροστά μου δεν με νοιάζει καν, αλλά τον πρώτο καιρό ήταν δύσκολο. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί μια νέα σχέση κι ο Φίλιππος δεν ήταν στο χώρο, έτσι η κατάσταση ήταν αμήχανη για αυτόν. Ήταν άβολο και ψυχοφθόρο όλο αυτό με τους παπαράτσι, αλλά αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα και δημοσιοποιήθηκε η σχέση μας, μετά δεν είχα λόγο να το κρατώ κρυφό, θα ήταν και χαζό», εξηγεί.

Ο σύντροφός της πώς το αντιμετώπισε; «Προβληματίστηκε τον πρώτο καιρό πολύ, αλλά με την πάροδο του χρόνου το ξεπέρασε. Συνειδητοποίησε πως δεν γίνεται κι αλλιώς, βλέπει μόνο τα θετικά του που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο κόσμος εμένα. Δεν τρελαίνεται και από τη χαρά του, αλλά πλέον είναι προετοιμασμένος για τους φωτογράφους όταν θα πάμε μαζί σε μια πρεμιέρα ή σε μια βραδινή έξοδο. Δεν του αρέσει, αλλά το αντέχει, είναι cool με αυτό. Έχουμε μια πάρα πολύ ωραία σχέση και όταν υπάρχει ένας σύντροφος, δεν γίνεται να μην με συνοδεύει και πουθενά».



Δυόμιση χρόνια μαζί, ζευγάρι αγαπημένο και τρυφερό μεταξύ του, είναι λογικό η ερώτηση για το γάμο να μονοπωλεί το ενδιαφέρον σε κάθε της συνέντευξη, με την ίδια την Αθηνά να φανερώνει ένα είδος αλλεργίας απέναντι σε μια τέτοια προοπτική. Τι είναι αυτό που αντιπαθεί τόσο στο γάμο; «Σαν ιδέα ο γάμος και τα παρελκόμενά του δεν με ενθουσιάζουν, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο τραυματικό βίωμα, οι γονείς μου είναι μαζί και αγαπημένοι όσα χρόνια τους θυμάμαι. Απλά με τρομάζει και με ενοχλεί όλη αυτή η τρέλα που παθαίνουν οι νύφες να είναι όλα τέλεια. Το μακιγιάζ, τα μαλλιά οι πρόβες, η αγωνία για το που θα κάτσουν οι καλεσμένοι. Πολλή καταπίεση που σου χαλάει τη μαγεία της στιγμής και του μυστηρίου.

Εννοείται πως θα ήθελα να παντρευτώ, αλλά αυθόρμητα, πολύ πιο γρήγορα, χωρίς αγωνίες και χρονοβόρες προετοιμασίες. Ούτε να ψαχτώ πολύ για το τι θα βάλω, χωρίς παρεξηγήσεις για το ποιον θα καλέσω και ποιον όχι. Πιο χύμα, πιο χαλαρά. Το άγχος να τα κάνω όλα σωστά για μια ωραία δεξίωση, θα με κάνει να τρελαθώ γιατί είμαι και τελειομανής.  Κι επειδή με ξέρω προτιμώ να μην με βάλω καθόλου σε τέτοια διαδικασία!». ‘Θα τον έχεις τρομάξει τον άνθρωπο με όλα αυτά που δηλώνεις πάντως! ‘, της επισημαίνω. «Μπα, δεν νομίζω. Δεν τρομάζει έτσι εύκολα», λέει γελώντας. «Ούτε είμαι αρνητική με το γάμο, απλά θεωρώ πως ο βασικός λόγος να τον κάνεις είναι όταν θέλεις να κάνεις οικογένεια». Από την άλλη όταν ήδη συζείς δεν αλλάζουν και πολλά στη σχέση. «Μπορεί να μένουμε ήδη μαζί, αλλά πιστεύω πως μπορεί να είναι διαφορετικό όταν από την συγκατοίκηση περνάς στο στάδιο του γάμου χωρίς να υπάρχουν παιδιά. Σίγουρα θα αλλάζουν κάπως οι ισορροπίες και είναι πιθανό να χρειάζεται και αυτό ως μετάβαση. Αλλά μέχρι στιγμής εμένα αυτή η διαδικασία γάμος με αγχώνει και με ξενερώνει. Θα ήθελα να είναι πιο απλά τα πράγματα και θεωρώ πως όταν υπάρχει μια εγκυμοσύνη γίνονται όλα πιο άμεσα και πιο εύκολα».
Η ίδια έχει δηλώσει πως ένας γάμος από μόνος του δεν είναι κάτι που θα επιδίωκε, είναι κάτι που θα έκανε μόνο αν αποφάσιζαν  να κάνουν μαζί οικογένεια.

Πόσο έτοιμη είναι λοιπόν για ένα μωρό; «Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει η ζωή που ζω τώρα χωρίς ευθύνες και υποχρεώσεις. Δεν θα ήθελα να κάνω παιδί στα 40 μου και ξέρω καλά πως μπορεί να μην τύχει ούτε και τότε , τίποτα δεν θεωρώ δεδομένο. Θα ήθελα να γίνω μητέρα μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια, αλλά απολαμβάνω την ελευθερία που έχω τώρα, κάνω τα ταξίδια μου, έχω τη δουλειά μου. Ξέρω πως όταν έρθει ένα μωρό, θα αφοσιωθώ. Δεν θα είμαι ο άνθρωπος που στους 3 μήνες θα γυρίσω στη δουλειά, εκτός πια αν έχει συμβεί κάτι που με κάνει να το θελήσω. Με τα μυαλά που έχω τώρα κι επειδή είμαι πολύ υπεύθυνη ξέρω πως όταν γίνω μητέρα θα χάσω την όποια ανεμελιά. Θα θέλω να είμαι από πάνω σε όλα, γιατί πιστεύω πως η μητέρα πρέπει να είναι πολύ κοντά στο παιδί». Έτσι μεγάλωσε και η ίδια. «Η μαμά μου όχι απλά ήταν από πάνω, αλλά μας έπνιγε με την αγάπη της και την υπερπροστατευτικότητά της. Δεν πιστεύω πως θα μπορούσα να δώσω κάτι λιγότερο από όσα πήρα γιατί μεγαλώνοντας κατάλαβα πως τα παιδιά που παίρνουν πολλή αγάπη γίνονται και πιο ανεξάρτητα».



Στη συγκατοίκηση είναι εύκολος άνθρωπος; «Γενικά είμαι εύκολος άνθρωπος. Έχω απαιτήσεις, αλλά είμαι πολύ ευθύς και πολύ ειλικρινής, ξέρω τι θέλω και το ζητάω. Εκφράζω την άποψή μου. Δεν τσακώνομαι, αλλά συζητάω. Πρέπει να είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα για να φτάσω σε τσακωμό». Άρα είναι σημαντικό ο άντρας που έχει δίπλα της να είναι εξίσου δυναμικός. Χαμογελά. «Ναι, διαφορετικά θα τον κατατροπώσω. Αν ο άλλος είναι πολύ μαζεμένος πολύ εύκολα μπαίνει στη θέση του παιδιού και παίρνω ρόλο μαμάς κι αυτό δεν είναι ωραίο στη σχέση. Έτσι, όμως, ήμουν από παιδί. Σκέψου πως για πολύ σημαντικά οικογενειακά θέματα μπορεί την απόφαση να την έπαιρνα εγώ. Μου άρεσε να παίρνω τις καταστάσεις στα χέρια μου και πάντα είχα οργανωτική σκέψη. Μπορεί να έγινα έτσι ακριβώς επειδή μου ανέθεταν πάντα ευθύνες».

H Aθηνά Οικονομάκου πρωταγωνιστεί στη σειρά Το δαχτυλίδι της Φωτιάς και Η χειρότερη εβδομάδα της Ζωής μου που προβάλλονται από το Mega, ενώ η 3D ταινία «Ο Μαγικός Καθρέφτης» όπου πρωταγωνιστεί κάνει πρεμιέρα στις 4/2.  Τελευταία, όμως,  καλείται να πάρει και σημαντικές επαγγελματικές αποφάσεις, καθώς οι παραγωγές των σήριαλ είναι ένας κλάδος που χτυπήθηκε από την κρίση.

Ισχύει πως διακόπηκαν τα γυρίσματα της σειράς του Mega, «Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου» όπου πρωταγωνιστεί; «Ναι, τα γυρίσματα έχουν σταματήσει για ένα διάστημα μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα οικονομικά και αν θα πληρωθούν όλοι οι συντελεστές», μου λέει, αν και εξηγεί πως από όλες τις προηγούμενες συνεργασίες της μπορεί να είχε καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά δεν έμειναν εκκρεμότητες. Από την άλλη, όλο αυτό παραδέχεται πως της έχει δημιουργήσει μια μεγάλη οικονομική ανασφάλεια. «Γι’ αυτό είμαι και σε διαδικασίες που ξεκινώ παράλληλα με την υποκριτική ένα δικό μου πρότζεκτ επιχειρηματικό. Είναι πολύ δημιουργικό, έχει σχέση με τέχνη και πολύ σύντομα θα είμαι έτοιμη να το ανακοινώσω», εξηγεί, χωρίς να μπορεί ακόμα να πει πολλά παραπάνω, αν και πρόσφατα έδωσε ένα μικρό δείγμα μέσω instagram, παρουσιάζοντας ένα πολύ ξεχωριστό body chain κόσμημα που σχεδίασε η ίδια.

Άμεση και ομιλητική αναρωτιέμαι πώς δεν της έχει γίνει ακόμα πρόταση να βρεθεί σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή. «Μου έχουν προτείνει να συμμετέχω σε εκπομπές, να είμαι σε μια ομάδα. Αλλά δεν ξέρω αν θα μου ταίριαζε, ούτε αν η αμεσότητα που έχω βοηθά πραγματικά στην τηλεόραση. Είμαι υπερβολικά αυθόρμητη και ειλικρινής, κάτι που δεν συνάδει με την τηλεόραση του σήμερα. Επίσης, τα σχόλια σε τέτοιου είδους εκπομπές είναι τόσο προσωπικά που νομίζω πως δεν το έχω. Δεν μου αρέσει να επεμβαίνω στη ζωή των άλλων, να σχολιάζω τι φόρεσαν, τι δήλωσαν, με ποιον βγήκαν. Επίσης, δεν θα μου άρεσε να πρέπει να μιλήσω απλά για να πω κάτι, έτσι θα ερχόμουν σε αντιπαράθεση με όλη αυτήν την κριτική και το κιτρίνισμα στο οποίο κάποιες φορές οδηγεί. Δεν θα έπεφτα σε αυτό το επίπεδο, άρα ή θα ήμουν η ξενέρωτη, προσπαθώντας να κρατήσω κάποιες ισορροπίες ή θα τσακωνόμουν. Δεν ξέρω λοιπόν αν θα μου ταίριαζε. Προς το παρόν έχω την τύχη να έχω δουλειά σε αυτό που με ενδιαφέρει, οπότε δεν έχει χρειαστεί κιόλας να το σκεφτώ. Επίσης, είμαι τρομερά ανασφαλής έτσι κάτι που δεν το ξέρω καλά και δεν είμαι σίγουρη πως μπορώ να το κάνω όπως θέλω, με τρομάζει πολύ. Σκέψου πως τα πιο πολλά όχι τα έχω πει σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Προτιμώ να μου δίνουν δεύτερους σε μια παράσταση. Αν με πάρουν για τον πρωταγωνιστικό μπλοκάρω, λέω και τι κάνουμε τώρα; Θα έλεγε κάποιος ‘Μα είναι δυνατόν; Δεν θέλεις να είσαι πρωταγωνίστρια τώρα που είσαι στα πάνω σου; Είσαι χαζή;’ Όμως εγώ τρέμω.  Δουλεύω πάνω σ’ αυτό γιατί καταλαβαίνω πως πρέπει να το ξεπεράσω», παραδέχεται.

Άλλο ευαίσθητο σημείο της γλυκιάς Αθηνάς που δεν φανταζόμασταν; Οι σχέσεις με το άλλο φύλο. «Είναι το αδύνατο σημείο μου. Είμαι υπερευαίσθητη, δίνομαι, την πατάω, κάνω λάθη. Διορθώνομαι, βέβαια, με τα χρόνια, και οι επιλογές μου και ο τρόπος που διαχειρίζομαι καταστάσεις, αλλά όσο δυναμική είμαι στη δουλειά μου, εκεί κάπως το χάνω, είμαι πολύ ευάλωτη», ομολογεί.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης