Ντέιβιντ Ντουκόβνι: Ο πράκτορας Μόλντερ ανοίγει πάλι τα X-Files!

Ντέιβιντ Ντουκόβνι: Ο πράκτορας Μόλντερ ανοίγει πάλι τα X-Files!

O Ντέιβιντ Ντουκόβνι ξέσπασε σε κλάματα όταν διάβασε το σενάριο των νέων επεισοδίων της σειράς-φαινόμενο που κάποτε του χάρισε μια ΧρυσήΣφαίρα Ερμηνείας. Ή μήπως όχι; Είναι χαρούμενος που θα υποδυθεί ξανά τον αγέλαστο Φοξ Μόλντερ, θα αφήσει τα παιδιά του να δουν τη σειρά, θα μας αποκαλύψει τι θα γίνει με την Ντάνα Σκάλι; Η αλήθεια είναι εκεί έξω και ο ίδιος έχει τις απαντήσεις. Σε αποκλειστική συνέντευξη για το «thema people» 

Ντέιβιντ Ντουκόβνι: Ο πράκτορας Μόλντερ ανοίγει πάλι τα X-Files!
Η θρυλική σειρά φαινόμενο της ποπ κουλτούρας «The X-Files» επιστρέφει μετά από 13 χρόνια, αποκλειστικά στο FOX, με 6 νέα, συναρπαστικά επεισόδια. Από την πρεμιέρα των «The X-Files», τον Σεπτέμβριο του 1993, εκατομμύρια θαυμαστές, αυτοαποκαλούμενοι «X-Philes», περνούσαν τις Κυριακές τους στο FOX, καθώς ο πανέξυπνος και αγέλαστος Φοξ Μόλντερ ερευνούσε με τη βοήθεια της συναδέλφου του Ντάνα Σκάλι υποθέσεις που οι υπηρεσίες του FBI είχαν χαρακτηρίσει απίστευτες ή άλυτες, οι απαντήσεις για τις οποίες εμπλέκουν παραφυσικά φαινόμενα. Στη διάρκεια των 9 κύκλων της η σημαντική αυτή παραγωγή μετατράπηκε από αγαπημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας σε παγκόσμια επιτυχία και έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα τηλεοπτικά δράματα όλων των εποχών. Συνολικά, η σειρά έχει αποσπάει 16 βραβεία Emmy, 5 Χρυσές Σφαίρες και ένα βραβείο Peabody. 

- Τι άλλαξε με το πέρασμα των χρόνων; Και τι πιστεύετε ότι έμεινε αναλλοίωτο;
Δυσκολεύομαι να δουλέψω αργά, να κάνω βραδινά γυρίσματα. Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς έχει αλλάξει. Κάποια πράγματα μου φαίνονται πιο δύσκολα, άλλα ευκολότερα. Οι ώρες είναι το πιο δύσκολο. Το να υποδυθώ τον ρόλο έγινε πιο εύκολο. Πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι σήμερα σε σχέση με το παρελθόν. Κι εγώ και η Τζίλιαν γίναμε καλύτεροι και μπήκαμε περισσότερο στο πετσί του ρόλου.
Κλείσιμο

- Τώρα που μεγάλωσαν τα παιδιά σας έχετε αποφασίσει αν θα τους επιστρέψετε να δουν τη σειρά;
Είμαι χαρούμενος που έχουν την ευκαιρία να δουν «X-Files» μια και δεν μπορούν να δουν το «Californication». Δεν θέλω να είναι υπερήφανα για μένα, μου αρκεί να είναι υπερήφανα για τον εαυτό τους. 

- Είστε προστατευτικός με τον ρόλο σας, τον Φοξ Μόλντερ; Υπερβολικά! Νιώθω ότι πρέπει να προσέχω αυτόν τον τύπο. Και μερικές φορές όταν έρχεται στα χέρια μου το σενάριο και διαβάσω κάτι που δεν ακούγεται σωστό, θα το πω στον σεναριογράφο. Λειτουργώ με το ένστικτο και τη διαίσθησή μου. Ολοι οι ηθοποιοί είναι έτσι. Ειδικά στις σκηνές με την Τζίλιαν έχει πλάκα όταν προσπαθούμε να προασπίσουμε τις απόψεις μας για τους ρόλους και ψιλοκαβγαδίζουμε. 

- Η σειρά είναι ξεκάθαρα ένα καλτ φαινόμενο για πολύ κόσμο. Πόσο δύσκολο είναι για σας ως ηθοποιό να ξεπεράσετε το γεγονός ότι λατρεύουν τον χαρακτήρα σας τόσοι φαν και να μη σας επηρεάζει στη διάρκεια των γυρισμάτων;
Δεν το σκέφτομαι καν. Δεν είναι κάτι που μου περνά από το μυαλό, άρα δεν το επεξεργάζομαι καθόλου. Δεν με επηρεάζει αυτό το γεγονός. 

- Πώς επηρέασε η σειρά τη ζωή σας;

Σχεδόν με κανέναν τρόπο. Εννοώ ότι σαφέστατα είχε τεράστια σχέση η σειρά με την καριέρα μου, έτσι ξεκίνησα ουσιαστικά να γίνομαι γνωστός. Μου έδωσε άπειρες ευκαιρίες και σαφέστατα πολλά χρήματα. Μου έδωσε την ευκαιρία να πηγαίνω κάθε μέρα στη δουλειά και να παίζω για 14 ώρες επί 8 συναπτά έτη. Ετσι δημιούργησα τον προσωπικό μου τρόπο ερμηνείας.

- Αρα είστε ευτυχισμένος που επιστρέψατε και ξεκινάτε από την αρχή;  
Είμαι χαρούμενος. Πάντοτε είμαι χαρούμενος που δουλεύω. Μου αρέσει να έχω δουλειά, μου αρέσει να δουλεύω με αυτούς τους ανθρώπους και πιστεύω ότι η σειρά είναι υπέροχη. Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο περήφανος και είμαι ευγνώμων για πολλά πράγματα. Δεν το σκέφτομαι, όμως, τόσο εσωτερικά. Είναι όπως όταν παίζεις ένα σπορ, δεν σκέφτεσαι ότι θα χτυπήσεις με τη ρακέτα την μπάλα στο τένις, απλά το κάνεις. Ετσι υποδύομαι τον ρόλο μου στα «The X-Files». 

- Υπάρχει κάτι που εξακολουθείτε να βρίσκετε συναρπαστικό, προκλητικό ή ιδιαίτερα απαιτητικό; Τα πάντα. Δεν θα έλεγα «ναι» σε αυτή τη δουλειά αν δεν με προκαλούσε να την κάνω. Δεν θα υπήρχε λόγος να επιστρέψω, ειδικά στην ηλικία μου, στα 54, στον ρόλο του τριαντάρη Μόλντερ. Δεν είναι ένας άλλος χαρακτήρας. Δεν θα φορέσω απλώς ένα μαύρο κοστούμι και θα έχω γαλλική προφορά. Θα κάνω αλλαγές που ίσως δεν είναι ορατές, αλλά αυτή είναι η πρόκληση για τον ηθοποιό. 

- Πώς κρίνετε σήμερα την απόφασή σας να μη συμμετάσχετε στην προηγούμενη σεζόν;
Απλά δεν ήμουν στην τελευταία σεζόν. Μια χαρά. Δεν υπήρξε κάποιο μεγάλο θέμα. 

- Πώς νιώθετε όταν βλέπετε θαυμαστές σας ντυμένους όπως ο χαρακτήρας σας;
 Δεν μπορώ να πω ότι κάθε τύπος που φοράει ένα κοστούμι είναι ο Μόλντερ. Φαντάσου να περπατούσα στη Νέα Υόρκη έξω από το Χρηματιστήριο και να σκεφτόμουν: «Ρε συ, όλοι αυτοί είναι τεράστιοι φαν, ντύνονται σαν τον Μόλντερ». Είναι κολακευτικό, βέβαια, το πόσο έχει αγαπηθεί η σειρά. Δεν θέλω να ακουστώ ούτε αγνώμων ούτε βλάκας. Χωρίς το κοινό δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ να μιλάμε για τα έξι νέα επεισόδια. Και φαντάσου ότι τελειώσαμε τη σειρά πριν τα social media και όλη τη φάση με τα smartphones, αλλά καταφέραμε να γίνουμε φαινόμενο.

- Δεν είναι καταπληκτικό ότι πολλοί φαν της σειράς είναι σήμερα τόσο νέοι;

 Το ότι κατάφερε, δηλαδή, να προσελκύσει νέο κοινό δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν έχω ιδέα πώς έγινε αυτό, να φανταστείς ότι τα παιδιά μου δεν το έχουν δει. Δεν ξέρω πώς έβαλε κάποιος τα παιδιά του να δουν τις πρώτες σεζόν. Είναι όμως συναρπαστικό. Μεγάλη μερίδα των θαυμαστών μας νιώθει νοσταλγία για τη σειρά. Θα ήθελα, όμως, να είναι κάτι παραπάνω από αυτό, να ανυπομονούν να δουν κάθε επεισόδιο στην τηλεόραση. 

- Πιστεύετε πως θα συνεχιστεί η σειρά μετά την προβολή των έξι νέων επεισοδίων; Δεν θέλω να έχω προσδοκίες. Αν πιστεύει ο σεναριογράφος μας ότι υπάρχουν ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν, τότε υπάρχει λόγος να συζητήσουμε πώς θα γυριστούν αυτές οι ιστορίες. Είναι τέτοια η φύση της σειράς που πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να παραμείνει στις οθόνες για αρκετό καιρό. Αρκεί να θελήσουμε να μαζευτούμε όλοι οι συντελεστές της σειράς και να τη γυρίσουμε. Είναι λοιπόν πιθανόν να μαζευτούμε ξανά στην ίδια πόλη για τρεις μήνες και να πούμε νέες ιστορίες. 

- Είναι αλήθεια αυτό που είπατε σε συνέντευξή σας, ότι βάλατε τα κλάματα μόλις διαβάσατε το σενάριο;

Με έπιασε νοσταλγία μόνο και μόνο που είδα τον Μόλντερ και τη Σκάλι σε μια σελίδα. Ειλικρινά, μακάρι να μην το είχα πει γιατί με ρωτούν συνέχεια αν έβαλα τα κλάματα. Για μένα ήταν σαν να διάβασα ένα γράμμα που έστειλα σε κάποιον που ήμασταν μαζί κατασκήνωση στα δεκαπέντε... Ηταν το γεγονός ότι διάβασα ξανά ένα επεισόδιο «The X-Files». Ενιωσα συγκίνηση... αλλά δεν έκλαψα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης