Απίστευτο: Το νέο μοντέλο Zica της Tata Motors κάνει «ντεμπούτο» την ίδια στιγμή με τον ιό Ζίκα!

Απίστευτο: Το νέο μοντέλο Zica της Tata Motors κάνει «ντεμπούτο» την ίδια στιγμή με τον ιό Ζίκα!

Η αυτοκινητοβιομηχανία Tata Motors, που έχει την έδρα της στην Ινδία, δεν μπορούσε να έχει βρει χειρότερη στιγμή, για να παρουσιάσει στο κοινό το νέο της μοντέλο με το όνομα Zica, αφού αυτή την περίοδο ο ιός Ζίκα εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς

Απίστευτο: Το νέο μοντέλο Zica της Tata Motors κάνει «ντεμπούτο» την ίδια στιγμή με τον ιό Ζίκα!
Η Tata Motors είναι μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ινδία, ιδιοκτήτρια της Jaguar Land Rover, που μέσα στην εβδομάδα έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει το νέο της μοντέλο, ένα γρήγορο hatchback, που ακούει στο όνομα... Zica! Το αυτοκίνητο θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση Auto Expo, στο Νέο Δελχί, αυτή την εβδομάδα ( 5 - 9 Φεβρουαρίου), αλλά, μετά την ραγδαία εξάπλωση του ιού Ζίκα, οι υπεύθυνοι της εταιρείας κάνουν «δεύτερες σκέψεις» για το όνομα του νέου μοντέλου.


Κλείσιμο

Εδώ και αρκετό καιρό η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία έχει σπαταλήσει χρόνο και χρήμα για την προώθηση του Zica, που παρουσιάζεται ότι προσφέρει «μια ζωηρή οδική εμπειρία». Στο μεταξύ οι ιός Ζίκα μέσα σε ελάχιστο χρόνο φαίνεται ότι «συναγωνίζεται» σε ταχύτητα το συνονόματο αυτοκίνητο, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την μεγάλη εξάπλωση του ιού, ο οποίος αρχικά εμφανίστηκε στην Βραζιλία, αλλά, ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του σε 23 χώρες στην Αμερική, έχει εντοπιστεί και στην Ευρώπη και η μετάδοσή του από τσίμπημα κουνουπιού απειλεί τα έμβρυα με μικροκεφαλία.

Η Minari Shah, επικεφαλής επικοινωνίας της Tata Motors, δήλωσε ότι η εταιρεία σκέφτεται την αλλαγή του ονόματος του νέου της μοντέλου, αλλά προβληματίζεται, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά. Πάντως, η ίδια ανέφερε ότι η εταιρεία θα πάρει σύντομα απόφαση αν τελικά θα αλλάξει το όνομα του Zica ή όχι.

Η Ινδία, με πληθυσμό 1,3 δισ. κατοίκους, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ασθένειες που προκαλούνται από το τσίμπημα κουνουπιών. Ο Δάγκειος πυρετός, μια ασθένεια συγγενής με τον ιό Ζίκα, παραμένει μια από τις βασικές ασθένειες που ταλαιπωρούν την χώρα.

Ο ιός Ζίκα αναμένεται να πλήξει τρία με τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το επόμενο έτος, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι πωλήσεις του νέου μοντέλου θα έχουν αρνητική πορεία.

Στο παρελθόν το μοντέλο Nova της Chevrolet έκανε πολύ καλές πωλήσεις σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, αν και στα Ισπανικά  «no - va» σημαίνει «δεν πηγαίνει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης