Δάφνη Γκίνες: Τιμά τη μνήμη του Μπόουι από το WC

Δάφνη Γκίνες: Τιμά τη μνήμη του Μπόουι από το WC

Βαθύπλουτη, εκκεντρική και με έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες, η πρώην κυρία Σπύρου Νιάρχου πενθεί τον προσωπικό της φίλο και μουσικό ίνδαλμα Ντέιβιντ Μπόουι. Μόνο που το δικό της αφιέρωμα στον αείμνηστο ροκ σταρ εκπέμπεται από το πιο ασυνήθιστο μέρος: απευθείας από την τουαλέτα της

Δάφνη Γκίνες: Τιμά τη μνήμη του Μπόουι από το WC
Η άλλοτε σύζυγος του πολυεκατομμυριούχου Σπύρου Νιάρχου βρίσκει πάντα τον τρόπο να προσελκύει το ενδιαφέρον, κάνοντας μονίμως τα φλας και τις κάμερες να στρέφονται πάνω της.
Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι «The long now», το οποίο έχει ήδη προκαλέσει σάλο, καθώς συνδέεται με τον μύθο της ροκ Nτέιβιντ Μπόουι. «Είναι ένα τραγούδι που έγραψα υπό τις οδηγίες του», αποκάλυψε η κοσμοπολίτισσα Δάφνη Γκίνες, εξηγώντας σε διεθνή ΜΜΕ ότι «ο Μπόουι και ο παραγωγός του, ο Τόνι Βισκόντι, ήταν εκείνοι που με ενέπνευσαν να πάρω αμέσως χαρτί και μολύβι και να σημειώσω τις νότες μιας μελωδίας στο πεντάγραμμο. Ο Μπόουι και ο Βισκόντι θα πρέπει να διέκριναν κάτι ιδιαίτερο στα τραγούδια μου, οπότε και με ενθάρρυναν να συνεχίσω».

Το βιντεοκλίπ που συνοδεύει το κομμάτι έχει αρχίσει να διαδίδεται μέσω Διαδικτύου. Η Δάφνη Γκίνες ποζάρει με μαύρο φράκο και ημίψηλο καπέλο, τη στιγμή που οι κακές γλώσσες είπαν ότι ακόμη και σ’ αυτό μιμείται τον Μπόουι σε κάποια από τις παλαιότερες δουλειές του. Η ίδια ωστόσο αδιαφορεί πλήρως, καθώς, όπως επισήμανε σε πρόσφατη συνέντευξή της, ο Μπόουι ήταν για εκείνη ένας φίλος και πρότυπο καλλιτέχνη. Δεν δίστασε μάλιστα να εκφράσει θαυμασμό στο πρόσωπό του μεταβαίνοντας την ημέρα του θανάτου του έξω από στούντιο όπου συνήθως ηχογραφούσε μαζί με το ανώνυμο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο Μπόουι. Kάποιοι θυμούνται ότι παλαιότερα είχε μεταμορφωθεί σε Μπόουι για τις ανάγκες μιας φωτογράφησης στη γερμανική «Vogue».

Με την κιθάρα στο WC
Αντισυμβατική όπως πάντα, η Δάφνη Γκίνες θέλησε να καταστήσει γνωστό το νέο καλλιτεχνικό προϊόν της πιάνοντας την κιθάρα και τραγουδώντας το η ίδια - και μάλιστα εκεί όπου ακόμη και οι βασίλισσες πηγαίνουν μόνες: θρονιασμένη στην τουαλέτα του σπιτιού της. Φορώντας ρούχα υψηλής ραπτικής, με φόντο νιπτήρες και ρολά χαρτί τουαλέτας, γρατζουνά την κιθάρα της και προωθεί το κομμάτι στους διαδικτυακούς φίλους της, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι η μουσική δεν έχει όρια, ούτε ταμπού.

Κλείσιμο
Η Δάφνη Γκίνες είναι μία από τις μούσες των κορυφαίων σχεδιαστών μόδας Αλεξάντερ ΜακΚουίν και Καρλ Λάγκερφελντ. Η ίδια, πάντως, μας έχει ήδη ενημερώσει ότι το νέο άλμπουμ της -που αναμένεται την άνοιξη- θα έχει τίτλο «Optimist in black» (Αισιοδοξία ντυμένη στα μαύρα), όπως τα μαύρα ρούχα που μονίμως περιέχει η γκαρνταρόμπα της. Δάφνη Γκίνες και μαύρο χρώμα είναι απόλυτα ταυτισμένα, ας μην ξεχνάμε δε ότι η πάμπλουτη κληρονόμος πριν από λίγα χρόνια είχε πρωταγωνιστήσει σε μια performance μέσα σε φέρετρο, κάνοντας τη λονδρέζικη κοινωνία να αναρωτιέται αν πρόκειται για μια γυναίκα με πραγματικά διαταραγμένο εγκέφαλο ή  παίρνει κάτι που την πειράζει.

Μια ασυνήθιστη ζωντοχήρα
Η αριστοκράτισσα Δάφνη Γκίνες ήταν ανέκαθεν ατίθασος χαρακτήρας. Εύθραυστη στην εμφάνιση, με χαρακτηριστικό της ένα ζευγάρι ανοιχτόχρωμα γατίσια μάτια, θύμιζε πραγματικό χαμαιλέοντα και κάθε εμφάνισή της είχε κάτι κωμικο-τρομακτικό - καθόλου τυχαία σχολίαζαν ότι παρέπεμπε στην περιβόητη κινηματογραφική οικογένεια Ανταμς.

Η Δάφνη πάντα προτιμούσε τη συναναστροφή με άτομα τα οποία ο κύκλος της είχε περιθωριοποιήσει ως ακραία. Τα κριτήριά της δεν επηρέασε η αμύθητη περιουσία που κληρονόμησε από τον πατέρα της Τζόναθαν Γκίνες (της παλιάς οικογένειας που παράγει την εμβληματική βρετανική μπίρα Guinness). Ούτε μετριάστηκε ο αυθορμητισμός της από την περαιτέρω αύξηση της περιουσίας της μετά το διαζύγιό της από τον Σπύρο Νιάρχο, ο οποίος φρόντισε να αυξήσει τον τραπεζικό λογαριασμό της πρώην συζύγου του κατά μερικές δεκάδες εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανθρώπων που προτιμά να έχει γύρω της η Δάφνη Γκίνες είναι ο Γάλλος φιλόσοφος Μπερνάρ-Ανρί Λεβί, με τον οποίο εδώ και χρόνια έχει μια θυελλώδη σχέση. «Μην ψάχνετε τι κρύβεται πίσω από τη Δάφνη», είχε πει ο Λεβί σε δημοσιογράφο που είχε ζητήσει να περιγράψει την προσωπικότητά της. «Δεν προσπαθείς να εξηγήσεις αυτά που δεν ερμηνεύονται. Η κυρία Γκίνες είναι από μόνη της ένα concept!» κατέληξε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης