Χρυσάνθη Κιτσινέλη: H «φαρμακόγλωσση» fashion blogg er στο στόχαστρο της ελληνικής ΤV

Χρυσάνθη Κιτσινέλη: H «φαρμακόγλωσση» fashion blogg er στο στόχαστρο της ελληνικής ΤV

Είναι εκείνη που με το σχόλιό της στην εκπομπή «Καλημερούδια» για τα περιττά κιλά της Μαρίας Κορινθίου αναστάτωσε την ελληνική τηλεόραση σε βαθμό που πολλοί  τη χαρακτήρισαν προσβλητική και αγενή. Ποια είναι, όμως, στ' αλήθεια η Χρυσάνθη Κιτσινέλη;

Χρυσάνθη Κιτσινέλη: H «φαρμακόγλωσση» fashion blogg er στο στόχαστρο της ελληνικής ΤV
Τη γνωρίσαμε ως fashion blogger του Here C Comes..., που φιλοξενούσε μέχρι πρόσφατα το site του περιοδικού «Madame Figaro». Ομορφη και κομψή σαν μοντέλο, με ιδιαίτερο στυλ, φιλοξενεί στο blog της τις πιο κομψές και value for money επιλογές ρούχων και αξεσουάρ. Από εκεί, λοιπόν, την είδαν από το MEGA και της έκαναν πρόταση να παρουσιάζει μόδα στην εκπομπή «Καλημερούδια». Η Χρυσάνθη Κιτσινέλη, εκτός, όμως, από μια εντυπωσιακή γυναίκα με ισχυρή άποψη, είναι και μητέρα δύο παιδιών. Ας τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα...

- Πώς έγινες fashion blogger;
Ασχολούμαι από πολύ μικρή με τη μόδα. Διάβαζα περιοδικά, ξέρω την ιστορία των περισσότερων σχεδιαστών μόδας του εξωτερικού, ταξίδευα και παρακολουθούσα fashion shows. Την απόφασή μου να ασχοληθώ επαγγελματικά μου την έδωσαν οι φίλες μου. Αν και σπούδασα Τουριστικές Επιχειρήσεις, δεν ασχολήθηκα ποτέ με το αντικείμενο. Οι φίλες μου ζητούσαν πάντα να τις συμβουλεύω και τους έκανα low budget προτάσεις με βάση αυτά που αναδείκνυαν το σώμα τους. Κάποια στιγμή η κουμπάρα μου, Μαρίνα Βερνίκου, μου είπε: «Αφού το κάνεις τόσο καλά κι εμείς δεν έχουμε χρόνο λόγω εργασίας, ανέβαζε ό,τι σου αρέσει στο Instagram, τουλάχιστον να το βλέπουμε». Στην αρχή ντρεπόμουν να φωτογραφίζω τον εαυτό μου, αλλά τελικά το ξεπέρασα. Στους έξι μήνες με προσέγγισαν από το περιοδικό «Madame Figaro» και μου πρότειναν να γίνω fashion blogger τους. Δεν είχα σχέση με τον χώρο αλλά θέλησα να μαθητεύσω εκεί, να μάθω να γράφω, να με γνωρίσει ο κόσμος μέσα από ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία περιοδικά στην Ελλάδα και να μάθω τα μυστικά της μόδας. Ξεκίνησα εκεί, έμαθα τη δουλειά και τον Σεπτέμβριο έκλεισε ο κύκλος συνεργασίας μας γιατί ήθελα να ξεκινήσω κάτι καινούριο. 

Κλείσιμο


- Δηλαδή;
Κάνω το δικό μου site hereccomes.com, που θα είναι ένα blog στα ελληνικά και στα αγγλικά. Σκοπός μέσα από το site μου είναι να δείξω στις γυναίκες ότι μπορούν να είναι κομψά ντυμένες με λίγα χρήματα, με οποιονδήποτε σωματότυπο και να τους αυξήσω την αυτοπεποίθησή τους σε σχέση με αυτό που θέλουν να φαίνονται. Θα είναι στον αέρα σε έναν μήνα, υπολογίζω, γιατί κάνω πολλές αλλαγές.

- Πιάνομαι από τη λέξη «σωματότυπος» και σου ζητάω να εξηγήσεις το σχόλιό σου για τη Μαρία Κορινθίου:
«Καλά κάνει και κρύβει τα πόδια της γιατί δεν είναι για να φαίνονται. Είναι πολύ παχιά». Η δουλειά του fashion blogger είναι η γρήγορη κρίση βλέποντας πολλά ρούχα, η επιλογή και η κριτική μιας εμφάνισης. Πρέπει να πω πώς θα συνδυάσει κάτι μια γυναίκα ώστε να αναδείξει τα δυνατά της σημεία και να καμουφλάρει ή να παρουσιάσει σωστότερα τα αδύναμα σημεία της. Στη δουλειά μου, επίσης, περιλαμβάνεται και η κριτική μιας εμφάνισης ανεξάρτητα από την προσωπικότητα του ανθρώπου. Δεν έχω προσωπικά με κανέναν και δεν ανήκω στον καλλιτεχνικό χώρο. Είμαι ένας άνθρωπος που απλώς ασχολείται με την αισθητική. Οσον αφορά το περιστατικό με τη Μαρία Κορινθίου, η απειρία μου στην τηλεόραση και ο αυθορμητισμός μου με οδήγησαν στη χρήση μιας αδόκιμης λέξης. Δεν παίρνω πίσω, πάντως, την κριτική μου στη συγκεκριμένη εμφάνιση. 

- Εχεις κάποιο πρόβλημα με τις εύσωμες γυναίκες;
Φυσικά και δεν έχω πρόβλημα με τις εύσωμες γυναίκες, ούτε είμαι ρατσίστρια. Νομίζω ότι παρερμηνεύτηκε αυτό που είπα. Δεν ασχολήθηκα με τον σωματότυπο της γυναίκας, αλλά με ένα αδύναμο σημείο ενός ανθρώπου. Και, όπως ανέφερα, αυτός ο άνθρωπος καλά έκανε στη συγκεκριμένη εμφάνιση και δεν έδωσε έμφαση στα πόδια του.

- Στην τηλεόραση δεν έχουμε συνηθίσει να γίνονται σκληρές κριτικές σε εμφανίσεις. Το γεγονός ότι δεν γνωρίζεις κανέναν από τον καλλιτεχνικό κύκλο σε κάνει πιο αντικειμενική; Προφανώς και με κάνει πιο αντικειμενική, αλλά εμένα η δουλειά μου είναι να κρίνω τον άλλο αισθητικά. Αν κάποιος είναι φίλος μου, δεν θα κάνω έκπτωση στην άποψή μου. Είναι τακτική ζωής να είμαι με τους ανθρώπους αντικειμενική και ειλικρινής, όπως θέλω και αυτοί να είναι απέναντί μου. 

- Θα έλεγες ότι είσαι η κακιά της παρέας;
Δεν θέλω να γίνω η κακιά της παρέας. Κρίνω οποιαδήποτε εμφάνιση μου ζητηθεί από την εκπομπή. Γίνομαι σκληρή από αγάπη, με την έννοια ότι αυτοσκοπός μου δεν είναι να πληγώσω τον άνθρωπο που κρίνω, αλλά να τον βελτιώσω. Δεν περιμένω από έναν άνθρωπο που δεν είναι της μόδας να είναι απόλυτα σωστός γιατί δεν είναι η δουλειά του. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα κάνω έκπτωση στην κριτική μου για να γίνω αρεστή. 

- Μετά από όσα άκουσες σχετικά με το σχόλιό σου για τη Μαρία Κορινθίου, πώς θα κριτικάρεις από εδώ και πέρα;
  
Δεν θα αλλάξει η ουσία στην κριτική μου και με αυτό που βλέπω θα είμαι ειλικρινής. Απλώς, θα προσπαθήσω να μιλάω με πιο δόκιμους όρους και όχι σαν να μιλάω στις φίλες μου στον καναπέ του σπιτιού μου. Θα προσέχω τις εκφράσεις μου και τον λόγο μου να είναι πιο συμβατός με το κοινό αίσθημα. Και έτσι είναι το σωστό. Δεν θα στρογγυλέψω την άποψη, αλλά τον λόγο μου. 

-Πώς βρέθηκες στην τηλεόραση και πώς σου φαίνεται η εμπειρία;
Μου έκανε πρόταση η Ελενα Κατραβά και είπα να δοκιμάσω να δω αν μπορώ να τα καταφέρω. Βγαίνω 12 λεπτά, παρουσιάζω μόδα και ασκώ κριτική στο πάνελ. Δεν είναι, όμως, η τηλεόραση η δουλειά μου. Είμαι fashion blogger και στην εποχή μας έχουμε την ιδιότητα του κριτικού μόδας. 

- Πώς σου φαίνεται η Ντορέττα Παπαδημητρίου και το πρωινό μαγκαζίνο «Καλημερούδια»;
 Η Ντορέττα είναι ωραίος άνθρωπος, ακομπλεξάριστη, με χιούμορ και μου φέρεται υπέροχα. Πιστεύω ότι είναι μια νέα εκπομπή, μια νέα πρόταση, μια νέα ομάδα που όσο περνάει ο καιρός θα δένει περισσότερο. Θεωρώ ότι γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια. 

- Κάνεις στυλιστικά ατοπήματα; Φυσικά, αν δεις πώς πάω κάθε πρωί τα παιδιά μου στο σχολείο, θα γελάσεις. Μπορεί να βάλω τις παντόφλες μου, αντί για παπούτσια, σκεπτόμενη ότι δεν θα με δει κανένας, μια και δεν κατεβαίνω από το αυτοκίνητο. Αλλά μια μέρα ξέχασε η κόρη μου την τσάντα της και έτρεχα να την προλάβω με τις παντόφλες. (γέλια) Οταν βγαίνω έξω, προσπαθώ να προσέχω. Φυσικά και δεν είμαι τέλεια.

- Τι πρέπει να προσέχει μια γυναίκα στην εμφάνισή της; Πολλές φορές κινούμαστε με βάση τη μόδα και όχι με το τι μας ταιριάζει. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να γνωρίζουμε και να αγαπάμε το σώμα μας. Να ντυνόμαστε με βάση το σώμα μας και δευτερευόντως με τη μόδα. Η μόδα δεν είναι ένα στυλ, προσπαθεί να μας εξυπηρετεί όλους. Και βέβαια μέσα από το ντύσιμό μας πρέπει να αναδεικνύεται η προσωπικότητά μας. 

- Ποιες θεωρείς καλοντυμένες στην ελληνική τηλεόραση;
Τη Μαρία Μπακοδήμου, την Τατιάνα Στεφανίδου και τη Σία Κοσιώνη.

- Ποιο στυλιστικό λάθος κάνουν οι Ελληνίδες τηλεπαρουσιάστριες; Προσπαθούν να ταυτίσουν την εμφάνισή τους με την άποψη του κόσμου. Θέλουν να γίνουν πιο προσιτές στον κόσμο, με αποτέλεσμα να ρίχνουν το στυλ τους και να το κάνουν πιο μαζικό. Ακόμα, θέλουν να ντύνονται σέξι. Σέξι δεν σημαίνει αφήνω ακάλυπτα σημεία του σώματός μου. Το σέξι είναι μυστήριο. Στην προσπάθειά τους, λοιπόν, να φανούν σέξι χάνουν λιγάκι το μέτρο. Και πολλές φορές θέλουν να είναι πομπώδεις οι εμφανίσεις τους χωρίς να το έχουν ανάγκη. 

- Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου ξένοι και Ελληνες σχεδιαστές μόδας;
Είμαι φαν των Yves Saint Laurent, Chloe, Celine, Balenciaga και Gucci. Από Ελληνες λατρεύω τη Σοφία Κοκοσαλάκη και τη Μαίρη Κατράντζου, που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Ξεχωρίζω επίσης τον Απόστολο Μητρόπουλο γιατί είναι καλλιτέχνης, τη Σήλια Κριθαριώτη γιατί έχει μοναδικό στυλ και κάνει καριέρα στην Αμερική, ενώ από τους πιο νέους τον Δημήτρη Πέτρου και τους Mi-Ro. 

- Πώς συνδυάζεις δουλειά και οικογένεια; Για δέκα χρόνια μεγάλωνα τα παιδιά μου και ευτυχώς είχα την πολυτέλεια να το κάνω και να είμαι δίπλα τους στα πρώτα χρόνια. Μετά ήθελα να ασχοληθώ με κάτι για να βλέπουν ότι είμαι ανεξάρτητη και να έχουν το καλό παράδειγμα. Μπορεί ο άντρας μου Δημήτρης να είναι επιχειρηματίας (σ.σ.: είναι συνιδιοκτήτης των εστιατορίων «Inbi» με τη Μαρίνα Βερνίκου) και να δίνει το παράδειγμα στον γιο μας, αλλά ήθελα και η κόρη μου να δει ότι αν αγαπάς κάτι, μπορείς να ασχοληθείς με αυτό ακόμα κι αν ξεκινήσεις από το μηδέν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης