Μανταλίνα Ντιάνα Γκενέα: Η τέλεια ομορφιά

Μανταλίνα Ντιάνα Γκενέα: Η τέλεια ομορφιά

H Μις Κόσμος του Πάολο Σορεντίνο στο φιλμ «Youth» είναι ένα πρώην μοντέλο που πήγε στην Ιταλία σε ηλικία 14 ετών με το όνειρο να γίνει ηθοποιός.Φέτος κέρδισε με την πίσω όψη της (και τα πλούσια ελέη της) τα 15 λεπτά δημοσιότητας για την ολιγόλεπτη συμμετοχή της στο «Youth». Η Μανταλίνα Ντιάνα Γκενέα είναι μια 27χρονη με ηρωίδες τη Σοφία Λόρεν και την Αννα Μανιάνι. Προς στιγμή βολεύεται με τον τίτλο της νέας Μόνικα Μπελούτσι

Μανταλίνα Ντιάνα Γκενέα: Η τέλεια ομορφιά
Υπάρχει μια σκηνή στο «Youth», την καινούρια ταινία του Πάολο Σορεντίνο, που δύσκολα ξεχνάς. Ο συμβολισμός της νιότης, η Μανταλίνα Ντιάνα Γκενέα, μπαίνει γυμνή σε μια πισίνα και δύο άντρες που έχουν αποχαιρετήσει διαπαντός τη δική τους έχουν μια τελευταία ευκαιρία να νιώσουν ζωντανοί. Η Ρουμάνα μοντέλο-ηθοποιός, με τις αξιομνημόνευτες καμπύλες, γεννήθηκε το 1988 στην πόλη Σλάτινα. «Μια πόλη που δεν έχει τίποτε αξιόλογο», σύμφωνα με την ίδια, προφανώς γιατί αγνοεί ότι είναι η γενέτειρα και του Ιονέσκο. Μικρή έκανε μπαλέτο και πιάνο. 



Κλείσιμο
Προφανώς, κόντεψε να αυτοκτονήσει από τη βαρεμάρα και μόλις στα 14 της μπήκε σε ένα τρένο με προορισμό το Μιλάνο. Βρήκε εύκολα την πρώτη της δουλειά ως μοντέλο. «Η πρώτη μου πασαρέλα ήταν για τη φίρμα Gattinoni στη Ρώμη. Ημουν πολύ πιο αδύνατη τότε». Ακολούθησε η γνωστή πορεία για τα new entry μοντέλα που δεν γίνονται εν μια νυκτί εξώφυλλα στη «Vogue», δηλαδή άπειροι κατάλογοι, φωτογραφήσεις με εσώρουχα που αντιγράφουν εκείνα της Victoria’s Secret, μέχρι που το 2007 το μάτι του Ερος Ραματσότι έπεσε πάνω τους/της. 

Με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο


Πρωταγωνίστησε στο βιντεοκλίπ του κομματιού «Il tempo tra di noi» και έτσι έγινε πασίγνωστη στην Ιταλία. Τρία χρόνια αργότερα, το 2010, ήταν το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας τηλεφωνίας Tre. Με άλλα λόγια, από το Παλέρμο μέχρι το Τορίνο όλοι ήξεραν το πρόσωπό της. Αρα τον επόμενο χρόνο ήταν φυσικό επακόλουθο η συμμετοχή της στο ιταλικό «Dancing with the stars». Αλλά κάθε σταρ που αντιλαμβάνεται ότι το μέγεθος του σουτιέν της δεν χωρά στο μικρό τηλεοπτικό κουτί ζητά έναν ρόλο στο σινεμά ή, όπως το έθεσε η ίδια σε συνέντευξη στη «Vogue»: «Τα τακούνια, το μακιγιάζ, οι περούκες δεν μου λένε τίποτα. Εμένα το όνειρό μου ήταν να γίνω ηθοποιός. Οι ηρωίδες μου είναι η Σοφία Λόρεν και η Αννα Μανιάνι». 

Με τον Μάικλ Φασμπέντερ


Ο πρώτος της ρόλος ήρθε το 2011 στο «I soliti idioti», με πρωταγωνιστές ένα επιτυχημένο και αναγνωρίσιμο ιταλικό κωμικό ντουέτο. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, ο ρόλος που της δόθηκε ήταν ενός μοντέλου εσωρούχων. Η σκηνή που θυμούνται οι Ιταλοί ήταν το στριπτίζ-copy/paste από την ταινία «Χθες, Σήμερα, Αύριο» του αντίστοιχου της Σοφίας Λόρεν. Οι παραγωγοί και οι κινηματογραφιστές έκαναν ουρά με σενάρια έξω από την πόρτα της. Το 2012 εμφανίστηκε στην πρώτη ταινία του γιου του Βιτόριο Γκάσμαν, Αλεσάντρο, «Razza bastarda». H πρώτη της ευκαιρία για διεθνή καριέρα ήρθε το 2013 στην ταινία «Dom Hemingway», όταν έπαιξε στο πλευρό του Τζουντ Λο. Το 2014 στην τηλεοπτική σειρά «Borgia» έπαιξε έξι μήνες την ερωμένη του Τσέζαρε Βοργία, Δωροθέα Μαλατέστα. 

Με τον Τζέραρντ Μπάτλερ


Ακολούθησε η συμμετοχή της στο πιο πολυαναμενόμενο φιλμ των Καννών και η πολυσυζητημένη πίσω όψη της στην αφίσα του «Youth». «Την πρώτη φορά που άκουσα ότι με διάλεξε ο Πάολο Σεροντίνο για τον ρόλο της Μις Κόσμος έβαλα τα κλάματα», είπε στο ιταλικό «Vanity Fair». «Ηταν εξουθενωτικό. Επρεπε να περάσω από άπειρα δοκιμαστικά για να τον πείσω. Εφευγα συνεχώς για το Λος Αντζελες και τη Νέα Υόρκη και έκανα ό,τι μπορούσα για να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στο φιλμ. Δεν ήταν εύκολο να εμφανιστώ ολόγυμνη. Σίγουρα το έκανα για τις ανάγκες του ρόλου μου, αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι θα εμφανιστώ έτσι ξανά. Οπως μου είπε και ο Μάικλ Κέιν, κάποιες επιλογές έχουν νόημα όταν τις κάνουμε μονάχα για σημαντικούς σκηνοθέτες». 

Το κορίτσι διάσημων εργένηδων
Μπορεί το κινηματογραφικό βιογραφικό της να είναι σχετικά φτωχό, αλλά το όνομα της Μανταλίνα δεν είναι άγνωστο στο Χόλιγουντ. Υπήρξε το κορίτσι των πιο διάσημων εργένηδων της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Το 2011, αμέσως μετά τον χωρισμό των Λεονάρντο Ντι Κάπριο - Μπλέικ Λάιβλι, η Μανταλίνα εθεάθη πολλάκις στα γυρίσματα του «Great Gatsby», στο Σίδνεϊ. Αλλά ο έρωτας της ζωής της, η πρώτη της αγάπη, ήταν ο Τζέραρντ Μπάτλερ. Η ίδια στις συνεντεύξεις της έχει διηγηθεί την πρώτη συνάντησή τους: «Ηταν στη Νέα Υόρκη, σε ένα πάρτυ για το opening μιας έκθεσης. Καθόμασταν σχετικά κοντά και εγώ έστελνα μήνυμα στον σκηνοθέτη Πολ Χάγκις σχετικά με τη δράση του στην οργάνωση “Artists for Justice and Peace”. Ο Τζέρι ξεκίνησε να μου μιλάει και καταλήξαμε να κάνουμε βόλτα στη γέφυρα του Μπρούκλιν. Τρεις μέρες μετά χτυπούσε το κουδούνι του σπιτιού μου στο Μιλάνο και αμέσως συγκατοικήσαμε». Το ζευγάρι έμεινε μαζί έναν χρόνο, εκείνη υποστηρίζει ότι η σχέση τους τελείωσε επειδή την απάτησε και εκείνος επειδή δεν της έκανε πρόταση γάμου



Το 2013 στο Τορόντο η Μανταλίνα έκανε το promo της ταινίας «Dom Hemingway» και ο Μάικλ Φασμπέντερ ήταν εκεί για την προώθηση του «12 χρόνια σκλάβος». Γνωρίστηκαν και έγιναν ζευγάρι. Σχεδόν ένα βήμα πριν από τους αρραβώνες, ενώ είχε δαχτυλίδι στο χέρι και οι οικογένειές τους είχαν ήδη γνωριστεί, χώρισαν. Δεν ήταν εύκολη περίοδος για τη Μανταλίνα, ήθελε να παρατήσει τα πάντα και να γυρίσει στη Ρουμανία να πουλάει διαμερίσματα. Η μητέρα της επέμεινε να μην το βάλει κάτω. Την ημέρα των γενεθλίων της κλείδωσε το σπίτι στο Μιλάνο, έστειλε όλα τα πράγματά της στη μητέρα της στη Ρουμανία και μετακόμισε στο Λος Αντζελες. Δεν ξέρει αν είναι έτοιμη για μία ακόμη μεγάλη αγάπη, αλλά έχει σκεφτεί να υιοθετήσει παιδί ως ανύπαντρη μητέρα. Τα επόμενα σχέδιά της περιλαμβάνουν έναν ρόλο στο «Zoolander» με τους Μπεν Στίλερ και τον Οουεν Γουίλσον. 
Η Μανταλίνα δεν θεωρεί τον εαυτό της όμορφο. «Το αντίθετο θα έλεγα. Εχω τόσες πολλές ατέλειες. Απλά ξέρω να τις καμουφλάρω καλά». Βάσανα που ’χουν κι αυτές οι ωραίες!



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης