Λένα Παπαληγούρα : Τώρα και μοντέλο για μαντίλια

Λένα Παπαληγούρα : Τώρα και μοντέλο για μαντίλια

Φωτογραφημένη από τον Βαγγέλη Κύρη, η γνωστή ηθοποιός λανσάρει τα μαντίλια του Δημήτρη Τσίτουρα διεθνώς και μπαίνει στις σελίδες των «Τimes» της Νέας Υόρκης

Λένα Παπαληγούρα : Τώρα και μοντέλο για μαντίλια
Αυτή τη φορά η Λένα Παπαληγούρα άλλαξε πραγματικά ρόλο. Μπροστά στην κάμερα του Βαγγέλη Κύρη, ο οποίος πλέον κάνει διεθνή καριέρα, η ηθοποιός πόζαρε ως μοντέλο προκειμένου να λανσάρει στη διεθνή αγορά τα μεταξωτά μαντίλια της Tsitouras Collection. Ο γνωστός συλλέκτης και διακεκριμένος designer Δημήτρης Τσίτουρας αναφέρει σχετικά: «Με τη Λένα μάς δένει μια σχέση ζωής, καθώς εγώ ήμουν συμμαθητής με τον πατέρα της Αναστάση Παπαληγούρα και εντελώς τυχαία η κόρη μου Χρυσή ήταν συμμαθήτριά της. Μας ενώνει μια βαθιά φιλία και μια οικογενειακή σχέση χρόνων. Ετσι, δεν ήταν δύσκολο να την πείσω να μπει στο project. Η Λένα ανταποκρίθηκε επάξια στις ανάγκες της φωτογράφησης που ήδη έχουν ζητήσει έντυπα όπως η αμερικανική “Vogue”, το γαλλικό “Εlle” και οι “Times”της Νέας Υόρκης».



Τα φετινά μαντίλια της συλλογής Τsitouras Collection έχουν τον τίτλο «Ζωδιακός Κύκλος» και το σχέδιό τους έχει την υπογραφή του Γιάννη Τσαρούχη, από το 1972 στο Παρίσι. Κυκλοφορούν σε τέσσερα χρώματα -το βασικό είναι το μαύρο με το χρυσό- και δημιουργήθηκαν στο Κόμο της Ιταλίας, στο εργοστάσιο που φτιάχνονται τα μαντίλια των μεγαλύτερων οίκων μόδας, όπως του Hermés και του Dior. «Mόνο το Κόμο μπορεί να υποστηρίξει τέτοια ποιότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα σπουδαιότερα brands της μόδας τυπώνουν και ράβουν τα μαντίλια τους εκεί. Ο “Ζωδιακός Κύκλος” είναι εφάμιλλος των μαντιλιών γαλλικής φινέτσας», υποστηρίζει ο Δημήτρης Τσίτουρας. 

Κλείσιμο


Και ποιον άλλον να επιστρατεύσει για τη φωτογράφηση της εκλεκτής συλλογής του από τον γνωστό φωτογράφο Βαγγέλη Κύρη, ο οποίος συνεργάζεται πλέον με τα μεγαλύτερα περιοδικά του ξένου Τύπου; Οσο για το concept, αναφέρεται στα τέσσερα στοιχεία της φύσης: νερό, γη, αέρας, φωτιά. Στη μία λήψη ένα μαντίλι κολλάει πάνω στο βρεγμένο σώμα της Λένας Παπαληγούρα συμβολίζοντας το νερό, σε μια άλλη ο αέρας τής παίρνει τα μαλλιά, ενώ σε εκείνη που κυριαρχεί το κόκκινο το συμβολικό στοιχείο είναι η φωτιά. «Ηταν μια δουλειά που στηρίχτηκε όλη σε concept του Βαγγέλη Κύρη, ο οποίος επιμελήθηκε και το styling. Οταν επιλέγεις έναν κορυφαίο φωτογράφο δεν μπορείς παρά να δεχτείς τις ιδέες του. Ηδη τα ξένα έντυπα έχουν ενθουσιαστεί με τη φωτογράφηση και στη διάρκεια του χειμώνα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα ελληνικά μαντίλια να “ποζάρουν” μέσω της Λένας στον ξένο Τύπο», αναφέρει ο Δημήτρης Τσίτουρας. Τα συγκεκριμένα πάντως βγαίνουν στην αγορά με τη συνεργασία του Ιδρύματος Τσαρούχη και μέρος των εσόδων από τα κέρδη θα στηρίξουν τις ανάγκες του.



Αφιερώματα στο Discovery Channel και στο CNN 

Ο Δημήτρης Τσίτουρας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας. Προσωπικός φίλος της Μαρίας Κάλλας και του Ρούντολφ Νουρέγεφ, τράβηξε την προσοχή των διεθνών Μέσων και πρωταγωνίστησε στα editorials των περισσοτέρων ξένων περιοδικών (ειδικά της «Vogue»), όταν φιλοξένησε το 1989 στη βίλα του, στη Σαντορίνη, τον διάσημο σχεδιαστή Τζιάνι Βερσάτσε. Μάλιστα την εποχή που η διεθνής μόδα υποκλινόταν στον Βερσάτσε, εκείνος αποθέωνε αντίστοιχα το έργο του Τσίτουρα. Κάπως έτσι προέκυψε και η γνωριμία με άλλα μεγαθήρια της μόδας, όπως με τον Valentino και τον Moschino, που εκτίμησαν το στυλ και το έργο του. Οι ιδιαίτερης αισθητικής βίλες του Δημήτρη Τσίτουρα στη Σαντορίνη συζητήθηκαν στα σαλόνια των μεγαλύτερων οίκων μόδας και αποτέλεσαν μια καλή διαφήμιση τόσο για τη Σαντορίνη όσο και για την ίδια την Ελλάδα. Εκεί φιλοξενήθηκαν άλλωστε μεγάλες προσωπικότητες: από τον Οδυσσέα Ελύτη και τη Νάνα Μούσχουρη μέχρι την Κατρίν Ντενέβ, τον Χιου Τζάκμαν, τον Ζαν-Πολ Γκοτιέ, τον Πίτερ Στάιν και τον Πέδρο Αλμοδόβαρ.



H συμβολή του Δημήτρη Τσίτουρα στα διεθνή εικαστικά δρώμενα θεωρείται εξίσου σημαντική. Το κλαδί ελιάς που σχεδίασε πριν από αρκετά χρόνια ο φίλος του Γιάννης Τσαρούχης αγαπήθηκε από τους Ελληνες και έγινε σήμα κατατεθέν του στυλ του στο εξωτερικό. Πριν από πέντε χρόνια, μάλιστα, το Discovery Channel τού είχε κάνει ολόκληρο αφιέρωμα. Τα γυρίσματα είχαν γίνει σε μέρη που ταυτίστηκαν με κομμάτια της ζωής του: στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στον Αγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων όπου μεγάλωσε, στο βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης» όπου εργάστηκε ως έφηβος και φυσικά στις υπέροχες βίλες του στη Σαντορίνη, στις οποίες θα δει κανείς μοναδικά λευκώματα με φωτογραφίες διάσημων προσωπικοτήτων και προσωπικές σημειώσεις του διεθνούς Ελληνα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.




«Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να σου αναγνωρίζουν ένα έργο που είναι ομολογουμένως έργο ζωής», παραδέχεται ο ίδιος. «Το να σε κατατάσσουν στους κορυφαίους συλλέκτες και opinion leaders της Ευρώπης, όπως και να το κάνουμε, αποτελεί τη σημαντικότερη επιβράβευση». Η αισθητική Τσίτουρα έχει λανσάρει το δικό της ύφος εδώ και χρόνια. Και σαφώς έχει βρει πολλούς θαυμαστές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πριν από δύο χρόνια το CNN έκανε δίωρο αφιέρωμα στον Δημήτρη Τσίτουρα τονίζοντας το εξής: «Αν η αισθητική έχει ελληνική προέλευση, τότε έχει όνομα και επώνυμο. Και αυτό δεν είναι άλλο από του Δημήτρη Τσίτουρα». Δεκάδες προσωπικότητες, βασιλείς και αρχηγοί κρατών από όλο τον κόσμο που αγοράζουν τα προϊόντα του -ανάμεσά τους ο Λάρι Κινγκ, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο Μπιλ Κλίντον κ.ά.- και επισκέπτονται τις βίλες του απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα στην Καλντέρα είναι σίγουρο ότι συμφωνούν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης