Λένα Παπαδοπούλου: «Ο γιος μου ήταν ένα θαύμα στη ζωή μου»

Λένα Παπαδοπούλου: «Ο γιος μου ήταν ένα θαύμα στη ζωή μου»

Η διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, το μεγάλο της παράπονο, η ευτυχισμένη προσωπική ζωή με τον σύντροφό της και τον 5χρονο γιο τους

 Λένα Παπαδοπούλου: «Ο γιος μου ήταν ένα θαύμα στη ζωή μου»
Η Λένα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Η μουσική ήταν πάντα μέσα στην οικογενειακή καθημερινότητά, καθώς τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας της τραγουδούσαν ερασιτεχνικά. Βέβαια, μεγάλο ρόλο στην πορεία της έπαιξε και η θεία της, Πίτσα Παπαδοπούλου, την οποία θαύμαζε από μικρή. «Θεωρώ πως είναι μια από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν με επηρέασε, αλλά σίγουρα με βοήθησε στα μουσικά μου βήματα» εξομολογείται στο People.

Η Λένα ήταν 15 ετών, όταν πήρε μέρος σε διαγωνισμό ταλέντων στη συμπρωτεύουσα, κερδίζοντας την πρώτη θέση. «Ήταν καλοκαίρι, μόλις είχαμε τελειώσει το σχολείο και έμαθα πως γίνεται μια οντισιόν για μια μουσική σκηνή. Έψαχναν να βρουν τραγουδιστές. Πήγα καθαρά από περιέργεια, καθώς τότε δεν είχα καν στο μυαλό μου να γίνω τραγουδίστρια. Το τραγούδι που είπα ήταν ο “Τηλεφωνητής” της Χαρούλας Αλεξίου. Στο τέλος, μου έκαναν συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια» θυμάται.

Βέβαια, όντας ανήλικη, έπρεπε να πάρει τη συγκατάθεση των γονιών της. Αν και δεν ήταν αρνητικοί, παρέμεναν διστακτικοί, καθώς τότε η Λένα ήταν ακόμα μαθήτρια λυκείου. Της ξεκαθάρισαν πως η πρώτη της προτεραιότητα ήταν το σχολείο και μετά το τραγούδι. «Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν πήραν τα μυαλά μου αέρα. Τους γονείς μου τους σεβάστηκα και εκείνοι ήταν πάντα δίπλα μου, σε ό,τι κι αν χρειάστηκα. Όταν έφυγα από τη Θεσσαλονίκη και μετακόμισα στην Αθήνα, ήταν πάντα κοντά μου όταν χρειαζόταν, έστω με ένα τηλεφώνημα». Ο ερχομός στην πρωτεύουσα, σε συνδυασμό με το ταλέντο της, τη βοήθησαν να ξεχωρίσει. Το 1996 κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκος με τίτλο Θέλω Τρέλα. Το ομώνυμο χιτ, όπως και πολλά ακόμα τραγούδια του δίσκου, έπαιζε σε όλα τα ραδιόφωνα και το όνομά της έγινε γνωστό εν μία νυκτί.


Κλείσιμο

Μετά από είκοσι σχεδόν χρόνια καριέρας, η Λένα έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του μουσικού στερεώματος και έχει κυκλοφορήσει επτά προσωπικούς δίσκους. Ωστόσο, ποτέ δεν απασχόλησε τα μίντια με την προσωπική της ζωής. «Με ενδιαφέρει η δουλειά μου μόνο και όχι να εκθέτω στη δημοσιότητα τις προσωπικές μου στιγμές. Όταν ο κόσμος έρχεται να με δει και να με ακούσει, θέλω να νιώθει ευχαριστημένος και να φεύγει με μια προσμονή να ξανασυναντηθούμε. Από τα μίντια, όμως, δεν έχω παράπονο. Μου έχουν φερθεί καταπληκτικά και το σεβάστηκαν κάθε φορά που δεν επιθυμούσα να δίνω συνεντεύξεις. Υπήρξαν διακριτικά κοντά μου» παραδέχεται.

15 χρόνια ερωτευμένη
Η Λένα βιοπορίζεται αποκλειστικά από το τραγούδι. «Ακόμα και τα χρόνια που δεν ήμουν στην Αθήνα, εμφανιζόμουν στη Θεσσαλονίκη. Η τελευταία μου συνεργασία ήταν στο Fix, ένα χώρο με χωρητικότητα πάνω από δυο χιλιάδες άτομα, που τον γέμιζα μόνη μου. Αυτό, για μένα, λέει πολλά. Θεωρώ πως έχω πετύχει το στόχο μου» δηλώνει.



Άλλος ένας στόχος ζωής ήταν και η απόκτηση ενός παιδιού. Από το 2010 που έφερε στον κόσμο το γιο της, Γιάννη, άλλαξαν πολλά στον τρόπο σκέψης, αλλά και στην καθημερινότητά της. «Το παιδί ήταν σαν ένα θαύμα στη ζωή μου. Πλέον, γελάω πιο συχνά και νομίζω πως είμαι ένας ευτυχισμένος και γεμάτος άνθρωπος». Ο Γιάννης είναι 5 ετών και μοιάζει σε πολλά με τη μαμά του. «Είναι καλόψυχος και αυθόρμητος. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία αλλάζουν μέρα με τη μέρα και μας εκπλήσσουν συνεχώς, κάτι που με κάνει να θέλω να περνώ μαζί του όσο περισσότερο χρόνο μπορώ. Μπορεί να κάνει κάτι πολύ μικρό και να με πλημμυρίσει συγκίνηση. Πολύ πρόσφατα, γύρισε και μου είπε “είσαι η πριγκίπισσα” μου» λέει η Λένα, που σχεδόν δακρύζει όταν μιλά με το γιο της.

Με το σύντροφό της, Αλέξανδρο Τσαούση, είναι μαζί από το 2000. Μάλιστα, ο Αλέξανδρος είναι μουσικός παραγωγός και συνεργάζεται με πολλούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων είναι και η Λένα. Πόσο εύκολο είναι για ένα ζευγάρι να συνεργάζεται σε επαγγελματικό επίπεδο; «Δεν είναι τυχαίο πως είμαστε δεκαπέντε χρόνια μαζί. Αυτό σημαίνει πως, ακόμα και όταν δεν τα βρίσκουμε σε κάτι, στο τέλος πάντα θα βρεθεί η χρυσή τομή που θα μας κάνει να συμφωνήσουμε. Το μυστικό για να κρατηθεί μια σχέση ζωντανή, για μένα, είναι η αγάπη. Επίσης, είναι ωραίο ο ένας να θαυμάζει τον άλλο σε όλα, να τον βρίσκει ελκυστικό. Δεν πρέπει να αφήνεσαι, αλλά να φροντίζεις τον εαυτό σου, η εικόνα σου να είναι κοντά σε αυτό που ο άλλος γνώρισε και σε ερωτεύτηκε. Μόνο όταν μια γυναίκα παραμένει θηλυκό, διατηρείται το πάθος» παραδέχεται. Σε προηγούμενη συνέντευξη στο People, το 2013, είχε πει ότι σκόπευε να παντρευτεί. Τελικά, όμως, δεν ανέβηκε ακόμη τα σκαλιά της εκκλησίας. «Ζω σαν παντρεμένη. Ένα χαρτί δεν αλλάζει κάτι. Αν όμως έκανα γάμο, θα ήταν μόνο στην εκκλησία. Πιστεύω στον Θεό, με βοηθά σε κάθε μου βήμα» ξεκαθαρίζει.

Το παράπονό της
Οι εμφανίσεις της με τον Νίκο Οικονομόπουλο στο νυχτερινό κέντρο Θέα ξεκίνησαν στην 28 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στα μέσα Οκτωβρίου, με το νυχτερινό κέντρο Παρασκευές και Σάββατα να είναι ασφυκτικά γεμάτο. «Δεν σου κρύβω πως πολλές φορές μού είχαν κάνει προτάσεις να συμμετάσχω σε μεγάλα σχήματα στην Αθήνα, αλλά δεν ήταν αυτό που είχα στο μυαλό μου. Δεν θέλω να συμβιβάζομαι, αλλά να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν και με γεμίζουν. Με τον Νίκο γνωριζόμασταν εδώ και χρόνια. Εκτός από σπουδαίος τραγουδιστής, είναι και δοτικός άνθρωπος. Γνώριζα πως, αν συνεργαζόμασταν, θα περνούσαμε καλά. Όταν, λοιπόν, μου έκανε την πρόταση, είπα “ναι” χωρίς δεύτερη σκέψη. Η αλήθεια είναι πως λειτουργώ πάντα με το ένστικτο» παραδέχεται. Η Λένα έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου, όπως τον Πασχάλη Τερζή, τον Γιάννη Πάριο, τον Νότη Σφακιανάκη, τον Σταμάτη Γονίδη και τον Βασίλη Καρρά. «Με όσους ονειρεύτηκα συνεργασία, την έκανα. Ένα μόνο είναι το παράπονό μου: Ήθελα πολύ να συνεργαστώ με τον Αντώνη Βαρδή, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα. Ο Αντώνης έμενε δίπλα από το διαμέρισμα της θείας μου της Πίτσας, στο Φάληρο. Τον γνώριζα από μικρή. Και επειδή τον θαύμαζα, τον ντρεπόμουν και δεν είχα ποτέ το θάρρος να του μιλήσω. Εκείνος ήταν πάντα με το χαμόγελο κι εγώ πολύ ντροπαλή» θυμάται με συγκίνηση.

Η ατασθαλεία της
Βλέποντας την άψογη σιλουέτα της Λένας Παπαδοπούλου, αναρωτιέται κανείς αν ακολουθεί κάποιο αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης.

«Στο ψυγείο μου μπαίνουν τα πάντα. Το θέμα είναι τι επιλέγεις να φας. Αν ξεφύγω κάπως, θα κόψω από τη διατροφή μου τα γλυκά και τα παγωτά, που λατρεύω. Γενικά δεν τρώω λιπαρές τροφές και τα τηγανητά δεν είναι καθόλου του γούστου μου. Η μόνη μου “γουρουνιά” είναι το παγωτό. Αν με δεις να τρώω, θα τρομάξεις. Μπορώ να φάω ακόμα κι ένα οικογενειακό μόνη μου» λέει γελώντας.

Όσον αφορά την άθληση, της αρέσει να γυμνάζεται με λάστιχα στο σπίτι, ενώ κάποια στιγμή έπαιζε με την παρέα της padel (ένα παιχνίδι μεταξύ τένις και σκουός, που παίζεται από ζευγάρι σε κλειστό γήπεδο με τοίχους στο 1/3 του μεγέθους του γηπέδου τένις). Όση ώρα μιλάμε, παρατηρώ ένα μεγάλο τατουάζ στο δεξί της μπράτσο. «Το έκανα πριν από ένα χρόνο. Είναι ένας αετός που βρίσκεται σε επίθεση. Τη στιγμή που το έκανα, ήμουν φορτισμένη και για μένα συμβόλιζε κάποια πράγματα. Σε πολλές θρησκείες, ο αετός αντιπροσωπεύει τον προστάτη, τον πατέρα, και τότε είχα την ανάγκη να το κάνω. Ποτέ, όμως, δεν το μετάνιωσα. Ίσα ίσα, όταν το βλέπω, θυμάμαι παλιότερες καταστάσεις που άφησα πίσω και μου δίνει κουράγιο» λέει χωρίς να θέλει να επεκταθεί. Το πρώτο της τατουάζ, πάντως, (μια καρδιά στη μέση της) το έκανε πριν από είκοσι χρόνια, πριν ακόμη τα τατουάζ γίνουν μόδα.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης