Μπαγκλαντές: Σοκάρουν οι φωτογραφίες της ανήλικης νύφης με τα θλιμμένα μάτια

Μπαγκλαντές: Σοκάρουν οι φωτογραφίες της ανήλικης νύφης με τα θλιμμένα μάτια

Σχεδόν το ένα τρίτο των κοριτσιών στο Μπαγκλαντές παντρεύονται πριν φτάσουν καν τα 15 -
Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο τη θλίψη και την παραίτηση της νεαρής κοπέλας

Μπαγκλαντές: Σοκάρουν οι φωτογραφίες της ανήλικης νύφης με τα θλιμμένα μάτια
Ο γάμος μεταξύ ανηλίκων στο Μπαγκλαντές αποτελεί ένα έθιμο βαθιά ριζωμένο στη λαϊκή κουλτούρα του Μπαγκλαντές, το οποίο εξακολουθεί να τηρείται ακόμα και σήμερα, παρά τις απαγορεύσεις που έχει επιβάλει η καινούργια νομοθεσία.



Σχεδόν το ένα τρίτο των κοριτσιών στο Μπαγκλαντές παντρεύονται πριν φτάσουν καν τα 15. Μάλιστα, τα ποσοστά των ανήλικων νυφών στη συγκεκριμένη χώρα είναι υψηλότερα από οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο, αναφέρει η UNICEF.


Κλείσιμο



Αν και ο πρωθυπουργός της χώρας έχει δεσμευτεί να εξαλείψει τελείως τους γάμους ανηλίκων μέσα στις επόμενες δεκαετίες, η φτώχεια, η ελλιπής εκπαίδευση και οι οπισθοδρομικές παραδόσεις καθιστούν το έργο του ιδιαίτερα δύσκολο.



Οι ανήλικες νύφες πέφτουν συχνά θύματα κακοποίησης ενώ κινδυνεύουν και από προβλήματα υγείας που προκαλούνται από εγκυμοσύνες τις οποίες το σώμα τους δεν είναι ακόμα ώριμο να φέρει εις πέρας. Η πιο σοβαρή όμως επίπτωση αφορά στην ψυχολογία αυτών των κοριτσιών, που εξαναγκάζονται να παντρευτούν προτού ακόμα συνειδητοποιήσουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους.




Η φωτογράφος Allison Joyce κατέγραψε πρόσφατα τον γάμο ενός από αυτά τα κορίτσια, της 15χρονης Nasoin Akter που παντρεύτηκε έναν 32χρονο άνδρα στις 20 Αυγούστου στην πόλη Μανιγκάτζ.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο τη θλίψη και την παραίτηση της νεαρής κοπέλας, που γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από το μέλλον που έχουν φτιάξει για εκείνη άλλοι.

«Ήταν συνεχώς αμίλητη και έμοιαζε πολύ θλιμμένη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας», είπε η Joyce στη Huffington Post, περιγράφοντας την εμπειρία της ως φωτογράφος αυτού του αταίριαστου γάμου. Παρόλο που εξήγησε ότι συνηθίζεται για τις νεαρές νύφες να κλαίνε καθώς αφήνουν για πάντα το πατρικό τους σπίτι, τόνισε ότι στα μάτια της συγκεκριμένης νύφης μπορούσε να διακρίνει ξεκάθαρα την απελπισία και έναν ανείπωτο φόβο για το μέλλον.


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης