Κάρα Ντελεβίν: Με το δεξί στο Χόλιγουντ

Κάρα Ντελεβίν: Με το δεξί στο Χόλιγουντ

Η Κάρα Ντελεβίν έχει κάθε λόγο να συγκινείται με την τύχη της, όπως με τόσο ενθουσιασμό γράφει στο Twitter. Οχι γιατί έχει διαγράψει ήδη, στα 22 της, μια σημαντική πορεία ως μοντέλο, αλλά επειδή κάνει επιτέλους το όνειρό της πραγματικότητα: η Κάρα μπορεί πλέον να αποκαλεί τον εαυτό της ηθοποιό

Κάρα Ντελεβίν: Με το δεξί στο Χόλιγουντ
Στη νέα ταινία «Χάρτινες πόλεις», σε παραγωγή και σενάριο του Τζον Γκριν («Το λάθος αστέρι»), η Ντελεβίν αναλαμβάνει τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο, εκείνον της Μάργκο Ροθ Σπίγκελμαν, μιας μυστηριώδους έφηβης που γίνεται φίλη με τον γείτονά της Κουέντιν.

Οταν εκείνη εξαφανίζεται, ο Κουέντιν χρησιμοποιεί τα στοιχεία που έχει αφήσει πίσω της για να τη βρει. «Η Μάργκο είναι ένα ελεύθερο πνεύμα και ταυτίζομαι πολύ μαζί της όσον αφορά στο να ζεις τη στιγμή και να μη σκέφτεσαι το μέλλον. Είναι άφοβη, όπως είμαι κι εγώ».

Κλείσιμο


Η Κάρα Ντελεβίν με τον Νατ Γουλφ σε σκηνή από τις «Χάρτινες πόλεις»

Δύσκολα πιστεύει κανείς τέτοιες διακηρύξεις περί έλλειψης φόβου, αλλά χαλάλι, η Ντελεβίν είναι νέα. Γι’ αυτό και μπορεί με ευκολία να κάνει μεγάλες, «παντοτινές» δηλώσεις, όπως όταν περιγράφει τη σχέση της με τον συμπρωταγωνιστή της Νατ Γουλφ: «Ο Νατ είναι απόλυτο κουκλί. Εχουμε την ίδια ενέργεια. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να κινούμαστε. Διασκεδάζουμε και γελάμε πολύ παρέα, κοροϊδεύοντας ο ένας τον άλλον. Θα είναι για πάντα φίλος μου. Είναι τόσο ωραίο που έχουμε αυτή τη σχέση, γιατί νομίζω ότι θα φανεί και στην οθόνη». Ή όπως όταν κάνει βαρύγδουπες, αλλά παραδόξως χαριτωμένες προβλέψεις για την ταινία: «Νομίζω ότι θα γίνει κάτι σαν το “Breakfast Club”, που είναι μια κλασική καλτ ταινία. Εχει όλα τα συναισθήματα: χαρά, θλίψη, θυμό και αγάπη, χωρίς να σε παραμυθιάζει».



Αυτή η αφέλεια τής προσδίδει τεράστια ορμή. Η Ντελεβίν ξέρει πως όταν θέλει κάτι μπορεί να το κατακτήσει. «Δεν ήθελα να είμαι το κλισέ του μοντέλου που έγινε ηθοποιός», έχει πει στη «Wall Street Journal». «Βασικά είχα εγκαταλείψει την προσπάθεια να γίνω ηθοποιός γιατί ήταν αδύνατο να βρω ατζέντη. Ολοι μου έλεγαν ότι είμαι απλά ένα μοντέλο. Οπότε, από τη στιγμή που αποφάσισα ότι θα ασχοληθώ με το μόντελινγκ, ήθελα να το κατακτήσω, να βγω νικήτρια».



Και το κατάφερε. Μετά από συνεργασίες με τις Burberry, H&M, Zara, Chanel, εξώφυλλα, βραβεία και πασαρέλες, τώρα έχει σειρά το μεγάλο απωθημένο της. Πριν από τέσσερα χρόνια ήρθε η πολυπόθητη εκπροσώπηση, κάτι που σήμανε ένα ντεμπούτο στην «Αννα Καρένινα» του Τζο Ράιτ, δίπλα στην Κίρα Νάιτλι. Βοηθά βέβαια το γεγονός ότι η Ντελεβίν κατάγεται από τη βρετανική αριστοκρατία, με νονό τον Νίκολας Κόλριτζ, διοικητικό στέλεχος του ομίλου Conde Nast, και νονά της την Τζόαν Κόλινς. Βοηθά επίσης ότι έχει φίλους όπως η Τέιλορ Σουίφτ (έχει παίξει και στο βιντεοκλίπ για το «Bad Blood») και η Ριάνα.



Πανταχού παρούσα
Η Ριάνα πάντως ήταν εκείνη που μεσολάβησε βοηθώντας την καταλυτικά όταν, μετά την «Αννα Καρένινα», τα πράγματα δεν εκτοξεύθηκαν όπως περίμενε η ηθοποιός. Αλλά τι έκρηξη! Θα... κουραστούμε να τη βλέπουμε. Για αρχή, θα παίξει στο δράμα εποχής «Tulip Fever» με τον Κρίστοφ Βαλτς και την Αλίσια Βικάντερ, θα είναι η Γοργόνα στο «Pan», τη διασκευή του «Πίτερ Παν» από τον Τζο Ράιτ με τους Χιου Τζάκμαν, Γκάρετ Χέντλουντ, Ρούνι Μάρα και θα συνοδεύσει τους Γουίλ Σμιθ, Μπεν Αφλεκ, Μάργκοτ Ρόμπι και Tζάρεντ Λίτο στο «Suicide Squad» του Ντέιβιντ Εϊερ!



Και δεν τελειώσαμε: πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκε πως θα είναι η πρωταγωνίστρια στη νέα «μεγάλη» -όπως την περιέγραψε ο ίδιος ο Λικ Μπεσόν- ταινία επιστημονικής φαντασίας του «Valerian and the City of a Thousand Planets». Ωραία νέα αν ο Μπεσόν καταφέρει με την Ντελεβίν αυτό που έκανε με τη Μίλα Γιόβοβιτς στο «5ο Στοιχείο».



Δύσκολα δεν θα βρεις φωτογραφία από την παρουσία της σε κάποια εκδήλωση ή σχόλιο για την τάδε εμφάνισή της, ή τη δυνατότητα μουσικής συνεργασίας με την Beyonce, ή κουτσομπολιά για την εκάστοτε σχέση της: είτε με τον Χάρι Στάιλς και τον Τζακ Ο’ Κόνελ είτε με τη Μισέλ Ροντρίγκεζ και πιο πρόσφατα τη St. Vincent. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα ποια ήταν η Κάρα», παραδέχεται παρ’ όλα αυτά ο συγγραφέας του βιβλίου Τζον Γκριν. «Δεν ασχολούμαι με τον κόσμο των μοντέλων. Ηταν απλά η καλύτερη ηθοποιός για τον ρόλο. Δεν ξέρω για ποιον λόγο, αλλά όταν είσαι μαζί της και σου μιλάει, ακούς με μεγάλη προσήλωση». «Δεν προσπαθώ αλήθεια να έχω χάρισμα», ανταπαντά εκείνη χαμογελώντας. «Είμαι απλά η Μάργκο. Ξέρω πως όταν κοιτάω τον εαυτό μου στην οθόνη δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω. Είμαι η πιο αυστηρή κριτής του εαυτού μου».























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης