Κατερίνα Νικολοπούλου: Μια «νεράιδα» στη Λίμνη

Κατερίνα Νικολοπούλου: Μια «νεράιδα» στη Λίμνη

Η πρωταγωνίστρια της παράστασης «Η Νεράιδα» είναι πτυχιούχος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής, έκανε 15 χρόνια μπαλέτο και έχει έμφυτη αλλεργία στην αναγνωρισιμότητα άνευ ουσίας. Ομολογεί μετά παρρησίας ότι «δύσκολα ζει κανείς από αυτή τη δουλειά, αλλά θα το παλέψω, κάθε αρχή και δύσκολη»

Κατερίνα Νικολοπούλου: Μια «νεράιδα» στη Λίμνη
«Είναι ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος μου. Πέντε μέρες την εβδομάδα βουτάω στα βαθιά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Εχουμε κόσμο. Ενώ οι υπόλοιπες παραστάσεις ακυρώνονται, εμείς κάποιες μέρες είμαστε sold out. Είναι μια πρωτότυπη παράσταση, παίζουμε μέσα στη λίμνη. Βουτάς και σκοτάδι. Δεν βλέπεις τίποτα. Πώς ένιωθα στην αρχή; Ε, μα είναι τρομακτικό... Το πιο δύσκολο όμως είναι όταν βγαίνεις από το νερό, πρέπει να μιλήσεις δυνατά και καθαρά, με σωστή άρθρωση, να σε ακούσουν οι θεατές που δεν είναι σε ένα κλειστό θέατρο, αλλά σε ανοιχτό χώρο».  Πώς βρέθηκε στον χώρο της υποκριτικής η Κατερίνα Νικολοπούλου; «Μόλις τελείωσα το Λύκειο ήθελα να πάω σε δραματική σχολή. Να σπουδάσω υποκριτική. Οι γονείς μου δεν είχαν πρόβλημα. Επειδή ήμουν όμως άριστη μαθήτρια, με συμβούλεψαν να τελειώσω πρώτα μια σχολή και έπειτα, αν έχω ακόμη το μεράκι, να πάω και σε μια σχολή υποκριτικής. Να πάρω μια απόφαση μετά από σκέψη, ως ενήλικας. Ετσι και έγινε. Πέρασα στην πρώτη μου επιλογή στο πανεπιστήμιο. Στο Πολιτικό της Νομικής. Με το που πήρα το πτυχίο πήγα στη σχολή του Γιώργου Αρμένη». Είναι δύσκολο για έναν νέο ηθοποιό να καταφέρει να επιβιώσει σε αυτό τον χώρο; «Κουράγιο και υπομονή χρειάζεται. Στις μέρες μας είναι δύσκολο. Δεν μπορείς να ζήσεις από το θέατρο. Ευτύχημα είναι να έχεις μια οικογένεια από πίσω για να μπορεί να σε βοηθήσει. Αν αυτό δεν συμβαίνει, δεν ξέρω πόσες δουλειές πρέπει να κάνεις. Από το θέατρο ζω τώρα, φειδωλά όμως. Με κοπέλες που τελειώσαμε μαζί τη σχολή του Αρμένη κάναμε μια ομάδα, τις μανταΜίτσες, και δίνουμε παραστάσεις bar theater. Τον χειμώνα παίζαμε στις “7 Κλαίουσες” και πήγε αρκετά καλά. Το σκηνοθέτησε η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη. Τώρα κάνω πρόβες για μια παιδική παράσταση που θα ανέβει στο θέατρο "Αλκμήνη" τον χειμώνα. Και περιοδεία έκανα. Πέρυσι το καλοκαίρι συμμετείχα στις "Θεσμοφοριάζουσες" με τον Γιώργο Κιμούλη. Αλλά η παράσταση διεκόπη. Είχαμε κάποια προβλήματα με την παραγωγή, τελικά πληρωθήκαμε. Αλλά αργά, πολύ αργά». 



Κλείσιμο
Ολοι οι πρωταγωνιστές της παράσταστης «Η Νεράιδα»

«Ασχολούμαι με το θέατρο»
Πώς προέκυψε ο πρωταγωνιστικός ρόλος; «Η ακρόαση ήταν κλειστή. Εντελώς τυχαία είχα δει την περυσινή παράσταση με τη Βασιλική Τρουφάκου. Ηξερα τις απαιτήσεις του ρόλου. Φίλοι ηθοποιοί μού είπαν ότι η Φρόσω Λύτρα ψάχνει ηθοποιούς. Πήγα και με είδε. Ευτυχώς, έχω εκπαιδευμένο σώμα για τέτοιους ρόλους, έκανα 15 χρόνια μπαλέτο».Οι φίλοι της που κάνουν τα πρώτα βήματα στον χώρο συναντούν αντίστοιχες δυσκολίες; «Οι περισσότεροι κάνουν άλλες δουλειές, άνεργοι ηθοποιοί δηλαδή. Κλισέ. Εγώ ακόμη και τώρα όταν με ρωτούν τι δουλειά κάνω, δεν λέω ηθοποιός. Λέω "ασχολούμαι με το θέατρο". Πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψεις κάποια χρόνια, να πληρώνεσαι από το θέατρο, να ζεις από τη δουλειά σου για να πεις ότι είσαι ηθοποιός».



Της έχουν γίνει τηλεοπτικές προτάσεις; «Κοίτα, στο θέατρο πληρώνεσαι μόνο στις μεγάλες παραγωγές. Τα υπόλοιπα δουλεύουν με ποσοστά, εκτός κι αν είσαι γνωστός από την τηλεόραση. Αλλά και στην τηλεόραση όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι παίζουν. Δεν είναι εύκολο να βρεις έναν καλό ρόλο. Μου είχε γίνει μια πρόταση πριν από δύο χρόνια για τηλεοπτική σειρά. Αρνήθηκα. Οχι, δεν σνομπάρω. Αλλά αν γίνεις αναγνωρίσιμος από την τηλεόραση, το σινάφι σε αντιμετωπίζει με καχυποψία. Φθείρεσαι, μπαίνεις στις ευκολίες και προσωπικά θα έχανα την ουσία μου. Επίσης, ούτε στην τηλεόραση πληρώνεσαι πλέον. Το ζητούμενο είναι ένα: όταν είσαι πάνω στη σκηνή ξεχνάς όλες τις αναποδιές. Είσαι ευτυχισμένος. Αυτή τη στιγμή δεν με αντιπροσωπεύει η τηλεόραση. Στο μέλλον, σίγουρα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιλέξουμε στα πρώτα βήματά μας. Κάνω διαφημιστικά - τώρα με βλέπετε στη διαφήμιση της Amstel. Συμμετείχα και στο βιντεοκλίπ του Γιώργου Σαμπάνη, το “Πριν πεις σ’ αγαπώ”. Πολλοί ηθοποιοί έχουν πετύχει τους ρόλους που ήθελαν μέσα από μια αναγνωρισιμότητα που ήρθε από τις διαφημίσεις». 



Ερώτηση-κλισέ είναι αυτή που ακολουθεί, αλλά δεν μπορείς να την αποφύγεις όταν μιλάς με την Κατερίνα. Η εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση είναι προσόν ή μειονέκτημα για μια νέα ηθοποιό; «Σίγουρα προσόν. Ανοίγει πόρτες. Μόνο που οι πόρτες κλείνουν και εύκολα, αν βασιστείς μόνο σε αυτή». 

info: «Η Νεράιδα», έως τις 11 Αυγούστου στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη στις 21.15. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr, abcd.gr, στα ταμεία του Θεάτρου Badminton και στα καταστήματα Public, Ιανός, Παπασωτηρίου και Seven Spots



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης