Ελένη Τσολάκη: «Είχα τη διαίσθηση πως δεν θα βγει η εκπομπή»

Ελένη Τσολάκη: «Είχα τη διαίσθηση πως δεν θα βγει η εκπομπή»

Ακολουθώντας την πολυσύχναστη τηλεοπτική διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα, αποτελεί το πιο εξελιγμένο μοντέλο παρουσιάστριας που έβγαλε το φυτώριο της «Νύμφης του Βορρά»

Ελένη Τσολάκη: «Είχα τη διαίσθηση πως δεν θα βγει η εκπομπή»
Το καλοκαίρι του 2015 θα της έμενε αξέχαστο, αφού θα αναλάμβανε την παρουσίαση της καλοκαιρινής εκπομπής του Alpha. Τελικά, θα της μείνει για τους ακριβώς αντίθετους λόγους. Η χώρα βυθίζεται σε νέα οικονομική κρίση, η εκπομπή ακυρώνεται και εκείνη αλλάζει status στην προσωπική της ζωή. Κι όμως, η Ελένη Τσολάκη παραμένει αισιόδοξη και εξηγεί τους λόγους.

Πώς βιώνεις αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα;
Πέρασα δύσκολα με τα capital controls, όπως όλος ο κόσμος, αφού όλο αυτό μας βρήκε απροετοίμαστους. Το ακούγαμε μεν, συζητιόταν, αλλά κανείς δεν πίστευε πως θα φτάναμε ως εκεί. Εγώ ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν πήγαν ποτέ να βγάλουν κάρτα για να κάνουν αναλήψεις, γιατί είμαι και λίγο στον κόσμο μου. Οπότε δυσκολεύτηκα και πρακτικά. Αλλά νομίζω πως αυτό είναι μια λεπτομέρεια μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Θεωρώ πως, αν προσπαθήσουμε να σκεφτόμαστε όσο πιο θετικά γίνεται, να το παλεύουμε, θα δυναμώσουμε και θα καταφέρουμε να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας.

Εσύ τι έκανες; Ζητούσες λεφτά από τους γονείς σου;
Ναι, από τη μαμά μου, τον μπαμπά μου. Είναι μια περίοδος που σκέφτεσαι πως ο άλλος ζει έτσι και χωρίς capital controls, μπαίνουν τα μυαλά μας ξανά μέσα στο κεφάλι μας και συνειδητοποιούμε ορισμένα πράγματα ζωτικής σημασίας. Άλλωστε, και με 60 ευρώ την παλεύουμε. Δεν θυμάμαι να ξοδεύω σε μία ημέρα περισσότερα από αυτό το ποσό. Από την άλλη, αυτό έχει κάνει μεγάλο κακό στις επιχειρήσεις, που δυσκολεύονται πολύ αυτό το διάστημα.
Κλείσιμο



Υπάρχει μια αίσθηση «κατάθλιψης» στον αέρα, σε πολύ μεγάλο κομμάτι των πολιτών. Ανήκεις σε αυτούς;
Δεν σου κρύβω πως αυτό τον καιρό, και ειδικά από τη στιγμή που στην εκπομπή υπάρχει η πολιτική στήλη του Δήμου Βερύκιου, παρακολουθώ καθημερινά τα δελτία ειδήσεων και διαβάζω συνεχώς τις εξελίξεις σε blogs και sites. Πριν από δύο χρόνια δεν το έκανα αυτό. Και όντως, κάποια στιγμή έπιασα τον εαυτό μου να είναι σε κατάθλιψη. Και νομίζω πως δεν μπορείς να νιώθεις διαφορετικά, αφού βιώνεις δίπλα σου την αγωνία, τη στενοχώρια και την ανέχεια. Θέλω να σκέφτομαι θετικά. Είμαι σε μια ηλικία που είναι η πιο δημιουργική μου, έχω όρεξη να δουλέψω και να κάνω πράγματα και δεν θέλω να με πάρει από κάτω. Μπορεί να είναι δύσκολες οι συνθήκες, αλλά πιστεύω πως στο τέλος της ημέρας όλα θα γίνουν σωστά και όπως πρέπει. Αρνούμαι να πιστέψω ότι τελειώνουν έτσι τα δημιουργικά μας χρόνια. Καμιά φορά, οι συνθήκες αυτές μας επαναφέρουν –με βίαιο τρόπο, δυστυχώς– στην πραγματικότητα. Την άκρη θα τη βρούμε μόνοι μας.

Όλες αυτές οι καταιγιστικές εξελίξεις συνέβησαν σε μια περίοδο που ετοιμαζόσουν να παρουσιάσεις μια καλοκαιρινή εκπομπή στον Alpha.

Είχε ανακοινωθεί επίσημα από το κανάλι δύο ημέρες πριν την προκήρυξη του δημοψηφίσματος.

Πρέπει να ήταν ένα «μαύρο» Σαββατοκύριακο;
Είχα χαρεί με την καλοκαιρινή εκπομπή και είχαμε αρχίσει να τη δουλεύουμε με πολλή όρεξη. Δεν θα σου πω πως δεν ένιωσα έναν κόμπο στο στομάχι μου όταν ενημερώθηκα πως ακυρώνεται. Αλλά ειλικρινά, μπροστά σε όλο αυτό που συμβαίνει, το να ακυρωθεί μια καλοκαιρινή εκπομπή είναι το μικρότερο κακό. Από όλο αυτό κρατάω το θετικό, που είναι πως το κανάλι μου με εμπιστεύεται. Μπορεί να μας πρόλαβαν τα γεγονότα, αλλά όλα για κάποιο λόγο γίνονται και αυτό θα φανεί στην πορεία.



Είχες μπει σε μια φάση του στιλ «γιατί να συμβαίνει αυτό;»; Είχες κάνει σχέδια για την εκπομπή, σε ονειρευόσουν μέσα σε αυτό το concept;

Ναι, είχα στο μυαλό μου όλα όσα έπρεπε να γίνουν και είχαμε ξεκινήσει το «χτίσιμο». Αλλά θέλω να σου πω και αυτό, πολύ ειλικρινά: Ήταν Παρασκευή βράδυ και εγώ ανέβαινα με το αυτοκίνητό μου στη Θεσσαλονίκη. Μόλις είχα κλείσει το τηλέφωνο με μια συνεργάτιδα, με την οποία είχαμε συζητήσει για κάποιες λεπτομέρειες σε ό,τι αφορούσε το πλατό της νέας εκπομπής. Εκείνη τη στιγμή, χωρίς να ξέρω γιατί, μου δημιουργήθηκε η αίσθηση πως η εκπομπή δεν θα γίνει τελικά. Το ένιωθα μέσα μου, ίσως γιατί αντιλαμβανόμουν πως τα πράγματα είναι πολύ τεταμένα. Δεν πειράζει, το όνειρο μου μένει. Το κρατάω στο πίσω μέρος του μυαλού μου και μπορεί να είμαι πολύ πιο τυχερή.

Μπορεί να ισορροπήσει η προσωπική με την επαγγελματική ζωή;
Είναι το ιδανικό. Αλλά όταν έχεις βρει τις ισορροπίες σου, μπορείς να αντεπεξέλθεις μια χαρά, όταν το ένα από τα δύο δεν πηγαίνει και τόσο καλά. Επειδή είμαι άνθρωπος της συντροφιάς και της ασφάλειας, αισθάνομαι καλύτερα όταν μου πηγαίνουν καλά και τα δύο. Όταν θες να τα συνδυάσεις, μπορούν να συνδυαστούν, αυτό πιστεύω. Αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι γύρω σου και εσύ να μπορείς να το διαχειριστείς αυτό. Η αλήθεια είναι πως αυτός ο συνδυασμός τις περισσότερες φορές δεν έχει συμβεί στη ζωή μου, δηλαδή δεν μου έχουν πάει και τα δύο καλά. Παρ’ όλα αυτά το δουλεύω, γιατί θεωρώ πως, αν το θέλεις πολύ, μπορεί να συμβεί. Υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι που ενδιαφέρονται μόνο για την επαγγελματική τους επιτυχία και σου λένε «θέλω να γυρνάω στο σπίτι μου και να μη με περιμένει κανείς». Δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Είμαι στην «απέναντι», σε εκείνη που μπορεί να δουλεύω πολύ, αλλά όταν επιστρέφω σπίτι, θέλω να βρω τον άνθρωπό μου, να ηρεμήσω, να πω δυο κουβέντες. Είμαι άνθρωπος της συντροφιάς.

Άρα έχεις στο μυαλό σου το γάμο. Έχεις βάλει κάποιο χρονικό περιθώριο στον εαυτό σου για να παντρευτείς;

Όχι, αν και δεν σου κρύβω πως, όσο μεγαλώνω, το σκέφτομαι. Δεν βάζω χρονοδιάγραμμα, ούτε θα αγχωθώ για το αν και πότε θα συμβεί αυτό. Με ενδιαφέρει απλά να είμαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρη όταν θα κάνω αυτό το βήμα.

Έτσι όπως βλέπεις τον εαυτό σου, μεγαλώνοντας, θα μπορούσες να συμβιβαστείς; Αφού, στην τελική, δεν υπάρχει τίποτε τέλειο.
Ο πρίγκιπας, που λέμε. Ζούμε σε μια εποχή που, αν δεν συμβιβαστείς, δεν μπορείς να προχωρήσεις, αν και πολλοί είναι εκείνοι που εμφανίζονται απόλυτοι στα «θέλω» τους. Δυστυχώς, αισθάνομαι πως δεν έχω φτάσει ακόμη στο σημείο που μπορώ να συμβιβαστώ εις γνώσιν μου, που να ξέρω πως τώρα θα πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω. Δεν είμαι άνθρωπος που συμβιβάζεται. Είμαι άνθρωπος που πάει κόντρα σε αυτά και όπως μου βγει. Αν μου βγει, μου βγήκε. Αν δεν μου βγει, σημαίνει πως κάποιος λόγος υπήρχε και κάτι δεν έγινε όπως θα έπρεπε. Έχω μεγαλώσει με το σκεπτικό της μαμάς μου και της γιαγιάς μου, πως οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω. Μπορώ να το κάνω, αν αισθάνομαι πως έχω από τον άλλον όλα τα υπόλοιπα που θέλω. Θέλω το ρομαντισμό μου, το παραμύθι μου. Πολλές φορές τρομάζω όταν βγαίνω έξω και βλέπω πώς έχουν διαμορφωθεί οι ανθρώπινες σχέσεις. Και δεν είμαι 50 και 60 ετών, αποκομμένη από όλα. Ζω στο σήμερα. Τρομάζω που οι άνθρωποι έχουν γίνει τόσο κυνικοί και έχει χαθεί το παραμύθι. Δεν θέλω να πιστέψω πως δεν υπάρχει αυτό το ρομαντικό. Και δεν θέλω να το πιστέψω ακόμη κι αν φάω τα μούτρα μου. Δεν με πειράζει. Αυτό είναι και ζωή, σε όλα τα επίπεδα. Να χαρείς, να στενοχωρηθείς, να αποτύχεις, να πετύχεις. Ποτέ δεν με τρόμαξε όλο αυτό. Και για αυτό υπάρχουν και οι κακές στιγμές στη ζωή μας, για να εκτιμάμε τις όμορφες.



Πολλές φορές ωραιοποιούμε τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας. Το έχεις κάνει; Και όταν το έκανες, ήταν εν γνώσει σου;
Νομίζω πως όλοι οι άνθρωποι καταλαβαίνουμε από πολύ νωρίς τι συμβαίνει στη ζωή μας και τι ακριβώς μπορούμε να περιμένουμε από τους ανθρώπους, σε όλα τα επίπεδα. Και θεωρώ πως θέλουμε λίγο να το «φτιάξουμε» και να ζήσουμε μέσα σε αυτό. Από την άλλη, θεωρώ πως είμαι τυχερή στη ζωή μου, γιατί όσοι ήταν και είναι δίπλα μου μου έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν και ακριβώς το ίδιο έκανα κι εγώ. Οπότε δεν θεωρώ πως το έχω ωραιοποιήσει για να ζω στο παραμύθι μου.

Πώς λειτουργείς σε μια φάση χωρισμού; Με εργασιοθεραπεία ή θέλεις να ζήσεις αυτή τη φάση, που είναι και λίγο επώδυνη;
Είμαι άνθρωπος που υπεραναλύει. Θέλω πρώτα να το ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου, να το συνειδητοποιήσω, να στενοχωρηθώ, να πάρω το χρόνο μου. Δεν θέλω να τα «μπαλώνω», γιατί βγαίνουν μετά. Με βοηθά πάντα η δουλειά μου, οι φίλοι μου, η οικογένειά μου. Θέλω να γυρίζω σε οικεία περιβάλλοντα. Όπως και όταν δεν είμαι καλά εδώ στην Αθήνα, θέλω να επιστρέφω, έστω και για λίγο, εκεί που αισθάνομαι ασφάλεια.

Πότε ένιωσες την ανάγκη να το κάνεις αυτό;
Πριν δέκα ημέρες περίπου. Είχα τελειώσει αργά από τη δουλειά, πήρα το αυτοκίνητό μου, έριξα πέντε πράγματα σε μια βαλίτσα και ανέβηκα Θεσσαλονίκη. Αισθάνθηκα όμορφα.

Ήταν απόφαση της στιγμής;
Ναι.

Σε τι φάση είσαι αυτή τη στιγμή;
Είμαι σε μια νέα φάση της ζωής μου. Διαφορετική, αλλά όμορφη. Ξεκουράζομαι, έχω χρόνο να δω τους δικούς μου, κάνω μικρές αποδράσεις. Είμαι πιο χαλαρή και ήρεμη.

Έχουν γίνει αλλαγές στην προσωπική σου ζωή, όπως γράφτηκε;

Έχουν γίνει αλλαγές, ναι. Η ζωή μου έχει διάφορες φάσεις, όπως όλων των ανθρώπων. Άλλες φορές είναι σε καλή φάση και άλλες σε όχι και τόσο καλή, όπως συμβαίνει τώρα. Προσπαθώ να περνάω όμορφα και θέλω να γεμίσω τις μπαταρίες μου για τη νέα σεζόν που έρχεται.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που  κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης