Πώς να νιώσεις King of Mykonos

Πώς να νιώσεις King of Mykonos

Κι όμως, το παν δεν είναι να έχεις χρήματα για να περάσεις καλά στη Μύκονο.

Πώς να νιώσεις King of Mykonos

Το σημαντικότερο είναι να γνωρίζεις τον κατάλληλο άνθρωπο σε κάθε πόστο. Από αυτόν που θα σου κλείσει την καλύτερη ξαπλώστρα στην πιο κοσμική παραλία και το πρώτο τραπέζι πίστα στο πιο μοδάτο εστιατόριο μέχρι αυτόν που θα σου οργανώσει πάρτυ-έκπληξη, θα αγοράσει μονόπετρο για την πρόταση γάμου στην αγαπημένη σου, θα σου φέρει μπαρμπέρη κατευθείαν από την Αίγυπτο για να σου τριμάρει το μούσι με κλωστή, ακόμη και ελικόπτερο στην πόρτα στις 2 το πρωί για μια βόλτα στον μυκονιάτικο ουρανό


Στη Μύκονο όλα επιτρέπονται. Δεν υπάρχουν περιορισμοί και ταμπού, ούτε εκπτώσεις. Τα ευρώ ρέουν άφθονα και οι κάτοχοί τους απαιτούν να κάνουν το μπάνιο τους μέσα σε σαμπάνιες ή ορχιδέες, να έχουν personal trainer για την καθημερινή τους άσκηση, πριβέ σεφ για δείπνα πάνω στο κύμα, ακόμα και σκάφος ή ελικόπτερο για τις βόλτες τους. Αυτά και άλλα πολλά που για εμάς τους κοινούς θνητούς φαντάζουν υπερβολικά και εκκεντρικά, για κάποιους άλλους είναι απλώς μέρος της καθημερινότητάς τους. Και εδώ είναι που οι άνθρωποι-κλειδιά παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο. Αυτόν του εχέμυθου τζίνι που έχει τη λύση για όλα και μπορεί να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία -τραβηγμένη και μη- ενός σεΐχη, ενός celebrity, ενός bon viveur τέλος πάντων, που θέλει να ζήσει για λίγες μέρες σαν βασιλιάς. Γιατί για να περάσεις βασιλικά, χωρίς να κουνήσεις καν το δάχτυλό σου, πρέπει απλώς να έχεις τις κατάλληλες γνωριμίες και μερικά από τα πιο χρήσιμα τηλέφωνα στο κινητό σου.



Οι μετρ της παραλίας
Η μέρα ξεκινά με διάθεση για μπάνιο πρώτη ξαπλώστρα πίστα. Τη στιγμή που στην Ψαρού αρχίζει να δημιουργείται το αδιαχώρητο, κάποιοι που γνωρίζουν τον Κυριάκο ή τον Γιάννη (επώνυμα δεν χρειάζονται καν για τους μετρ της παραλίας) έχουν εξασφαλίσει περίοπτη θέση πλάι στο κύμα. Σύμφωνα με τον Κυριάκο, κρατήσεις δεν γίνονται ποτέ μέσω τηλεφώνου. Οι γνωριμίες, όμως, πάντα παίζουν τον ρόλο τους, όπως επίσης και τα tips, που σε περιπτώσεις μεγάλων διεκδικήσεων μπορεί να φτάσουν και τα 100 ευρώ η ξαπλώστρα! «Το τηλέφωνό μου δεν σταματά να χτυπά από τις 9 το πρωί», παραδέχεται ο Σωτήρης Οικονομίδης, που διαχειρίζεται την παραλία μπροστά από το «Solymar» στο Καλό Λιβάδι. «Σ’ εμάς οι περισσότεροι κλείνουν τις ξαπλώστρες τηλεφωνικώς, για να είναι σίγουροι ότι όταν έρθουν δεν θα βρεθούν προ εκπλήξεως. Το 90% θέλουν να χαρούν τον ήλιο, τη θάλασσα και τις βουτιές πρώτη σειρά πλάι στο κύμα, ενώ οι λίγοι που θα έρθουν τελευταία στιγμή θα επιχειρήσουν να πληρώσουν την ασυνέπειά τους με ένα γερό φιλοδώρημα».
Κλείσιμο



Γιάννης Κισκίνης, διοργανωτής των VIPs πάρτυ


Οι Αραβες επισκέπτες τηρούν το δικό τους πρωτόκολλο. «Θα ρεζερβάρουν δύο σειρές ξαπλώστρες (τη μία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους και τη δεύτερη για την ασφάλειά τους), τις οποίες συνήθως πληρώνουν προσφέροντας ένα γερό φιλοδώρημα. Οι άνθρωποι αυτοί απολαμβάνουν πανάκριβες σαμπάνιες, αστακομακαρονάδες και κατ’ εξαίρεση ένα πλήρες μενού στην άμμο».



Βασίλης Ναλμπάντης, υπεύθυνος στην παραλία του «Kalua», στην περιοχή Παράγκα

Για τον Βασίλη Ναλμπάντη η παραλία της Παράγκας είναι θέμα σωστής διαχείρισης. Υπεύθυνος για τις ξαπλώστρες του beach bar-restaurant «Κalua», κάνει λόγο για μια πελατεία που είτε ασχολείται με καζίνο στο Λας Βέγκας, είτε διαθέτει ιδιωτικά κανάλια και πετρέλαια σε κάποια Πολιτεία των ΗΠΑ. «Η ξαπλώστρα χρεώνεται μαζί με τις ομπρέλες και το σέρβις περί τα 15 ευρώ το άτομο, αλλά κάποιοι που θέλουν να μας ευχαριστήσουν για την τηλεφωνική εξυπηρέτηση βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη», αποκαλύπτει ο ίδιος.



Μαρντ, Αον και thai massage

Ανάλογη οικονομική κραιπάλη σημειώνεται από μεγαλοεπιχειρηματίες και νεαρούς γόνους και στο bar του «Kalua». Παιδιά εφοπλιστών, επιχειρηματίες δεύτερης γενιάς και celebrities από το εξωτερικό ξοδεύουν από τις πιστωτικές κάρτες τους σαν να μην υπάρχει αύριο. Ο Κωνσταντίνος Παυλόπουλος, μπάρμαν που τον χειμώνα δουλεύει στην Αθήνα ως μοντέλο, έχει να θυμηθεί πολλά: «Τα πιτσιρίκια επιδίδονται εύκολα σε υπερβολές. Θυμάμαι μια παρέα καλοβαλμένων νεαρών που επιδόθηκε σε μπάνιο με δωδεκάλιτρες σαμπάνιες. Ανοιγαν τη μία μετά την άλλη και καταβρέχονταν μεταξύ τους, έτσι για πλάκα. Οταν ήρθε ο τσουχτερός λογαριασμός σηκώθηκε ένας από τους μεγάλους και πλήρωσε το ποσό χωρίς να διαμαρτυρηθεί σε κανέναν».




Concierge, το τζίνι του νησιού
Το μυστικό της καλοπέρασης στη Μύκονο ονομάζεται... ελληνιστί concierge. Οι VIPs του νησιού θεωρούν απαραίτητη τη συγκεκριμένη υπηρεσία, που πραγματοποιεί οτιδήποτε βάλει κάποιος στο μυαλό του, εξασφαλίζοντας από γνήσια πούρα Κούβας συγκεκριμένου νούμερου μέχρι ενοικίαση σκάφους, λιμουζίνας, ακόμη και αεροπλάνου.



Κωνσταντίνος Μοσχονάς, υπεύθυνος για την ασφάλεια υψηλών προσώπων όπως η Λίντσεϊ Λόχαν, αλλά και γόνων ευκατάστατων οικογενειών, επιχειρηματιών και σελέμπριτι

Η Ελλη Γιαννούλη, head concierge του πεντάστερου ξενοδοχείου «Cavo Tagoo», αναφέρει ότι οι πιο απαιτητικοί είναι συνήθως οι Αραβες: «Ζητούν διάφορα, των οποίων το κόστος μάλιστα δεν διαπραγματεύονται. Από το να γεμίζουμε τις βίλες τους καθημερινά με φρέσκες ορχιδέες και παιώνιες μέχρι να τους βρίσκουμε ειδικών καθηκόντων baby sitters για τα παιδιά τους.



Ελλη Γιαννούλη, head concierge του ξενοδοχείου «Cavo Tagoo»


Πολλοί θέλουν να τους εξασφαλίζουμε personal trainer για εκγύμναση και γιόγκα ή να τους διοργανώνουμε γάμους-έκπληξη και επετείους, γεμίζοντας δωμάτιο και μπάνιο με ροδοπέταλα.

Θυμάμαι ότι ένα ζευγάρι πάμπλουτων γκέι θέλησε να παντρευτεί στη βίλα του ξαφνικά και μας ζήτησε να βοηθήσουμε στην πραγματοποίηση του μυστηρίου φέρνοντας άνθρωπο από την Αθήνα για να τελέσει το μυστήριο, ενώ η γαμήλια τούρτα με τους δύο άνδρες στην κορυφή έγινε ειδική παραγγελία».



Για ολόφρεσκο ψάρι ένας είναι ο μετρ: Θεοχάρης Κουσαθανάς - delivery αστακοί κατευθείαν στο σκάφος

Υπάρχουν κι άλλες υπερβολές όμως που η Ελλη Γιαννούλη μας αποκαλύπτει, όπως η κράτηση σουίτας στο «Cavo Paradiso» προκειμένου να απολαύσουν μουσική από τον αγαπημένο τους Dj, το κόστος της οποίας ξεκινούσε σε high season από τα 6.000 ευρώ! «Μας έχουν τύχει τα πάντα», σχολιάζει με νόημα. «Από δείπνα-έκπληξη με μονόπετρα, που εξασφαλίσαμε για πελάτες αφού πρώτα καταλάβαμε τι ακριβώς ήθελαν, και ειδικού τύπου γκουρμέ δείπνα με υλικά που ψάξαμε να βρούμε σε όλο το νησί μέχρι ελικόπτερο με κόστος ενοικίασης 11.000 ευρώ για να πεταχτούν κάποιοι σε πάρτυ στο Σεν Τροπέ»!



Γιώργος Παπαγεωργίου, υπεύθυνος του δημοφιλούς «Scorpios»


Η Μαρίνα Αγραφιώτη και ο Αντώνης Μαχαιρίδης διαθέτουν την εταιρεία Blue Collection, με αντικείμενο το real estate, τις ενοικιάσεις βιλών υψηλών προδιαγραφών και φυσικά υπηρεσίες concierge. Διαθέτοντας μια ισχυρή ατζέντα πελατείας από τα Αραβικά Εμιράτα, έχουν να θυμηθούν διάφορα ασυνήθιστα περιστατικά: «Μπορεί ένας πελάτης να σε ξυπνήσει στις 4 τα ξημερώματα για να σου ζητήσει να του βρεις σπάνια κουβανέζικα πούρα που βρίσκονται δύσκολα στο νησί ή ακόμη να απαιτήσει ειδικό τσάι από τα Harrods, το οποίο έχει συνηθίσει να πίνει το πρωί. Αλλοτε μας ζητούν να τους φέρουμε Jaguar και Bentley από την Αθήνα, να τους βρούμε οδηγούς που να είναι διαθέσιμοι όλη μέρα και να τους συντροφεύσουμε στα ψώνια. Θα μου μείνει αξέχαστος ένας billionaire από την Κίνα που έμεινε σ’ εμάς δύο ημέρες και ένα ολόκληρο βράδυ το πέρασε ψωνίζοντας στην boutique της Louis Vuitton κάνοντας τελικά λογαριασμό που έφτασε τα 30.000 ευρώ! Αφού εκτονώθηκε με τα ψώνια, την επόμενη ημέρα αναχώρησε για Σαντορίνη».



Αντώνης Μαχαιρίδης, Μαρίνα Αγραφιώτη, ιδιοκτήτες της εταιρείας Blue Collection, που προσφέρει σκάφη, βίλες, ελικόπτερα, ακόμη και μπαρμπέρηδες από την Αίγυπτο

Αλλες εκκεντρικότητες που έχουν ζητηθεί από την εταιρεία Blue Collection είναι η διοργάνωση Arabian nights με belly dancers από την Αθήνα, οργάνωση δείπνων πάνω στο κύμα σε ερημικές παραλίες, αλλαγή ντεκόρ στα δωμάτια, εγκατάσταση σινεμά σε εξωτερικούς χώρους της βίλας, πριβέ σεφ για σούσι ή αραβική κουζίνα και φυσικά ανθρώπους για να τους περιποιούνται τα μαλλιά ή το μούσι. «Αυτό που ζητάνε πολλοί Αραβες είναι Αιγύπτιους μπαρμπέρηδες για να τους περιποιούνται το μούσι με κλωστή. Πέρυσι ναυλώσαμε ιδιωτικό αεροπλάνο για να φέρουμε έναν ειδικό από την Αθήνα προκειμένου να εξυπηρετήσει ένα μέλος βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Το ξύρισμα αποδείχτηκε... πραγματικό ξύρισμα, αφού το τριμάρισμα άγγιξε τα 2.000 ευρώ.!».



Σωτήρης Οικονομίδης, μετρ της παραλίας του «Solymar» στο Καλό Λιβάδι


Σεκιουριτάς υψηλών προσώπων
Ο Κωνσταντίνος Μοσχονάς, υπεύθυνος ασφαλείας υψηλών προσώπων και μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, ξεχειμωνιάζει στο Σεν Μόριτς και το Γκστάαντ μαζί με τους διάσημους πελάτες του και τα καλοκαίρια έρχεται για δουλειά στη Μύκονο. Διαθέτει την εταιρεία Εxclusive VIPs Services, που παρέχει κάθε είδους διευκολύνσεις στους πάμπλουτους και διάσημους πελάτες του. Ο Κωνσταντίνος Μοσχονάς είναι ο άνθρωπος πίσω από τους jet setters και τους σταρ, καθώς εκείνο που τον έκανε περισσότερο γνωστό στο νησί είναι η παροχή υπηρεσιών σεκιούριτι. Σε εκείνον εμπιστεύονται τα παιδιά τους σημαντικοί εφοπλιστές και επιχειρηματίες από το εξωτερικό, αλλά και σταρ, όπως η Λίντσεϊ Λόχαν, την οποία αυτή την εποχή συνοδεύει από το πρωί που ξυπνάει μέχρι το άλλο πρωί που πέφτει για ύπνο. «Το μυστικό της επιτυχίας μας είναι η εχεμύθεια», τονίζει με νόημα, αποτυπώνοντας το μεγάλο μυστικό της δουλειάς του στο τρίπτυχο: «Ακου, βλέπε, σώπα!».



Για να φας καλά, θες τον άνθρωπό σου
Ο άνθρωπος-κλειδί για τη βραδινή ζωή της Μυκόνου ονομάζεται Χρήστος Δεληλάμπρος. Είναι αυτός που κάνει τις δημόσιες σχέσεις σε δημοφιλή στέκια όπως το «Breeze», το «Αρωμα» και το «4711». Το τηλέφωνό του αρχίζει να χτυπά από το μεσημέρι, όπου όλοι κάνουν στο νησί το πρόγραμμά τους. «Συνήθως μου ζητάνε κάποιο προνομιακό τραπέζι», παραδέχεται στο «thema people». Αυτό μεταφράζεται σε μίνιμουμ κατανάλωση 6.000 ευρώ. Μπορεί να παραγγείλουν συλλεκτικές σαμπάνιες που δεν υπάρχουν στο νησί και να καταφθάσουν από την Αθήνα με ιδιωτικό σκάφος, το οποίο πληρώνει αδρά ο πελάτης. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι σαμπάνιες -κόστους 12.000 ευρώ η φιάλη- φτάνουν στο τραπέζι λίγα λεπτά πριν αρχίσει η βραδινή διασκέδαση. «Η Μύκονος δεν καταλαβαίνει ούτε από κρίση, ούτε από περιορισμούς και όρια», τονίζει. «Εδώ οι άνθρωποι έρχονται για να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν ανεξαρτήτως κόστους. Μπορεί να κλείσουν ένα ολόκληρο μαγαζί προκειμένου να χορέψουν χωρίς κοινό, στριμωξίδι και παπαράτσι. Τέτοιου είδους εκκεντρικότητες ισοδυναμούν με πάμπολλα μηδενικά στον λογαριασμό. Μπορεί να μας ζητήσουν, π.χ., να τους εξασφαλίσουμε μεταφορά με φουσκωτό για το “Breeze” προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν περπατώντας ανάμεσα σε πολύ κόσμο στα Ματογιάννια. Κάθε υπηρεσία πληρώνεται έξτρα». Οι άνθρωποι-κλειδιά για δείπνο πέντε αστέρων στους πιο ξεχωριστούς χώρους δεν είναι άλλοι από τον Χριστόφορο Βόγκλη και τον Παναγιώτη Σωπιάδη. Οποιος έχει την τύχη να γνωρίζει τον πρώτο έχει πιθανότητα να βρει δωμάτιο ή βίλα στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Belvedere» καθώς είναι general manager του ή τραπέζι στο διάσημο ιαπωνικό εστιατόριο «Nobu». O Παναγιώτης Σωπιάδης, από την άλλη, είναι ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου «Bill & Coo», το οποίο προτιμά η upper class νεολαία, αφού προσφέρει luxury και μίνιμαλ διαμονή, ενώ στο εστιατόριό του ο γνωστός σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος δίνει ρεσιτάλ ελληνικής γαστρονομίας. Ψαγμένες γεύσεις με πρώτης τάξεως υλικά και κόστος 120 ευρώ το άτομο για δοκιμή οκτώ πιάτων. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου, χρόνια υπεύθυνος του «Νammos», φέτος έχει αναλάβει τη διεύθυνση του «Scorpios», του δημοφιλούς bar-restaurant που έγινε το νέο hot spot του νησιού. Στους καλούς πελάτες κλείνει καμπάνα για μπάνιο, τραπέζι με θέα στη θάλασσα και φυσικά πρόσβαση στα μπαρ και τις αιώρες του. Ο ίδιος είναι ο άνθρωπος-κλειδί και για τα πάρτυ. Οπως είναι και ο διεθνής διοργανωτής μεγάλων events σε Ευρώπη και Αμερική Γιάννης Κισκίνης. Ιδιοκτήτης της εταιρείας Unifiedpromo και συνεργάτης των καλύτερων καταλυμάτων, εστιατορίων και clubs του κόσμου, είναι εκείνος που ανοίγει τις πόρτες του μυκονιάτικου «Buddha-Bar» και διοργανώνει τα καλύτερα πάρτυ, όπως αυτό που πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες για τα γενέθλιά της η Φιόνα Σβαρόφσκι. Στο μυκονιάτικο «Monarch», που έγινε φέτος της μόδας, υπεύθυνος είναι ο Παναγιώτης Καλαϊτζίδης. Οσοι τον γνωρίζουν έχουν την τύχη να απολαύσουν τη βουτιά τους στην περιοχή και εξαιρετικό φαγητό από τα χέρια του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin Γάλλου σεφ Αλέν Παροντί.



Κωνσταντίνος Παυλόπουλος: στο «Kalua» γίνονται και σαμπανιζέ υπερβολές



Κόμμωση, μασάζ και άλλα τινά...
Για τους απαιτητικούς επισκέπτες του νησιού υπάρχουν και άλλες executive υπηρεσίες. Οι Mαρντ και Αον, άρτι αφιχθείσες από την Ταϊλάνδη, προσφέρουν το καλύτερο μασάζ στο νησί. Τις βρίσκει κανείς εντός του «Cavo Tagoo» στο οποίο εργάζονται, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το ξενοδοχείο τις στέλνει με οδηγό στον χώρο του πελάτη. Είναι μάλιστα τόσο περιζήτητες ώστε υπάρχει λίστα αναμονής. Στην υπηρεσία της Μυκόνου έχει ταχθεί και ο κομμωτής των σταρ Valentino (επιμελείται την κόμη πολλών γνωστών γυναικών, όπως η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, η Ελλη Στάη, η Ντόρα Μπακογιάννη κ.ά.), ο οποίος μπορεί να βρεθεί στο νησί σε χρόνο-ρεκόρ. «Εχω πάει Μύκονο για δύο ώρες χτένισμα και επέστρεψα αμέσως. Επρόκειτο για μέλος βασιλικής οικογένειας που φιλοξενούνταν σε φιλικό σπίτι και ήθελε πολύ συγκεκριμένο και δύσκολο χτένισμα», λέει ο ίδιος. Οσο για τους λάτρεις των θησαυρών της θάλασσας, ένα είναι το όνομα που πρέπει να έχει κάποιος στο κινητό του: Θεοχάρης Κουσαθανάς. Πρόκειται για τον σταρ ψαρά του νησιού, που χάρη στο καΐκι του και το κατάστημά του «Η ανεμότρατα του Μαούνα» τροφοδοτεί όλη την αφρόκρεμα της Μυκόνου με φρέσκο ψάρι. Αυτοί που έχουν αποθηκευμένο το τηλέφωνό του γεύονται τα καλούδια του ακόμη και όταν έχει αέρα. «Τα δύο ή τρία χιλιάρικα για μια παραγγελία είναι κάτι που συμβαίνει τακτικά», παραδέχεται και συνεχίζει: «Εκείνο που μου έτυχε πέρυσι όμως -και δεν θα ξεχάσω ποτέ- ήταν μια παραγγελία της τάξης των 20.000 ευρώ από σκάφος που περιλάμβανε από φρέσκα φαγκριά και συναγρίδες μέχρι γαρίδες, χαβιάρι και αστακούς. Οταν φτάσαμε στο σκάφος για να τα παραδώσουμε άκουσα τον επιχειρηματία να λέει: “Δώστε να τα φάει το προσωπικό μας. Εγώ, δυστυχώς, πρέπει να επιστρέψω στην Αθήνα για δουλειές», καταλήγει αφήνοντάς μας άναυδους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης