Τζίτζι Χαντίντ: H επιδραστική ντίβα του Instagram

Τζίτζι Χαντίντ: H επιδραστική ντίβα του Instagram

Ηταν δύο ετών όταν την ανακάλυψε ο συνιδρυτής της Guess, Πολ Μαρτσιάνο, και την έβαλε να ποζάρει στις παιδικές καμπάνιες. Το 2011 υπέγραψε συμβόλαιο  με το IMG Models. Ακολούθησαν διαφημίσεις με τον Τομ Φορντ και η καμπάνια της Maybelline. Η Τζίτζι Χαντίντ είναι νέας κοπής it girl, από εκείνα τα πλουσιοκόριτσα που γίνονται διάσημα ανεβάζοντας selfies στα social media

Τζίτζι Χαντίντ: H επιδραστική ντίβα του Instagram
1,78 εκατοστά ύψος. Γυμνασμένο, αθλητικό, μονίμως μαυρισμένο κορμί με καμπύλες. Χειλάκια πετροκέρασο, μονίμως μισάνοιχτα και σουφρωμένα και ξανθιά μακριά μαλλιά. Κολλητές της είναι τα πιο διάσημα κορίτσια του Instagram, η Κένταλ Τζένερ, η Κάρλι Κλος, η Κάρα Ντελεβίν, η Τέιλορ Σουίφτ, η Ελι Γκούλντινγκ και η Αϊρλαντ Μπόλντουιν. 



Ξέρεις ότι «έχεις φτάσει» όταν το επώνυμό σου γίνεται… επωνυμότερο

Γέννημα θρέμμα Καλιφορνέζα, δηλαδή κυκλοφορεί μονίμως με μπικίνι. Πριν γιορτάσει τα πέμπτα της γενέθλια ήταν ήδη μοντέλο για τις καμπάνιες των Guess Kids και Baby Guess. Καθόλου τυχαία. Η μητέρα της είναι το πρώην μοντέλο και σταρούμπα του ριάλιτι «The Real Housewives of Beverly Hills», Γιολάντα Φόστερ. «Η μητέρα μου ήθελε να έχω μια κανονική ζωή. Μου έμαθε πρώτα να αποδέχομαι τον εαυτό μου όπως είναι. Και αυτό αποδείχτηκε σωτήριο όταν μπήκα στη βιομηχανία της μόδας», λέει.
Κλείσιμο



Στιγμή προς στιγμή live feed στους ακόλουθους 

Μόλις αποφοίτησε από το Λύκειο του Μαλιμπού μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ακολουθήσει την καριέρα του μοντέλου, αλλά και τις σπουδές της πάνω στην Εγκληματολογία και την Ποινική Ψυχολογία στο The New School. «Tο ξεκίνημα του δευτέρου εξαμήνου συνέπεσε με την Εβδομάδα Μόδας και το πρώτο μου editorial για το βιβλίο της Καρίν Ρόιτφελντ και του ‘‘Sports Illustrated’’. Ετρεχα σαν τρελή”», θυμάται. Βέβαια, αυτό το παρακολούθησαν μέσω των αναρτήσεών της στο Instagram 4,3 εκατομμύρια ακόλουθοι και άλλοι 444.000 στο Twitter, οι οποίοι έγιναν κοινωνοί της καθημερινότητάς της μέσω του iPhone της. Η Τζίτζι δεν είναι ένα άλλο ξανθό μοντέλο στις πασαρέλες. Είναι μια σελέμπριτι. Και αυτό το οφείλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκατομμύρια χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ακολουθούσαν την Τζίτζι στην προπόνησή της στο SoulCycle ή στο Gotham Gym του West Village, παρέα με τις διάσημες φίλες της Κένταλ Τζένερ και Αϊρλαντ Μπόλντουιν ή στις βόλτες τους στα «In-N-Out Burger». Μάθαιναν από τις λεζάντες στις φωτογραφίες ότι «περάσαμε μια βραδιά στο σπίτι με σούσι και american horror story στην τηλεόραση». Αυτή η επιδραστικότητα της Τζίτζι, η δημοφιλία της δηλαδή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Μαρκ Τζέικομπς και τον οίκο Chanel, που την προσέλαβαν για να περπατήσει στις πασαρέλες τους την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και φυσικά να ανεβάσει φωτογραφίες στους προσωπικούς λογαριασμούς της. Η Τζίτζι ήταν το πιο μικρό μοντέλο που πόζαρε ποτέ στο ημερολόγιο Pirelli (το 2015) όπου η Καρίν Ρόιτφελντ την έντυσε με λάτεξ εσώρουχα και της γνώρισε τον φίλο της Καρλ Λάγκερφελντ.



Ο ορισμός του «California babe». Ξανθιά, δίμετρη, κορμάρα

Από το 2011 ανήκει στον κατάλογο μοντέλων του πρακτορείου IMG Models, ωστόσο η καριέρα της ουσιαστικά ξεκίνησε το 2014, όταν το περιοδικό «Sports Illustrated» την επέλεξε για το ετήσιο τεύχος με τα μαγιό, μαζί με άλλα έντεκα πρωτοεμφανιζόμενα (rookies) μοντέλα. Το 2014 ήταν η τυχερή χρονιά της. Εκανε το ντεμπούτο της στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης στην πασαρέλα της φίρμας Desigual. Η μητέρα της, επίσης μοντέλο, γεννήθηκε στην Ολλανδία. Πατέρας της είναι ο Παλαιστίνιος αρχιτέκτονας Μοχάμεντ Χαντίντ, που ξεκίνησε από το μηδέν και σήμερα η περιουσία του ανέρχεται σε 100 εκατ. δολάρια, ενώ το όνομά του έγινε διάσημο όταν του ανατέθηκε ο σχεδιασμός των «Ritz-Carlton Hotels». Εχει δύο μικρότερα αδέλφια, την Μπέλα, που κάνει τα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ, και τον Ανσγουόρ. Μετά το διαζύγιο των γονιών της σε φιλικό κλίμα, η μητέρα της παντρεύτηκε τον μουσικό παραγωγό Ντέιβιντ Φόστερ. Ετσι έχει δύο μεγαλύτερες αδελφές από τον πρώτο γάμο του μπαμπά της και συνολικά πέντε ετεροθαλή αδέλφια.



Με το επίσης «νέο, ωραίο, πετυχημένο» πρώην αγόρι της, Αυστραλό μουσικό Κόντι Σίμπσον

Μέσα από τα social media οι ακόλουθοί της μαθαίνουν για τους χωρισμούς και τις επανασυνδέσεις με τον on/off φίλο της, τον τραγουδιστή από την Αυστραλία Κόντι Σίμπσον. Τον Μάιο του 2014 χώρισαν, ενώ εκείνος σε συνέντευξη στο περιοδικό «People» δήλωσε ότι τη θέλει πίσω. Τα ξαναβρίσκουν. Τότε  έπαιξε στο κλιπ του κομματιού του «Surfboard». Στις 5 Αυγούστου χωρίζουν ξανά. Οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις είναι ο επίσημος λόγος. Μετά από λίγους μήνες, τον Νοέμβριο, παπαράτσι τούς φωτογραφίζουν ξανά μαζί. Πέρασαν την Πρωτοχρονιά παρέα με την Κένταλ Τζένερ και τη Σελένα Γκόμεζ στο Ντουμπάι. Τον φετινό Μάη χώρισαν για τρίτη φορά, πάλι λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεών της. Φέτος έλαβε μέρος στο κλιπ του «Bad Blood», του κομματιού της αγαπημένης της φίλης Τέιλορ Σουίφτ. Το 2014 με τον γιο του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Πάτρικ, ήταν οι πρωταγωνιστές της καμπάνιας του Tom Ford Eyewear. Το 2015 άνοιξαν οι πασαρέλες του Λονδίνου και του Παρισιού για την Τζίτζι Χαντίντ. Ειδικά στο Παρίσι περπάτησε για τους οίκους Jean Paul Gaultier, Sonia Rykiel και Chanel. Επίσης άρχισε να κάνει περιουσία από το συγκεκριμένο επάγγελμα, αφού έγινε το πρόσωπο της καμπάνιας της Maybelline. Σχεδόν έναν μήνα μετά τον χωρισμό της άρχισε να βγαίνει με τον Τζόε Τζόνας, επίσης μουσικό.



Υποκλιθείτε στα νέας κοπής cover girls. Με την αδελφή της Μπέλα

Ο πιο σημαντικός λόγος να ασχοληθεί κανείς με την Τζίτζι Χαντίντ είναι ο εξής: δεν είναι απλώς ένα όμορφο πρόσωπο. Είναι η απόδειξη ότι μπορείς να γίνεις επιτυχημένο brand χρησιμοποιώντας τα social media. Εχει φτιάξει μόνη της το όνομά της και έτσι ήρθαν τα τεράστια συμβόλαια να της χτυπήσουν την πόρτα. Είναι μέλος του Instagirl. Της νέας κοπής it girls. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και η κολλητή της, η Κένταλ Τζένερ, που έγινε η παγκόσμια πρέσβειρα της Estée Lauder, χάρη στη φήμη της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 



Οταν το Instagram λειτουργεί ως παπαράτσο των it girls 

Η πρώτη διδάξασα, Κάρα Ντελεβίν, έδειξε τον δρόμο σε αυτά τα κορίτσια: πώς να μην είσαι απλώς μια κρεμάστρα ρούχων αλλά να έχεις προσωπικότητα που θα κάνει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να πατήσουν Like. Πλέον τα μεγάλα περιοδικά δεν θα προτιμούν επώνυμους ηθοποιούς και τραγουδιστές. Βάζουν τα σελέμπριτι μοντέλα. Κι αν δεν το πιστεύεις, δες το εξώφυλλο Ιουνίου του περιοδικού «V», εκεί όπου ποζάρει η Τζίτζι με την αδελφή της, Μπέλα.



Δείξε μου τις φίλες σου (Κένταλ Τζένερ) να σου πω πόσα εκατομμύρια followers έχεις 



Με την Αντριάνα Λίμα, αμφότερες γκουρού στα μυστικά της πετυχημένης selfie 



Επιβεβλημένη πόζα «κοίτα πόσο τέλεια είμαι με μαγιό» 













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης