Γιώργος Καράβας: Ο Ελληνας «Ερμής» των Παρισίων

Γιώργος Καράβας: Ο Ελληνας «Ερμής» των Παρισίων

Ο Γιώργος Καράβας δάνεισε το ελληνοπρεπές προφίλ του στον οίκο Hermès για όγδοη συνεχή φορά. Λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του από το Παρίσι, το διεθνές μοντέλο αποκαλύπτει τι σκέφτονται οι εταίροι μας όταν ακούν τη λέξη «Ελληνας»

Γιώργος Καράβας: Ο Ελληνας «Ερμής» των Παρισίων
Για τον Γιώργο Καράβα η απόσταση Αθήνα - Παρίσι είναι τόσο οικεία που κάθε φορά που μπαίνει στο αεροπλάνο για την Πόλη του Φωτός αισθάνεται ότι πετάει για το δεύτερο σπίτι του.

 Η φήμη του Ελληνα Αδωνη ξεπέρασε τα στενά ελληνικά σύνορα όταν πριν από χρόνια η αρχαιοελληνική ομορφιά του μάγεψε τον γαλλικό οίκο Hermès, ο οποίος τον έχρισε κεντρικό πρόσωπο της διεθνούς του καμπάνιας. Ακολούθησαν πολυάριθμες συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μόδας, από τον Ζαν Πολ Γκοτιέ και τον Τζιανφράνκο Φερέ μέχρι τον Νίνο Τσερούτι και τη Βίβιεν Γουέστγουντ. «Είχα την τύχη να βρεθώ σχετικά νωρίς στην καριέρα μου στα μεγάλα σαλόνια της μόδας», λέει ο ίδιος και προσθέτει: «Δούλεψα σε μεγάλους οίκους και συνεργάστηκα με σημαντικούς ανθρώπους. Ο οίκος βέβαια που με σημάδεψε ήταν ο Hermès, αυτό το διαχρονικό σύμβολο της κομψότητας, όχι μόνο λόγω του ονόματός του και του κύρους που αποπνέει αλλά και του επαγγελματισμού με τον οποίο λειτουργεί. Εκεί ουσιαστικά πήρα το βάπτισμα του πυρός για μια διεθνή καριέρα». Εκτοτε το όνομα του Γιώργου Καράβα ταυτίστηκε με τον περιώνυμο γαλλικό οίκο. «Εχω συμμετάσχει σε σημαντικά promotion events του brand πάνω από οκτώ φορές. Η τελευταία ήταν πριν από λίγες μέρες όταν πήγα στο Παρίσι προκειμένου να δειγματίσω για τον πολυαγαπημένο μου οίκο».



Τις δύο ημέρες της διαμονής του στη γαλλική πρωτεύουσα ο Γιώργος Καράβας δέχθηκε τις δελεαστικές προτάσεις και άλλων γνωστών οίκων μόδας, όπως ο Cifonelli. «Κάθε ταξίδι είναι και μια εμπειρία ζωής. Σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, η δυνατότητα του να φεύγεις και να αλλάζεις εμπειρίες συνιστά ψυχοθεραπεία. Την Ελλάδα βέβαια δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο θέλω να μεγαλώσουν τα παιδιά μου», εξομολογείται. Πατέρας δύο παιδιών, του δίχρονου Φίλιππου και της μόλις πέντε μηνών Καλλιόπης, ο Ελληνας θεός εργάζεται σκληρά καθημερινά προσπαθώντας να συνδυάσει την πατρότητα με τις υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματός του. «Τα παιδιά μου, παρότι είναι ακόμη μικρά, γνωρίζουν ότι ο μπαμπάς πρέπει να λείπει συχνά από το σπίτι για δουλειές», αναφέρει χαμογελώντας.
Κλείσιμο



Παρά τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα, τα οποία κυκλοφορούν στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα, ο Γιώργος Καράβας θεωρεί πως η λέξη «Ελληνας» εξακολουθεί να έχει θετικό πρόσημο στο εξωτερικό. «Μας αντιμετώπιζαν πάντα με θαυμασμό», διευκρινίζει και προσθέτει: «Η λέξη “Ελληνας” γίνεται δεκτή με συμπάθεια από τους ξένους, καθώς οι περισσότεροι την ταυτίζουν με την Ιστορία και τον πολιτισμό μας. Είναι ενδεικτικό ότι στο πρόσφατο ταξίδι μου με ρωτούσαν με αγωνία να τους εξηγήσω τι πραγματικά συμβαίνει. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι είναι φιλέλληνες και λάτρεις όχι μόνο της κουλτούρας και του πολιτισμού μας, αλλά και των νησιών και του τρόπου ζωής μας. Ολα τα άλλα που ακούγονται είναι σκέτη προπαγάνδα», καταλήγει.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης