Ζόι Σαγκ: Η πιο διάσημη vlogger ψηφίζει Ελλάδα

Ζόι Σαγκ: Η πιο διάσημη vlogger ψηφίζει Ελλάδα

H Ζόι είναι ένα 24χρονο κορίτσι από την Αγγλία. Της αρέσουν τα ρούχα, τα καλλυντικά, τα αρώματα, τo Primark και τα cupcakes. Φυσιολογικό. Εχει όμως σχεδόν 8,5   εκατομμύρια εγγεγραμμένους θεατές στο κανάλι της στο YouTube, έβγαλε περίπου μισό εκατ. ευρώ την περασμένη χρονιά, κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, που ξεπέρασε σε πωλήσεις ακόμη και τον πρώτο «Χάρι Πότερ», και είναι η πιο επιδραστική vlogger της Γηραιάς Αλβιόνας. Οχι και τόσο φυσιολογικό

Ζόι Σαγκ:  Η πιο διάσημη vlogger ψηφίζει Ελλάδα
H Ζόι είναι ένα 24χρονο κορίτσι από την Αγγλία. Της αρέσουν τα ρούχα, τα καλλυντικά, τα αρώματα, τo Primark και τα cupcakes. Φυσιολογικό. Εχει όμως σχεδόν 8,5   εκατομμύρια εγγεγραμμένους θεατές στο κανάλι της στο YouTube, έβγαλε περίπου μισό εκατ. ευρώ την Το «Girl Online» (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη με τον τίτλο «Κορίτσι On­line») κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2014 στην Αγγλία και έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα. Εκτοτε, δεν έχει σταματήσει να ξεπουλάει. Η Ζόι Σαγκ (η Zoella, όπως υπογράφει) είναι μια προσωπικότητα του Διαδικτύου, μια vlogger (blogger που κάνει video και διατηρεί το δικό της κανάλι στο YouTube). Τον Φεβρουάριο του 2009, όταν έκανε την πρακτική της σε ένα γραφείο εσωτερικής διακόσμησης, αποφάσισε να λανσάρει το blog της. Μέχρι το τέλος εκείνης της χρονιάς είχε χιλιάδες ακόλουθους ενώ, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Μαρτίου 2014, πάνω από 140 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επισκεφτεί τη σελίδα της. Η εφημερίδα «Telegraph» την έχει συμπεριλάβει στη λίστα των «πιο επιδραστικών tweeters της Βρετανίας». Τον Φεβρουάριο του 2015 το κανάλι της στο YouTube είχε παραπάνω από 8,5 εκατομμύρια εγγεγραμμένους συνδρομητές και περισσότερα από 330 εκατομμύρια views. Δηλαδή είναι το 59ο στη λίστα των καναλιών με τους περισσότερους subscribers. Οι αριθμοί δηλώνουν ότι παραπάνω από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι την ακολουθούν στο Instagram και σχεδόν 3,5 εκατομμύρια στο Twitter.



Κλείσιμο
Εχει περισσότερους viewers από την Μπιγιονσέ

Η εκδοτική Penguin δεν άργησε να της κλείσει συμβόλαιο για δύο βιβλία (το όνομά της είναι πλέον συνώνυμο με τις τρελές πωλήσεις). Αν ένα κραγιόν από τα «Superdrug» (αντίστοιχο «Hondos Center» της Αγγλίας) αναφερθεί στο blog της, την επόμενη μέρα δεν μένει ούτε δείγμα του στα ράφια του καταστήματος. Το βιβλίο της μέσα σε μία εβδομάδα κατέρριψε ρεκόρ πωλήσεων. Πάνω από 80.000 κοριτσάκια 13-20 ετών είχαν ένα αντίτυπο του «Girl Online» στη βιβλιοθήκη τους. Είναι το ίδιο κοινό που αγοράζει τα προϊόντα Zoella Beauty, τη σειρά με αφρόλουτρα, κρέμες και άλλα καλλυντικά που λάνσαρε η πιτσιρίκα τον Σεπτέμβριο του 2014 και χαρακτηρίστηκε ως το «μεγαλύτερο λανσάρισμα σειράς ομορφιάς της χρονιάς» από την εφημερίδα «Metro».

Φυσικά έχει γίνει εξώφυλλο εφηβικών περιοδικών, είναι η πιο φωτογενής 24χρoνη της Αγγλίας και εννοείται ότι την έχει φιλοξενήσει η βρετανική «Vogue». Είναι η «πριγκίπισσα» του YouTube, με το στέμμα της Best British Vlogger 2013 να κοσμεί τη συλλογή βραβείων της.



Διακοπές στη Σαντορίνη 


Είναι επίσης το role model που θέλουν οι γονείς για τις έφηβες κόρες τους. Δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν παίρνει καν ασπιρίνες, έχει μόνιμη σχέση (με Αγγλο σελέμπριτι του YouTube, τον Αλφι), δεν πάσχει από βουλιμία και δεν θέλει να βγει στην τηλεόραση. Ψωνίζει βέβαια αρκετά, αλλά ήταν άριστη μαθήτρια. Μοιράζεται ακόμη και τις κρίσεις πανικού με τους διαδικτυακούς φίλους της. «Δεν κατάφερα να δω τους One Direction στο Ο2. Είχε τόσο κόσμο που σοκαρίστηκα, πανικοβλήθηκα και με βγάλανε σηκωτή οι άντρες της ασφάλειας. Δεν άκουσα ούτε μια νότα». Με τα χρήματα που βγάζει από το YouTube μετακόμισε από το χωριό της στο Μπράιτον, νοίκιασε penthouse μπροστά στη θάλασσα και το επίπλωσε με IKEA.



Πατουσάκια στη Μύκονο

«Να φανταστείτε ότι ο μπαμπάς μου, όταν με απέλυσαν από τη δουλειά μου, με μάλωνε που καθόμουν στην κρεβατοκάμαρα και έγραφα για το blog μου. “Πήγαινε, παιδί μου, έξω να βρεις μια κανονική δουλειά”. Αυτό μου έλεγε», λέει χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο των «Financial Times». Η πρώτη της επιταγή από το YouTube (ουσιαστικά το Google που εξαγόρασε το YouTube το 2006) ήταν για 60 λίρες (περίπου 82 ευρώ). Σήμερα, οι διαφημιστές πληρώνουν μέχρι και 30.000 ευρώ τον μήνα για banners σε διάσημους vloggers και 6.000 ευρώ εύκολα αλλάζουν χέρια για μία μόνο αναφορά προϊόντος σε video στο κανάλι της. Οταν τη ρωτούν αν οι θαυμαστές της θα ταυτιστούν με την ηρωίδα του βιβλίου της, απαντά: «Η Πένι βιώνει πολλά πράγματα, τα οποία ξέρω από πρώτο χέρι ότι έχουν βιώσει πολλοί απ’ όσους με παρακολουθούν ή για τα οποία έχουν ζητήσει συμβουλές. Πράγματα όπως ο εκφοβισμός, οι καβγάδες με φίλους, τα αγόρια και το άγχος. Η Πένι αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα έφηβης η οποία βιώνει πολλές καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν και άλλοι έφηβοι και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα».








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης