Επέτειος με βασιλικές νίκες, VIP πάρτυ και ρεκόρ συμμετοχών

Επέτειος με βασιλικές νίκες, VIP πάρτυ και ρεκόρ συμμετοχών

Πανέμορφα σκαριά άνοιξαν τα πολύχρωμα πανιά τους στη Ρεγκάτα των Σπετσών, που έκλεισε αισίως τα πέντε χρόνια, δημιουργώντας συνωστισμό στις ακρογιαλιές του Αργοσαρωνικού. Εφοπλιστές, γαλαζοαίματοι και Ολυμπιονίκες ήταν οι νικηφόροι πρωταγωνιστές της διοργάνωσης του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, που φέτος σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών, με τα VIP πάρτυ και τις παράλληλες εκδηλώσεις να δίνουν και να παίρνουν

Επέτειος με βασιλικές νίκες, VIP πάρτυ και ρεκόρ συμμετοχών
Οι άνεμοι έντασης 5 μποφόρ που έπνεαν στον όμορφο κόλπο του Αργοσαρωνικού θεωρήθηκαν ιδανικές καιρικές συνθήκες για τους καπετάνιους των κλασικών σκαφών που ετοιμάζονταν για την ετήσια εν πλω αναμέτρηση στη Ρεγκάτα των Σπετσών. Βαριά ονόματα της ναυτιλίας, επιχειρηματίες και μέλη βασιλικών οικογενειών φόρεσαν τα αντηλιακά τους με υψηλό δείκτη προστασίας και έπεσαν στη μάχη της θαλασσινής ευγενούς άμιλλας, προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα στους χιλιάδες επισκέπτες που είχαν κατακλύσει το νησί.



Κλείσιμο
«Τέτοια ομορφιά σπάνια συναντάμε σε λιμάνια!» αναφώνησε ενθουσιασμένος από τις Σπέτσες ο φωτογράφος του διεθνούς περιοδικού «Classic Boats» που έφτασε στη χώρα μας για να καλύψει τους αγώνες 

Τα πανέμορφα σκάφη που έφτασαν στις Σπέτσες από κάθε γωνιά του πλανήτη πόζαραν πλάι-πλάι με τα mega yachts γνωστών ιδιοκτητών που είχαν δέσει στο λιμάνι, αλλά και αρόδο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες - ένα εντυπωσιακό θέαμα που παρέπεμπε στο Ναυτικό Σαλόνι του Μόντε Κάρλο. «Τέτοια ομορφιά σπάνια συναντάμε σε λιμάνια!», αναφώνησε ενθουσιασμένος ο φωτογράφος του διεθνούς περιοδικού «Classic Boats» που έφτασε στη χώρα μας για να καλύψει τους αγώνες.



Και ο Ανδρέας Μαρτίνος στον αγώνα με το σκάφος του «Carina»

Η «Αφρόεσσα» του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κέρδισε με το καλημέρα τις εντυπώσεις. Τόσο την πρώτη μέρα του αγώνα όσο και τη δεύτερη τερμάτισε πρώτη, αποσπώντας τα χειροκροτήματα και τον ενθουσιασμό όσων κάθε χρόνο απολαμβάνουν το αγωνιστικό θέαμα από τη βεράντα του πανέμορφου ξενοδοχείου «Poseidonion Grand Hotel», παίρνοντας το απεριτίφ τους. Η Αννα-Μαρία ήταν και πάλι μέλος του πληρώματος, όπως και ο γιος του, Νικόλαος, που φέτος κατέφτασε στις Σπέτσες χωρίς την εντυπωσιακή σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ, ενισχύοντας τις φήμες που τη θέλουν να εγκυμονεί. Η «Αφροέσσα», την οποία πριν από κάποια χρόνια ο Κωνσταντίνος είχε κάνει δώρο στην Αννα-Μαρία για τα γενέθλιά της, είχε για πλήρωμα όλη την αγωνιστική αφρόκρεμα καθότι στα μέλη της κατά τη διάρκεια του φετινού Spetses Classic Yacht Regatta, εκτός από την ίδια και τον γιο της, ήταν και τέσσερις Ολυμπιονίκες: ο Οδυσσέας Εσκιντζόγλου, που μαζί με τον Κωνσταντίνο κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960, η Πίπα Γουίλσον, χρυσή Ολυμπιονίκη στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008, και η Σάρα Γουέμπ Γκόσλινγκ, η οποία μονοπώλησε τα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες τόσο της Αθήνας όσο και του Πεκίνου. Ο τέως βασιλιάς και τα κορίτσια του αποδείχτηκαν εξπέρ στον χειρισμό του τιμονιού και στο άνοιγμα των πανιών και διακρίθηκαν με το βραβείο Line Honours.



Ο Κωνσταντίνος με τα χρυσά κορίτσια Πίπα Γουίλσον και Σάρα-Γουέμπ Γκόσλινγκ 


Βραβεία με άρωμα Μπάκιγχαμ και... Χαβάης
Μεγάλος νικητής στα κλασικά σκάφη αναδείχτηκε το «Savannah» με κυβερνήτη τον νεαρό εφοπλιστή Νίκο Λυκιαρδόπουλο, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Ο νεαρός γόνος κατέκτησε με άνεση την πρωτιά με το σκάφος του, εμπλουτίζοντας περαιτέρω τις περγαμηνές του: η «Savannah» είχε τιμηθεί από το διακεκριμένο περιοδικό «Show Boats International» ως το ωραιότερο σκαρί του 1997 και ανήκει στον Βρετανό επιχειρηματία Xιου Μόρισον, ο οποίος και διατηρεί στενές σχέσεις με τον βασιλικό οίκο της Μεγάλης Βρετανίας καθότι η σύζυγός του Αμάντα Ουέικλι αποτελεί αγαπημένη σχεδιάστρια της πριγκίπισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλεντον, που επιλέγει συχνά δημιουργίες της.



Στο τιμόνι της «Αφρόεσσας» η Αννα-Μαρία και δίπλα της ο Νικόλαος

Ο Στρατής Ανδρεάδης, της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας και δημιουργός των τσαντών Salty Bags που φτιάχνονται από ανακυκλώσιμα πανιά σκαφών, κέρδισε τη δεύτερη θέση στα ελληνικά καΐκια, ενώ μαζί με την ομάδα του εντυπωσίασε και για το χαβανέζικο, πολύχρωμο dress code που υιοθέτησαν. Το βραβείο Concours d’ Elegance κέρδισε το σκάφος «Αελλώ», ενώ το κύπελλο Spirit of Chivalry κατέκτησε το λατίνι «Αλεξάνδρα Χ» με πλήρωμα τους παγκόσμιους πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας, Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή.



Μάχη με τα κύματα δίνει το πλήρωμα του ιστορικού «Solway Maid»


Φαντασμαγορική επέτειος
Με αφορμή την 5η επέτειο του Spetses Classic Yacht Regatta, ένας θεσμός που γνώρισε μεγάλη επιτυχία ήδη από την πρώτη χρονιά του, η φετινή διοργάνωση είχε ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα με παράλληλες μικρές και μεγαλύτερες εκδηλώσεις σε όλο το νησί και τα περίχωρα. Ο φετινός και μεγαλύτερος αγώνας Κλασικών Σκαφών στην Ελλάδα διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος (ΝΟΕ) με ρεκόρ συμμετοχών και θεαματικές ιστιοδρομίες στο «Μπογάζι» των Σπετσών με φόντο το υπέροχο κτίριο του «Poseidonion Grand Hotel», μέγα υποστηρικτή του αγώνα. Εβδομήντα πέντε σκάφη συμμετείχαν σε έναν τριήμερο ιστιοπλοϊκό αγώνα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς διαγωνίστηκαν τρεις κατηγορίες σκαφών: τα κλασικά, τα καΐκια και τα λατίνια, με τα κλασικά να υπερτερούν σε αριθμό συμμετοχών για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα, ενώ μία ημέρα νωρίτερα από τους αγώνες διεξήχθη ένα Challenge Race, σκοπός του οποίου ήταν η διασκέδαση αλλά και η προπόνηση των συμμετεχόντων. Εντυπωσιακά κλασικά σκάφη ταξίδεψαν από όλες τις μεριές της Ελλάδας (Κέρκυρα, Σύρο, Κρήτη, Πάρο) αλλά και από το εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία και Κύπρο).
Μεταξύ αυτών, η επιβλητική «Αελλώ», το σκάφος του ιδρυτή του ΝΟΕ, Αντώνη Μπενάκη, που ναυπηγήθηκε στη Γερμανία το 1919 και συμμετείχε για πρώτη φορά στη διοργάνωση με κυβερνήτη τον γνωστό γυναικολόγο, Στέφανο Χανδακά. Το «Αελλώ» ήταν κατά κοινή ομολογία μια από τις «κούκλες» της θάλασσας, που ξεχώρισε δικαιωματικά με την πλεύση της στα ζεστά νερά του Αργοσαρωνικού.



Η Ελίνα Σμπώκου με τη Μαρίνα-Λήδα Κουταρέλλη στο kick off party που διοργανώθηκε στο «Nikki Beach Resort & Spa»

Ο γνωστός εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος συμμετείχε στους αγώνες με το κλασικό σκάφος «Carina», ενώ ο Σπύρος Πολέμης που συμμετείχε στην κατηγορία των σύγχρονων κλασικών σκαφών διαγωνίστηκε με το σκάφος «Bolero».



Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τη Ζέτα Αντσακλή

Πιστός στο ραντεβού των Σπετσών ήταν και o γνωστός επιχειρημα­τίας Σπύρος Κοκοτός, ο οποίος μετέφερε το σκάφος του από την αγαπημένη του Ελούντα, έστω κι αν στο τιμόνι δεν βρισκόταν αυτή τη φορά ο ίδιος.



Μανώλης Βορδώνης, Ελίζα Προκοπίου, Αλέξανδρος Σαμαράς

Ο Χριστόφορος Στράτος, της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, κέρδισε πολλαπλές διακρίσεις: με το καΐκι του «Νότιος Ανεμος» κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των παραδοσιακών σκαφών, ενώ μοιράστηκε επίσης το πρώτο βραβείο της καλύτερης εμφάνισης πληρώματος.



Η Κατερίνα Κατώπη, εκπροσωπώντας το «Amanzoe», απονέμει στον Νίκο Λυκιαρδόπουλο το έπαθλο για τη νίκη του σκάφους «Savannah»


Κοκτέιλ και κοσμικά πάρτυ
Την ίδια στιγμή, τα απογευματινά κοκτέιλ και τα πάρτυ προσέδιδαν τις απαραίτητες κοσμικές νότες σε μια διοργάνωση με κυρίαρχους συμμετέχοντες τους απανταχού bon vivants. Η έναρξη έγινε στο πεντάστερο και κοσμοπολίτικο «Nikki Beach Hotel» στο Πόρτο Χέλι, με cocktail party στο οποίο μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν η πρώην υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, οι νέοι εκπρόσωποι Δ.Σ. του ΝΟΕ, Ελίζα Προκοπίου και Κωνσταντίνος Μπουτάρης, με τη σύζυγό του Νίκη, οι Ηρώ και Γιώργος Κόβας, η Μάουζι Τσαλδάρη, ο γνωστός δικηγόρος Νώντας Λαμπαδάριος, οι Γιώργος και Αννα Ανδρεάδη, καθώς και ο πρόεδρος του ΝΟΕ Αλέξανδρος Παπαδόγγονας. Παράλληλα με τα αγωνίσματα και τα πάρτυ, η Ρεγκάτα είχε και εικαστικό ενδιαφέρον αφού σε αίθουσα του «Poseidonion» εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής «Πετροκάραβο» της Ζέτας Αντσακλή, μητέρας της Αλεξίας, με την Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη να δίνει το «παρών» πραγματοποιώντας ταξίδι-αστραπή ειδικά για το βερνισάζ.



Ο Στέφανος Χανδακάς με το εντυπωσιακό «Αελλώ», το οποίο άλλοτε ανήκε στον ιδρυτή του ΝΟΕ, Αντώνη Μπενάκη, κέρδισε το βραβείο Concours d’Elegance




Μάντης - Καγιαλής: Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κατέκτησαν το κύπελλο Spirit of Chivalry με το «Αλεξάνδρα Χ»




Η ομάδα του Στρατή Ανδρεάδη κέρδισε τη δεύτερη θέση στα καΐκια, αλλά και τα φλας χάρη στα χαβανέζικα πουκάμισα!




Μεγάλος νικητής στα κλασικά σκάφη το «Savannah» με κυβερνήτη τον νεαρό εφοπλιστή Νίκο Λυκιαρδόπουλο. Το υπέροχο «Savannah» είχε τιμηθεί από το περιοδικό «Show boats International» ως το ωραιότερο σκαρί του 1997 και ανήκει στον Βρετανό επιχειρηματία Χιου Μόρισον 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης