Αρετή Κοσμίδου: Να τη λέτε μόνο Arete

Αρετή Κοσμίδου: Να τη λέτε μόνο Arete

Η Αρετή Κοσμίδου είναι μια τυπική 17χρονη που δίνει εξετάσεις, οργανώνει τις πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με φίλους, ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το ταξίδι στην Ουαλία τον Σεπτέμβρη, είναι χαρούμενη που θα σπουδάσει ποπ φωνητική σε μια καλή σχολή και κυρίως επειδή  «στο πανεπιστήμιο θα μπορώ να είμαι απλά η Αρετή, ο εαυτός μου, όχι “το κορίτσι που βγήκε από το The Voice”»

Αρετή Κοσμίδου: Να τη λέτε μόνο Arete
Δυστυχώς ή ευτυχώς, της μιλάμε σαν να είναι παιδί. Προφανώς είναι παιδί. Οταν τη ρωτάς, όμως, πώς τα πήγε στις εξετάσεις, αρχικά ντρέπεται κι έπειτα απαντά τυπικά «καλά». Οταν σου εξηγήσει ότι έχει ήδη αποφασίσει να σπουδάσει στην Αγγλία ποπ φωνητική και μουσική και της περιγράφεις την Ουαλία, λύνεται: «Πέρασε ένας χρόνος από τότε που τελείωσε το “The Voice”, αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι. Ή και να έχει αλλάξει είναι προς το καλύτερο. Εγώ ήμουν η Αρετή, παραμένω η Αρετή και δεν πιστεύω να αλλάξω ποτέ. Αυτός ο χρόνος ήταν γεμάτος όμορφες στιγμές. Ερχόμουν συχνά από την Αλεξανδρούπολη στην Αθήνα για να μπω στο στούντιο να γράψω το πρώτο μου άλμπουμ. Το “Distance” ως τίτλος είναι δικό μου. Κυριολεκτικώς είναι λόγω της απόστασης. Αλλά συμβολικά είναι και για μια αγάπη από απόσταση. Αν άλλαξα; Δεν μεγαλοπιάνομαι. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι αφοσιώθηκα στη μουσική μου. Το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησα να γράφω στίχους που μετά συνόδευα με την κιθάρα μου ή το πιάνο. Στη συνέχεια έστελνα ό,τι υλικό είχα στον παραγωγό και συνδημιουργό του δίσκου μου, τον κύριο Μανώλη Φάμελλο».



Κλείσιμο
Ομολογεί ότι η εικόνα που έβγαλε τηλεοπτικά, μιας κοπέλας ντροπαλής και γεμάτης συστολή, δεν είναι ακριβώς η δική της. «Ισως ένιωθα πιεσμένη. Μπορεί να ένιωθα ότι πρέπει να φερθώ ως ενήλικας επειδή με γνωρίζει ο κόσμος και έχω υποχρεώσεις. Μίλησα πρόσφατα με τον Μιχάλη και συνάντησα τη Μελίνα όταν ήρθε σε συναυλία στην Αλεξανδρούπολη. Και οι δύο με συμβούλεψαν να φύγω για σπουδές στο εξωτερικό».



Δεν αγχώνεται όταν εμφανίζεται μπροστά σε τόσο κόσμο στον Κήπο του Μεγάρου; «Είχα εμφανιστεί με την Κατερίνα Πολέμη και την Κατερίνα Ντούσκα και άνοιξα τη συναυλία του Leon. Είναι μαγικό. Δεν βρίσκω άλλη λέξη να το περιγράψω. Περισσότερο αγχώνομαι όταν δεν έχει κόσμο, όταν το κοινό είναι μικρό παρά όταν βλέπω τον Κήπο γεμάτο».



Είναι λυτρωτικό που θα βρεθεί σε ένα φοιτητικό περιβάλλον  στο εξωτερικό όπου κανείς δεν θα ξέρει ότι είναι «η κοπέλα του “The Voice”»; «Χαίρομαι τόσο που θα συμβεί αυτό. Δεν ξέρω αν μπορώ να συνηθίσω τον τίτλο, την ταμπέλα του “The Voice”. Στη σχολή θα μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και να ασχοληθώ με τη μουσική μου. Και ο πρώτος δίσκος μου ουσιαστικά είναι για μένα μια εμπειρία, μια προσπάθεια για να ακολουθήσει κάτι καλύτερο. Θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μουσική. Είναι δύσκολος ο δρόμος αυτός. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα το κάνω με αξιοπρέπεια. Ναι, θα ήθελα να κάνω καριέρα στο εξωτερικό. Αλλά, πάλι, αυτό το πιστεύω τώρα που μιλάμε, χωρίς να έχω πάει και χωρίς να ξέρω πώς είναι η ζωή εκεί».



Αλλαξε κάτι στην καθημερινότητά της μετά το «The Voice»; «Πήγαινα σχολείο, έβγαινα με φίλους, μελετούσα πιάνο και κιθάρα, ετοίμαζα τον δίσκο μου. Αυτό που είναι πολύ όμορφο είναι η σχέση μου με τον κόσμο μέσω των social media. Μου στέλνουν μηνύματα και απαντώ σε όλα. Θυμάμαι μια κυρία που μου έστειλε το εξής: “Η κόρη μου είναι παιδί με ειδικές ανάγκες και την κάνεις να αισθάνεται καλύτερα όταν τραγουδάς”. Συγκινήθηκα».



Πώς ένιωσε που τραγούδησε ξανά στον τελικό του «The Voice»; «Μου είχαν λείψει οι άνθρωποι - όχι το να βγω στον φακό. Το ίδιο δύσκολο που ήταν να τραγουδήσω εκεί, ίσως και πιο δύσκολο, επειδή είπα ελληνικό κομμάτι». Διάβασε τα σχόλια για την αλλαγή στην εμφάνισή της; «Οταν τραγουδάς και κάνεις μουσική πρέπει να σε ενδιαφέρει η μουσική. Να μη δίνεις ιδιαίτερη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση».



Η Αρετή που ετοιμάζεται για τις πρώτες διακοπές με τους φίλους της έμεινε ενθουσιασμένη με τη συναυλία του Ρόμπι. «Τον γνωρίσαμε τυχαία. Σταμάτησε με το βαν του δίπλα στο αυτοκίνητό μας και μας ρώτησε αν θέλουμε να υπογράψει τα CD μας. Μια μέρα θα έχουν ανεκτίμητη αξία».









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης