Μιχάλης Ζαμπίδης: «Το ρινγκ είναι μία μικρογραφία της ζωής»

Μιχάλης Ζαμπίδης: «Το ρινγκ είναι μία μικρογραφία της ζωής»

Λίγο πριν τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, κάνει τον απολογισμό του και μιλάει για το επόμενο επαγγελματικό του βήμα!

Μιχάλης Ζαμπίδης: «Το ρινγκ είναι μία μικρογραφία της ζωής»
«Ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος είναι ο κακός μας εαυτός»
Μετά από 178 αγώνες, άπειρα γρονθοκοπήματα και αμέτρητο σωματικό και ψυχολογικό πόνο, ποιος ήταν άραγε ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος του Iron Mike, Μιχάλη Ζαμπίδη; «Ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος είναι ο κακός μας εαυτός και οι κακές επιλογές. Από μικρό παιδί που ξεκίνησα να αγωνίζομαι, με ρωτούσαν “Είναι καλός αυτός;” και τους έλεγα πως δεν θα του επιτρέψω να είναι. Θεωρώ πως εσύ δίνεις το περιθώριο στον αντίπαλο να είναι πολύ καλός και επικίνδυνος. Πολλές φορές έχω πετάξει στο καναβάτσο αθλητές που ήταν ο φόβος και ο τρόμος του ρινγκ, ενώ αντίστοιχα μου έχει τύχει να βγω μαύρος από τους μώλωπες με αθλητές που δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστοί» εξηγεί. Τον περασμένο Μάιο, ο Μιχάλης ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί και θα κρεμάσει τα γάντια του. Στις 27 Ιουνίου, στο ΣΕΦ, θα αγωνιστεί με τον Αυστραλό πρωταθλητή Steve Moxon. «Αυτή τη στιγμή, ο Moxonείναι στο top 5 των παγκόσμιων κατατάξεων. Ο συγκεκριμένος αθλητής έχει παρόμοιο αγωνιστικό στυλ με το δικό μου. Μάλιστα, όταν ξεκίνησε να αγωνίζεται επαγγελματικά, δήλωσε πως ήμουν το πρότυπό του. Από την άλλη, πολλές παγκόσμιες διοργανώσεις ήθελαν να μας κλείσουν έναν αγώνα μαζί. Όταν ήρθε στην Ελλάδα, δήλωσε πως είναι το όνειρό του να μοιραστούμε το ίδιο ρινγκ. Χαίρομαι που οι συγκυρίες μάς οδήγησαν στο να αγωνιστούμε στην Ελλάδα. Οι γνώστες του kick box ανυπομονούν για το συγκεκριμένο ματς».


Κλείσιμο

«Η καλύτερη άμυνα είναι η πρόβλεψη»
Βάζοντας στη ζυγαριά την αθλητική του καριέρα και την προσωπική ζωή, παραδέχεται πως έδωσε περισσότερη έμφαση στο kick box. «Ακόμα και την εφηβεία μου την πέρασα στο πόδι, καθώς δεν έζησα όπως οι συνομήλικοί μου. Δεν υπήρχε περιθώριο για ξενύχτια, παρέες, κοπέλες, διακοπές και αλητείες. Το ευχάριστο βέβαια είναι πως η ψυχοσύνθεσή μου συνάδει με τον πρωταθλητισμό, οπότε συντονίστηκα πιο εύκολα σε όλο αυτό» παραδέχεται. Αναρωτιέμαι αν, μετά το τέλος του αγώνα με τον Αυστραλό, θα βάλει σε πρώτο πλάνο την προσωπική του ζωή. «Ναι, θέλω να κάνω πάρα πολλά πράγματα. Έχω φτιάξει μια λίστα. Το μόνο σίγουρο είναι πως επιθυμώ να ξεκουραστώ και να είμαι πιο χαλαρός, ανέμελος και να ζήσω ορισμένα πράγματα που στο παρελθόν δεν μπορούσα. Βέβαια, δεν σου κρύβω ότι η διαρκής εγρήγορση έχει περάσει στο DNA μου» λέει γελώντας. Το επόμενο επαγγελματικό του βήμα είναι ορισμένα σεμινάρια που θα κάνει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. «Η κεντρική ιδέα είναι η οχύρωση των παιδιών μέσα από την ψυχοσωματική τους ενδυνάμωση. Μαζί με την ομάδα μου, θέλουμε να κάνουμε σεμινάρια για την άθληση, τη διατροφή και την αυτοάμυνα. Ξέρεις κάτι; Η καλύτερη άμυνα είναι η πρόβλεψη και πιστεύω πως όσο πιο καλά αισθανόμαστε, τόσο λιγότερους μπελάδες μαγνητίζουμε. Ήδη κάνω σεμινάρια σε εταιρείες. Αν το καλοσκεφτείς, το ρινγκ είναι μια μικρογραφία της ζωής, στην οποία επιβάλλεται να έχουμε μεθοδολογία και συναισθηματική διαχείριση. Όλα ξεκινούν από τη σκέψη και την ψυχολογία μας. Ήδη, μέσα από τη σχολή μου, έχω ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τα παιδιά, που θέλω να εξελίξω και να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου». Οι νέοι άνθρωποι τον έχουν ως πρότυπο και η σελίδα του στο facebook απαριθμεί 810 χιλιάδες like. «Πολλές φορές διαβάζω σχόλια που με συγκινούν. Μου έχουν γράψει πως, όταν με βλέπουν να μάχομαι, δυναμώνουν ψυχολογικά. Συγκινούμαι, διότι αγωνίζομαι για τις αξίες μου και το παίρνω πολύ σοβαρά. Στους αγώνες πηγαίνω με το σταυρό μου και την ελληνική σημαία ζωγραφισμένη στο στήθος. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν είμαι, όταν ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος πριν χτυπήσει το καμπανάκι, έχει τεράστια σημασία για μένα».



Για όσους θέλουν να είναι εκεί στον τελευταίο αγώνα του Μιχάλη

Στη διοργάνωση Iron Challenge by Coca-Cola Zero, που θα γίνει στις 27 Ιουνίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, ο Μιχάλης Ζαμπίδης θα αγωνιστεί με τον Αυστραλό SteveMoxon. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 15 ευρώ και προπωλούνται στο Viva.gr, τα καταστήματαPublic, Ιανός, Παπασωτηρίου, Reload Stores, Seven Spots, Media Markt, Zambidis Club,X-treme Stores και Planet Fitness & More.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης