«Φονικές» συμβουλές από τη συγγραφέα των best sellers

«Φονικές» συμβουλές από τη συγγραφέα των best sellers

Ξέρει ότι «Είναι τρελές αυτές οι γυναίκες» και είναι σίγουρη ότι «Ιδια η μάνα σου έγινες». Περιέγραψε με λεπτομέρειες το «Διαζύγιο αλά ελληνικά» και τα καθημερινά βάσανα της ηρωίδας του σπιτιού στο «Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες», ενώ στο τελευταίο της βιβλίο δίνει ιδέες για το «Πώς να σκοτώσεις τον άντρα σου». Κι όμως, η Κατερίνα Μανανεδάκη επιμένει ότι η δική της καθημερινότητα δεν είναι καθόλου μυθιστορηματική. Είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας και η συγγραφέας των ελληνικών best sellers

«Φονικές» συμβουλές από τη συγγραφέα των best sellers
«Η Ξένια, σύζυγος Παναγιώτη, ζει μία καθημερινότητα γεμάτη ένταση. Στο σπίτι αντιμετωπίζει την κόρη της που περνάει μια επαναστατική εφηβεία, στο γραφείο δημοσίων σχέσεων που δουλεύει ως υποδιευθύντρια έχει ένα σωρό υποχρεώσεις. Και ξαφνικά, μετά από μια τοποθέτηση ενός συστήματος συναγερμού, αντικρίζει στις κάμερες τον άντρα της να την απατά μέσα στο ίδιο της το σπίτι, με την Τασούλα, τη λαϊκή γειτόνισσα - της έρχεται από εκεί που δεν το περιμένει. Εκπληκτη βλέπει το sex tape με τον άντρα της να φοράει καουμπόικο καπέλο και να κάνει έρωτα με την Τασούλα, την κοντή. Στο σημείο που βλέπει την Τασούλα να κρεμιέται από τις ακριβές κουρτίνες της παθαίνει ανακοπή. Πηγαίνει σε έναν εντελώς σουρεάλ παράδεισο απατημένων συζύγων. Εκεί, την υποδέχεται ο Αρχάγγελος Συμεών που της προτείνει αντί να πεθάνει να επιστρέψει στη Γη και να σκοτώσει τον άντρα της. Ετσι ξεκινά η περιπέτεια. Από δηλητηριασμένα χορτοπιτάκια μέχρι κόψιμο των φρένων του αυτοκινήτου. Η δολοφονική γκάμα της πρωταγωνίστριας είναι μεγάλη». Αυτή είναι μια μικρή γεύση από την υπόθεση του νέου βιβλίου της Κατερίνας Μανανεδάκη.




Το βιβλίο της Κατερίνας Μανανεδάκη «Πώς να σκοτώσεις τον άντρα σου (Και να μη σε πιάσουν!)» κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Α.Α. Λιβάνη
Κλείσιμο

«Με όλα τα δύσκολα και γκρίζα της καθημερινότητας είχα έντονη επιθυμία να βρω μία διέξοδο για να χαμογελάσω. Ετσι γράφτηκε το “Πώς να σκοτώσεις τον άντρα σου και να μη σε πιάσουν”. Είναι το 13ο βιβλίο μου. Δεν είμαι προληπτική, πιστεύω πως θα είναι τυχερό. Βγήκε και 313 σελίδες. Πάει πάρα πολύ καλά στις πωλήσεις. Οποτε ξεκινώ να γράφω ένα καινούριο βιβλίο έχω πάντα την ίδια αγωνία, πως ίσως δεν μου φτάσει το χιούμορ, σκέφτομαι πως δεν θα το τελειώσω. Για καλή μου τύχη, οι επτά σωματοφύλακές μου, οι καλύτερες φίλες μου, λένε πάντα “σταμάτα την γκρίνια και γράφε, θέλουμε να το διαβάσουμε”. Είμαι τυχερή που υπάρχουν στη ζωή μου, είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης. Οταν είπα στον σύζυγό μου πως θα γράψω αυτό το βιβλίο, με ρώτησε αν το θεωρώ καλή ιδέα. Και όταν πήρε θετική απάντηση, είπε γελώντας “είναι καιρός νομίζω να αρχίσω να τρώω έξω”».

Τη ρωτώ αν μετά από 12 βιβλία έχει βρει τη συνταγή της επιτυχίας, τη φόρμουλα παραγωγής best seller. «Δεν σκέφτομαι ποτέ όταν γράφω αν το βιβλίο θα είναι ευπώλητο. Ανοίγω απλώς ένα παράθυρο διαφυγής κaι εύχομαι να ταξιδέψουν μαζί μου όσοι περισσότεροι άνθρωποι είναι δυνατόν. Οπότε, όχι, δεν υπάρχει καμία συνταγή επιτυχίας. Επίσης, ναι, κάνεις έναν σκελετό όταν ξεκινάς το γράψιμο. Αλλά οι ηρωίδες μου γίνονται τόσο ζωντανές που πηγαίνουν εκεί που θέλουν οι ίδιες. Είναι μαγική διαδικασία το γράψιμο. Μπορεί ως δημοσιογράφος να έχω γράψει χιλιάδες λέξεις, αλλά το βιβλίο έχει μια δική του τρέλα».



Γιατί να διαβάσει ένας άντρας τα βιβλία της; «Για να δει πώς σκέφτονται οι γυναίκες, να κρυφοκοιτάξει τον κόσμο τους. Ο γάμος και η απιστία μπαίνουν στο μικροσκόπιο. "Γιατί με απάτησε; Γιατί να φτάσει να με απατήσει;" Αυτό είναι το ερώτημα της ηρωίδας. Το συμπέρασμά της είναι το εξής: Αν πρέπει να κάνεις κάποιον ευτυχισμένο, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με τον εαυτό σου». Τι μαθαίνει κανείς για τον γάμο διαβάζοντας το βιβλίο; «Πως η αγάπη έχει πολλά πρόσωπα και πτυχές. Μια απιστία μοιάζει λιγάκι σαν απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Οσο κι αν προσποιηθείς πως δεν υπάρχει, πως δεν τη βλέπεις, κάποια στιγμή θα σου σκάσει στα χέρια. Το βιβλίο μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς τι θα γινόταν αν βρισκόσουν εσύ στη θέση της Ξένιας ή του άντρα της, του Παναγιώτη». Ο δικός της γάμος είναι μυθιστορηματικός; «Είναι ένας κανονικός γάμος με την τυπική καθημερινότητά του. Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που γράφω βιβλία. Κατασκευάζω μια καινούρια καθημερινότητα με πρωταγωνιστές που περνάνε δράματα».

Τι σχέδια έχει για το «Πώς να σκοτώσεις τον άντρα σου και να μη σε πιάσουν»; «Η Ολγα Μαλέα διάβασε το βιβλίο, της άρεσε πολύ και το σενάριο είναι σχεδόν έτοιμο. Οργανώνουμε την κινηματογραφική μεταφορά του. Είμαστε στη διαδικασία εξεύρεσης παραγωγού για να το ζωντανέψει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης