Μια βραδιά με τον (και μουσικό) Χιου Τζάκμαν στην Πόλη

Μια βραδιά με τον (και μουσικό) Χιου Τζάκμαν στην Πόλη

Ο πολυτάλαντος showman από την Αυστραλία επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη για τρεις μοναδικές συναυλίες που κανονικά είχαν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο. Η τότε επίσκεψή του μάλλον δεν ήταν η πιο ευχάριστη εμπειρία για τον ίδιο, αφού μετά την πρώτη συναυλία έπαθε αιμορραγία στις φωνητικές χορδές. Αν και βάσει συμβολαίου θα μπορούσε να ακυρώσει τις συναυλίες χωρίς καμία συνέπεια, εκείνος όχι απλώς επέστρεψε αλλά χάρισε και μια έξτρα βραδιά στο κατάμεστο θέατρο Zorlu της Πόλης. Το «thema people» βρέθηκε στην πλατεία του υπέροχου θεάτρου
και έζησε μια Broadway friendly εμπειρία μαζί με τον διάσημο -ακαταμάχητο- σταρ

Μια βραδιά με τον (και μουσικό) Χιου Τζάκμαν στην Πόλη
Στην τελευταία συναυλία του Χιου Τζάκμαν, αν και sold out, υπήρχαν έστω και ελάχιστες θέσεις διαθέσιμες δεδομένου ότι το κόστος τους ήταν αρκετά υψηλό. Ο Χιου μάς υποδέχτηκε μια ιδέα περισσότερο απολογητικά απ’ ό,τι περιμέναμε: «Πριν έρθω εδώ έπαθα μια μόλυνση στον λαιμό μου. Τα πράγματα πήγαν καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα στην πρώτη παράσταση, δεν ένιωθα καθόλου άσχημα μετά την ολοκλήρωσή της. Καθώς όμως τραγουδούσα, οι φωνητικές μου χορδές μάτωσαν. Δεν το είχα ξαναπάθει. Γι’ αυτό τον λόγο μού ήταν αδύνατο να τραγουδήσω την επόμενη μέρα». Λίγο αργότερα και μόλις ξεσπούσε ο ήχος από τα χειροκροτήματα, θα συνέχιζε: «Αναγκάστηκα να ακυρώσω την παράσταση δύο ώρες πριν από την έναρξή της. Ενιωσα πράγματι πολύ απογοητευμένος. Είχα περάσει τόσο καλά στην πρώτη παράσταση που ανυπομονούσα για τη δεύτερη. Οπως και να ’χει, τώρα είμαι και πάλι πίσω στην Κωνσταντινούπολη και νιώθω πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Νιώθω ευγνωμοσύνη που μου δόθηκε η ευκαιρία να ολοκληρώσω τις παραστάσεις μου».



«Με την Ντέμπορα κλείσαμε 20 χρόνια γάμου φέτος. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να πραγματοποιήσω αυτή την παράσταση αν δεν είχα τη γυναίκα μου. Είναι το βασικότερο κομμάτι της προσωπικής, της επαγγελματικής και κάθε πτυχής της ζωής μου»

Κλείσιμο
Η προγραμματισμένη μέρα της δεύτερης συναυλίας του ήταν η 18η Μαρτίου, ιδιαίτερα συμβολική ημερομηνία, αφού φέτος ήταν να συμπέσει με την εκατοστή επέτειο από το τέλος της νικηφόρας ναυμαχίας του Τσανάκαλε. «Είχα προγραμματίσει να παρουσιάσω μια παράσταση στη μνήμη αυτής της επετείου», είπε και λίγη ώρα αργότερα αφιέρωσε λίγα λεπτά από το πρόγραμμα της συναυλίας για να μοιραστεί με το κοινό τις σκέψεις του για τον πόλεμο στην Καλλίπολη, όπου σκοτώθηκαν πολλοί Αυστραλοί στο πεδίο των μαχών: «Ας μας εμπνέουν τα λόγια του Κεμάλ Ατατούρκ για τους ήρωες που έχυσαν το αίμα τους και έχασαν τη ζωή τους. ‘‘Τώρα είστε στο έδαφος φιλικού τόπου αν και αναπαύεστε εν ειρήνη. Κάθε Τζόνι είναι ένας Μεχμέτ για εμάς, αφού τα σώματά σας κείτονται το ένα δίπλα στο άλλο σε αυτόν τον τόπο που ανήκει σε όλους σας. Οσο για εσάς, τις μητέρες που στείλατε τα παιδιά σας σε μακρινή χώρα, σκουπίστε τα δάκρυά σας, τα αγόρια σας κείτονται στο στήθος μας εν ειρήνη. Αφότου έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας, αυτά είναι πλέον δικά μας παιδιά». Μάλιστα πολλές φορές ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, έχει τούρκικη καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του, ότι ο γιος του είναι πραγματικά τυχερός που πίνει αυθεντικό τούρκικο καφέ και ότι η ομορφιά της Αγια-Σοφιάς είναι μοναδική.



Το κεφάλαιο «σύζυγος»
Αρκετά όμως με τις κολακείες: με το καυστικό χιούμορ του διασκέδασε και μούδιασε μια μερίδα κοινού όταν τους ρώτησε: «Γιατί ξύνετε τον πισινό σας όταν σας λένε έναν καλό λόγο;». Αξίζει να σας εξηγήσουμε ότι οι Τούρκοι κάνουν τη συγκεκριμένη κίνηση για να μην τους πιάνει το μάτι. Στη συνέχεια αποπειράθηκε να χορέψει έναν αποχαιρετιστήριο παραδοσιακό τούρκικο χορό (που έμοιαζε λίγο με το δικό μας χασαποσέρβικο), ενώ συνοδεία μιας θαυμάστριας του από το κοινό, της οποίας εκπλήρωσε την επιθυμία να βγάλουν μαζί selfie, αφού την ανέβασε στην πίστα χόρεψαν ανατολίτικους χορούς με όλα τα κουνήματα και τα «όπα όπα του πασά μου που του κάνω ό,τι θέλει και μου κάνει τα δικά μου». «Οταν έφυγα από την Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη φορά, για να αποκαταστήσω τη βλάβη στις φωνητικές μου χορδές έπρεπε να είμαι σε πλήρη αφωνία για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που μάλλον εκνεύρισε τη γυναίκα μου».



Το κεφάλαιο «σύζυγος» -Ντέμπορα Λι Φέρνες- ξεπήδησε για μία ακόμη φορά στη σκηνή, όταν μέσα από ένα φωτογραφικό μοντάζ μάς αποκάλυψε τα πάντα για εκείνον και τον έρωτά του: «Τη γνώρισα σε ένα γύρισμα και ήταν μοιραίο. Ερωτευτήκαμε και μου χάρισε μια πανέμορφη οικογένεια». Την προηγούμενη φορά όπου βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη είχε κάνει πάνω στη σκηνή ερωτική εξομολόγηση στη γυναίκα του: «Κλείσαμε 20 χρόνια γάμου φέτος. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να πραγματοποιήσω αυτή την παράσταση αν δεν είχα τη γυναίκα μου. Είναι το βασικότερο κομμάτι της προσωπικής, της επαγγελματικής και κάθε πτυχής της ζωής μου. Η οικογένειά μου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, γι’ αυτό και το μοιράζομαι μαζί σας». Σε ερώτηση για ποιον λόγο αυτή τη φορά δεν τον ακολούθησε μαζί με τα παιδιά τους απάντησε: «Θα ήταν και σήμερα μαζί μας, αλλά τα παιδιά είχαν σχολείο και δεν είχαμε περιθώριο να αλλάξουμε το πρόγραμμά μας. Αγαπώ τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου περισσότερο από καθετί στον κόσμο», είπε όσο βλέπαμε μια σειρά από σπάνιες παλιές και νέες φωτογραφίες τους.



Κάπου εκεί, ανάμεσα στις αναμνήσεις, ήταν και μια φωτογραφία του Χιου Τζάκμαν με κοντά παντελονάκια και την τσέπη να βγαίνει άτσαλα προς τα έξω: «Βλέπετε, δεν ήμουν ποτέ ο αθλητικός τύπος που είδατε χρόνια μετά στους ‘‘Χ-Μen’’. Φέτος θα κάνω για τελευταία φορά τον ρόλο του Γούλβεριν. Στεναχωριέμαι που θα εγκαταλείψω αυτόν τον ρόλο, αλλά θα επιστρέψω και θα αφοσιωθώ όσο περισσότερο μπορώ στο μιούζικαλ που τόσο αγαπώ. Επιστρέφοντας στην Αμερική έχω γυρίσματα για το πρώτο μιούζικαλ εδώ και περίπου 30 χρόνια, που γράφτηκε ειδικά για τον κινηματογράφο. Θα υποδυθώ τον Π.Τ. Μπάρνουμ στο ‘‘The Greatest Showman on Earth’’, τον άνθρωπο που μετέτρεψε το τσίρκο σε χώρο διασκέδασης και έδωσε ώθηση σε θεάματα τύπου Broadway. Για τον συγκεκριμένο ρόλο πρέπει να είμαι σε άψογη φόρμα», αποκάλυψε ενώ αμέσως μετά γίναμε το πρώτο κοινό που τον άκουσε να ερμηνεύει ένα τραγούδι από το νέο ακυκλοφόρητο μιούζικαλ, συνοδεία ενός Τούρκου καλλιτέχνη. Λίγο νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου αναφερόταν ακόμα περισσότερο στον ήρωα που τον έκανε διεθνώς γνωστό: «Σταματώ να υποδύομαι τον Γούλβεριν γιατί πάνω απ’ όλα άκουσα τη φωνή μέσα μου να μου λέει να το κάνω. Με πολύ μεγάλη χαρά έπαιζα τον Γούλβεριν όσες φορές μού ζητήθηκε. Είμαι πολύ πιο ενθουσιασμένος που ολοκληρώνω τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να έχουμε ένα μέτρο και να βάζουμε ένα τέλος γιατί δεν πρέπει να τραβάμε κάτι επ’ αόριστον. Πρόκειται για την όγδοη ταινία σε διάστημα 17 ετών. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να τελειώσει».



Γοητεύει για πάρα πολλούς λόγους
Με αφορμή την παραπάνω αναφορά, οφείλω να σας αναφέρω ότι αν δείτε ποτέ τον Χιου Τζάκμαν μπροστά σας, μπορεί να σας συγκινήσει και να σας γοητεύσει για πάρα πολλούς λόγους. Ας αναφέρω μερικούς όπως τους έζησα προσωπικά: πρώτα απ’ όλα πλησίασε μια 13χρονη θαυμάστριά του η οποία σχεδόν τραυλίζοντας του είπε ότι νομίζει πως θα σταματήσει η καρδιά της, έκοψε τούρτα σε μια κοπέλα από την ορχήστρα on stage όταν έμαθε ότι έχει τα γενέθλιά της, ευχαρίστησε τον πατέρα μιας εργαζόμενης στον χώρο για το καλοσυνάτο και τόσο εργατικό του κορίτσι, προέτρεψε το κοινό να χειροκροτήσει τον stage manager καθώς και τον βοηθό σκηνής, ενώ τους προσκαλούσε πάνω στο σανίδι για να πουν κάτι.



Τέλος, όταν τσέκαρε τα posts στο Instagram του και είδε ότι δύο κορίτσια μόλις μπήκαν στη συναυλία και έκαναν ηλεκτρονικό check in, ανέφερε τα ονόματά τους, τις ευχαρίστησε που τον ακολουθούν στα social media και τις παρακάλεσε να έρθουν να του κάνουν παρέα στην πρώτη σειρά. Εκεί τις χειροφίλησε, έβγαλε φωτογραφία μαζί τους και τους έδωσε τον λόγο, οι οποίοι, τρεμάμενες, δεν ήξεραν τι να πουν. Και αφού αναφέραμε τα social media, πολλές φορές τόνισε ότι διαβάζει τα περισσότερα σχόλια που γράφουν οι ακόλουθοί του. Μερικές φορές μάλιστα απαντάει προσωπικά σε κάποιους.



«Σε αυτή την παράσταση είμαι ο εαυτός μου. Τις περισσότερες φορές με βλέπετε να ενσαρκώνω έναν ρόλο. Πάνω όμως σε αυτή εδώ τη σκηνή δεν ενσαρκώνω κάποιον ρόλο, είμαι ο εαυτός μου». Η αλήθεια είναι ότι στη σκηνή τα έδωσε όλα: χόρεψε, τραγούδησε, γέλασε, ανέδειξε όλους τους συνεργάτες του έστω για μια στιγμή, εξέθεσε και εκτέθηκε. Δεν έλειψε να μας πει και πώς θα ξεκινήσει την επόμενη μέρα του: «Δεν υπάρχει κάτι που να με κάνει πιο χαρούμενο από ένα φλιτζάνι τούρκικο καφέ όταν ξυπνάω το πρωί».Πάντως σε συνέντευξη γνωστής τουρκικής εφημερίδας ανέφερε: «Κάποιοι συγγενείς μου λένε ότι οι παππούδες μου είναι Τούρκοι και κάποιοι άλλοι ότι είναι Ελληνες. Τώρα που βρίσκομαι εδώ, δηλώνω και εγώ Τούρκος. Αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος». Ποιος ξέρει; Αν έρθει στην Ελλάδα, μπορεί να επαναπροσδιορίσει την παραπάνω δήλωση.





































































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης