Μιμή Ντενίση: «Μακάρι να γνωρίσω έναν νέο έρωτα!»

Μιμή Ντενίση: «Μακάρι να γνωρίσω έναν νέο έρωτα!»

Η εθνική μας Μιμή ανοίγει την καρδιά της στο «thema people» και μιλάει για το παιδί που δεν απέκτησε με τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, Αντώνη Τρίτση, για την απόφασή της να δημιουργήσει μονογονεϊκή οικογένεια, την καριέρα της στο εξωτερικό, το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά και τις πλαστικές επεμβάσεις

Μιμή Ντενίση: «Μακάρι να γνωρίσω έναν νέο έρωτα!»
Απόγευμα Παρασκευής και μετά από μια ανοιξιάτικη μπόρα, η θέα του «υγρού ηλιοβασιλέματος» από το δωμάτιο της Μιμής Ντενίση, στο ξενοδοχείο «Μakedonia Palace» είναι εκπληκτική. Καθώς μιλάμε χαλαρά και ρεμβάζουμε παρέα προς τον Θερμαϊκό, λίγο πριν ανοίξει το κασετοφωνάκι ηχογράφησης, χτυπάει το κινητό της τηλέφωνο και απαντά με λαχτάρα. Στην άλλη μεριά της τηλεφωνικής γραμμής, η 15χρονη πλέον κόρη της, Μαριτίνα, η οποία την ενημέρωνε για τα νέα της ημέρας, έναν μικρό καβγά που είχε με μια φίλη της, αλλά και την πορεία της μελέτης, καθώς σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι εξετάσεις στο σχολείο. «Η αλήθεια είναι ότι η Μαριτίνα είναι συνεχώς κοντά μου, αλλά δεν ήθελα να της ταράξω το πρόγραμμα του διαβάσματος για τις απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Γυμνασίου, γι’ αυτό και δεν την πήρα μαζί στο ολιγοήμερο ταξίδι μου στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου μου “Σμύρνη μου αγαπημένη”. Κάνουμε πολλά πράγματα μαζί: τη βοηθάω στη μελέτη, μου ερμηνεύει τα κομμάτια του κλασικού τραγουδιού, βγαίνουμε έξω παρέα, μου λέει τα μυστικά και τις ανησυχίες της για τους πρώτους εφηβικούς έρωτες... Η Μαριτίνα δεν θέλει να γίνει ηθοποιός, το θεωρεί πολύ κουραστικό επάγγελμα, διαθέτει όμως εξαιρετική οπερική φωνή. Είμαι η μαμά που ξέρει ότι σε αυτή μπορεί να πει τα πάντα γιατί θα σταθώ δίπλα της».

- Αν μπορούσατε να γυρίσετε τον χρόνο πίσω, θα θέλατε να κάνετε παιδί με τον μεγάλο σας έρωτα, τον Αντώνη Τρίτση;
Ο Αντώνης ήταν το άλλο μου μισό. Ομως για να μην το έκανα τότε, σημαίνει ότι δεν γινόταν. Δεν είχε βγει το διαζύγιό μου από τον πρώτο μου γάμο με τον Γιάννη Φέρτη, ο Αντώνης ήταν υπουργός και εκ των πραγμάτων δεν γινόταν να αποκτήσουμε παιδί. Θα του δημιουργούσα ολόκληρο θέμα στην πολιτική του καριέρα. Τώρα θα το έκανα, τότε, 20 χρόνια πριν, ήταν αλλιώς τα πράγματα, πιο συντηρητική η ελληνική κοινωνία και δεν θα δεχόταν εύκολα το εξώγαμο παιδί ενός υπουργού.

- Τελικά επιλέξατε να δημιουργήσετε μόνη σας οικογένεια υιοθετώντας τη Μαριτίνα. Δεν ήταν βαρύ το φορτίο για μια γυναίκα;
Ενα παιδί δεν είναι ποτέ βαρύ φορτίο. Τίποτα δεν μου φαίνεται βαρύ, είμαι άλλου τύπου άνθρωπος. Αν μου πουν σήμερα ότι τρία παιδιά είναι μόνα και χρειάζονται φροντίδα, θα τα πάρω κοντά μου και θα τα μεγαλώσω. Δεν άλλαξε η ζωή μου με τον ερχομό της Μαριτίνας. Από μικρή την έπαιρνα παντού μαζί: στο θέατρο, στο κομμωτήριο, στη σχολή υποκριτικής και μεγαλώνει φυσιολογικά βλέποντάς με να δουλεύω πάρα πολύ. Καταλαβαίνει ότι τα χρήματα δεν έρχονται από μόνα τους, ούτε υπάρχει κάποιος κύριος που χρηματοδοτεί τη μαμά της. Αρα εκτιμά τις θυσίες μου και τη σημασία της εργασίας στη ζωή.
Κλείσιμο



«Δεν είχε βγει το διαζύγιό μου με τον Γιάννη Φέρτη, ο Αντώνης ήταν υπουργός και εκ των πραγμάτων δεν γινόταν να αποκτήσουμε παιδί. Τώρα θα το έκανα, τότε, 20 χρόνια πριν, ήταν αλλιώς τα πράγματα, πιο συντηρητική η ελληνική κοινωνία και δεν θα δεχόταν εύκολα το εξώγαμο παιδί ενός υπουργού»

- Θα δημιουργήσετε ένα ίδρυμα προστασίας παιδιών; Είναι κάτι που θα το ήθελα και το σχεδιάζω. Πάρα πολύς κόσμος μού έχει γράψει ότι θα ήθελε να βοηθήσει εθελοντικά σε αυτό το έργο. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να προσφέρεις ένα ικανοποιητικό καθημερινό περιβάλλον στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

- Θα υιοθετούσατε κι άλλα παιδιά; Θα έπρεπε να το έχω κάνει νωρίτερα, αλλά δεν με άφησε η Μαριτίνα, επιζητούσε το μονοπώλιο στην αγάπη μας. Τώρα πλέον το μετάνιωσε και μου λέει πως είχε άδικο γιατί θα ήθελε να έχει αδέλφια.

- Εχετε ζήσει πολλές έντονες στιγμές στην αισθηματική σας ζωή; Πολλές, ωραίες, άσχημες, κωμικές, τραγικές.  Με έχουν ζηλέψει πολύ. Εγώ δεν έχω προλάβει να ζηλέψω. Επεφτα όλο σε ζηλιάρηδες που με παρακολουθούσαν και μου έκαναν διάφορες σκηνές ζηλοτυπίας. Ως γυναίκα δεν είμαι αδιάφορη, αλλά ούτε ο τύπος της ζηλιάρας που φαντασιώνεται ότι την απατούν. Εζησα παρακολουθήσεις, φασαρίες, πολλά…. Οχι από τον Αντώνη Τρίτση, ούτε από τον Γιάννη Φέρτη, αυτοί μου είχαν εμπιστοσύνη, ήξεραν καλύτερα τη Μιμή και το μυαλό της.

- Θαυμαστής έχει κάνει κάτι ακραίο για εσάς; Πολλά, όπως να πηδήξει από την ταράτσα προκειμένου να βρεθεί στο μπαλκόνι του σπιτιού μου μόνο για να με δει. Δεκάδες φορές, θαυμαστές με περίμεναν έξω από το σπίτι ή το θέατρο. Στα «Ιλίσια» ένας αμετανόητος θαυμαστής σχεδόν κάθε βράδυ ερχόταν και αγκάλιαζε για ώρες μια φωτογραφία μου σε πραγματικό μέγεθος.  Τον είχε δει μία φορά ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος την εποχή εκείνη ετοιμαζόταν για την παράσταση «Ο συλλέκτης», και μου είχε πει ότι πήρε ιδέες για την ερμηνεία του ρόλου του, ενός άνδρα που έχει ψύχωση με μια γυναίκα.



- Μια γυναίκα που έχει αγαπηθεί τόσο, γίνεται πιο δύσκολη στις επιλογές της;
Μια γυναίκα γίνεται πιο επιλεκτική όταν έχει υπάρξει στη ζωή της με πραγματικά ενδιαφέροντες άνδρες, όπως ο Τρίτσης. Αναγκαστικά μετά ανεβάζεις τον πήχη πιο ψηλά. Αν και δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις, προφανώς υποσυνείδητα λειτουργεί αυτό που έχουμε συναντήσει στις επόμενες γνωριμίες μας.

- Σας λείπει ένας έρωτας από τη ζωή σας;
Δεν μπορώ να πω ότι δεν θα το ήθελα, αλλά επειδή ήμουν υπεραπασχολημένη τα τε­λευ­ταία δύο χρόνια και σε απόλυτα δημιουργική φάση ο έρωτας δεν είναι κάτι που μου έλειψε. Πιστεύω ότι θα γίνει, αλλά αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν από μόνα τους. Μακάρι να γνωρίσω έναν νέο έρωτα, θα ήθελα να έχω έναν σύντροφο. Ωστόσο, επειδή έχω ζήσει μια δυνατή και γεμάτη ζωή δεν αισθάνομαι αδικημένη. Αλλοι άνθρωποι δεν έχουν ερωτευτεί ούτε μία φορά!

- Θα θέλατε να κάνετε μια δουλειά στην τηλεόραση ανάλογη με αυτές που παρουσιάζετε στο θέατρο; Είναι μέσα στα άμεσα σχέδιά μου… Η «Σμύρνη μου αγαπημένη» θα γίνει μια διεθνής μίνι σειρά 7 επεισοδίων. Αυτή την εποχή, με τον Μάρτιν Σέρμαν, έναν από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς συγγραφείς και σεναριογράφους, γράφουμε την τηλεοπτική μεταφορά του έργου και το επόμενο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα με τη συμμετοχή πολύ μεγάλων ηθοποιών, διεθνούς βεληνεκούς, όπως η Ολυμπία Δουκάκη, η Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

- Τη συγκεκριμένη σειρά θα τη δούμε στην Ελλάδα ή θα προβληθεί μόνο στο εξωτερικό; Η παραγωγή είναι ξένη, αν ενδιαφερθεί κάποιο ελληνικό κανάλι να τη μεταδώσει, θα προβληθεί και στην Ελλάδα. Οσο για τη θεατρική παράσταση, την επόμενη χρονιά θα τη μεταφέρω στη Θεσσαλονίκη και θα περιοδεύσει σε Ευρώπη και Αμερική.  

- Θέλετε να ασχοληθείτε με την πολιτική; Και τώρα πολιτική κάνω. Η «Σμύρνη» είναι πολιτική πράξη, δεν είναι μια τυχαία επιλογή. Αν δεις στο δελτίο ειδήσεων τους μετανάστες στις βάρκες που πνίγονται με τα παιδιά τους, τι διαφορά έχει με τον διωγμό της Σμύρνης; Οι λόγοι που χάθηκε τότε αυτή η υπόθεση, μερικώς από ευθύνη της Ελλάδας και κατά μεγαλύτερο βαθμό από ευθύνη της Ευρώπης, είναι ίδιοι. Εγινε χρεοκοπία τότε, όπως σήμερα. Το να προσπαθείς να ξυπνήσεις την εθνική συνείδηση είναι πολιτική πράξη. Οπως ο αγώνας που κάνω για τη διάσωση του Πεδίου του Αρεως.

- Θα κάνετε τελικά μήνυση, μαζί με τους κατοίκους της περιο­χής, κατά της κυρίας Ρένας Δούρου; Δεν έχω κάτι με την κυρία Δούρου, ούτε τη γνωρίζω. Εχω πρόβλημα με τη θέση του εκάστοτε περιφερειάρχη στο θέμα. Ολα αυτά τα χρόνια βλέπουμε ταμπέλες να κοσμούν την περιοχή, ότι πήραν 9 εκατομμύρια για να υλοποιηθούν έργα, αλλά δεν γίνεται τίποτα!

- Μπορεί στις δημοτικές ή στις περιφερειακές εκλογές να σας δούμε υποψήφια; Ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον… Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να ανακατευτώ με τα κοινά, ούτε για να προβληθώ, ούτε για να βγάλω χρήματα. Αυτά μου τα ’δωσε η καριέρα μου. Μόνο αν μπορώ να προσφέρω κάτι ουσιαστικό στην πόλη ή στη χώρα μου θα το κάνω.



- Ζήσατε για 7 χρόνια μαζί με έναν από τους σημαντικότερους Ελληνες πολιτικούς, τον Αντώνη Τρίτση. Τι μάθατε κοντά του; Το βασικότερο, ότι διαλύεται η ζωή σου όταν ανακατεύεσαι με την πολιτική. Ο Αντώνης πραγματικά έσκασε με αυτά που δεν μπορούσε να διορθώσει στην Ελλάδα. Ηταν ένας άνθρωπος ο οποίος όχι απλά δεν έβγαλε χρήματα από την πολιτική, αλλά έχασε και τα όσα είχε από την οικογενειακή του περιουσία. Είχαμε κοινή ιδεολογία με τον Αντώνη και πολλές ομοιότητες στον χαρακτήρα. Ηταν ένας άνθρωπος που πίστευε στην Ελλάδα, όμως κάθε βήμα που έκανε, κάποια άλλα συμφέροντα του το καταργούσαν από σκοπιμότητα. Στε­νο­χωριόταν πολύ με όλα αυτά που τραβούσε στον Δήμο Αθηναίων ή ως υπουργός Χωροταξίας.

- Δουλεύετε σκληρά. Με τον εαυτό σας και την εμφάνισή σας έχετε χρόνο να ασχοληθείτε; Πάρα πολύ λίγο. Δεν πιστεύω ότι η μεγάλη ενασχόληση με την εμφάνιση, το άγχος της εξαφάνισης των ρυτίδων, προσφέρει κάτι. Αυτή η αγωνία, να μην αλλάξω, να μείνω νέα κάνοντας επεμβάσεις ή θεραπείες, αυτό είναι που γερνάει τη γυναίκα. Προσωπικά ακολουθώ μια πολύ υγιεινή διατροφή εδώ και χρόνια και συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής ώστε να διατηρούμαι σε φόρμα.

- Δεν έχετε δηλαδή τον προσωπικό σας πλαστικό γιατρό; Οχι, ούτε καν την προσωπική αισθητικό! Δεν έχω κάνει ποτέ μου καθαρισμό προσώπου. Αν βρω χρόνο, θα πάω σε ένα κέντρο ομορφιάς για spa ή ενυδάτωση προσώπου, αλλά δεν πιστεύω τόσο σε αυτές τις επιδερμικές θεραπείες, ούτε στη μεγάλη μανία της πλαστικής χειρουργικής. Ναι, ίσως διορθώσω κάτι που με ενοχλεί στην εμφάνισή μου, αλλά αυτό που τραβιούνται, γίνονται τα πρόσωπά τους σαν μάσκες και μοιάζουν όλες μεταξύ τους με τρομάζει. Πλέον, και στο Χόλιγουντ οι σταρ αποφεύγουν τέτοιες μεγάλες αλλαγές. Με ένα τόσο αναγνωρίσιμο πρόσωπο μπορώ, για παράδειγμα, να βγω με φουσκωμένα χείλια ή ζυγωματικά; Το βρίσκω λίγο γελοίο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης