Το 6pack της Ναταλίας διχάζει τη σόουμπιζ

Το 6pack της Ναταλίας διχάζει τη σόουμπιζ

Οξος και χολή, σοκ και δέος, φόβος και παράνοια είναι μόνο μερικά από τα λεξιλογικά δίδυμα που θα μπορούσαν -ακροθιγώς- να περιγράψουν το μένος που κατέλαβε την ντόπια σόουμπιζ προτού καν το εξώφυλλο της Ναταλίας Γερμανού με μαγιό προλάβει να κρεμαστεί στα περίπτερα σε Αθήνα, Πειραιά και περίχωρα.

Το 6pack της Ναταλίας διχάζει τη σόουμπιζ
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στην αιώνια μάχη ανάμεσα στην cool αυτοδιάθεση και στα παντός είδους και κοπής συμπλέγματα που απασχολούν δεκαετίες τώρα τις ψυχαναλυτικές συνεδρίες

Πού να το περίμενε η αείμνηστη Ρίτα Σακελλαρίου όταν τραγουδούσε τις «Σαραντάρες», που σε απλά μαθηματικά αποτίμησε σε δύο εικοσάρες, ότι θα ερχόταν η εποχή που: α) τη λέξη «σουξέ» θα αντικαθιστούσε στην καθομιλουμένη ο όρος viral και β) μία 50άρα όχι μόνο θα κοινοποιούσε σε κάθε ευκαιρία την ηλικία της, όχι απλώς θα σύναπτε απενοχοιημένα σχέσεις με νεότερούς της άνδρες, αλλά θα εξοβελιζόταν στο πυρ το εξώτερον από ένα σεβαστό κομμάτι της ετερόκλητης φωτογενούς συλλογικότητας που χάριν συντομίας (αυτο)αποκαλείται σόουμπιζ, επειδή τόλμησε να φωτογραφηθεί με μαγιό σε εξώφυλλο tabloid εβδομαδιαίου περιοδικού. Οι πόζες, οι κοιλιακοί, οι ραχιαίοι, μα και οι δικέφαλοι, οι τρικέφαλοι, οι τετρακέφαλοι, ακόμη και τα σπυράκια, οι φακίδες, οι πόροι, το δέρμα της Ναταλίας Γερμανού τέθηκαν υπό εξονυχιστική κρίση μετά την κυκλοφορία του περιοδικού «Hello!» την προηγούμενη Τετάρτη. Και ο πέλεκυς έπεσε βαρύς. Αναμενόμενο.

Κλείσιμο


«Η Ναταλία είναι φίλη μου, αλλά αυτή που βλέπω δεν είναι η φίλη μου. Είναι μία που της μοιάζει. Είναι πάρα πολύ ωραία φωτογράφηση, αλλά δεν είναι ακριβώς η Ναταλία. Γενικά προσέχει και δίνει μάχη με τη ζυγαριά, αλλά δεν είναι τόσο αδύνατη. Ούτε τα μπρατσάκια είναι έτσι, ούτε η κοιλιά. Είναι το σώμα της Τσαβαλιά με το πρόσωπο της Ναταλίας», απεφάνθη ο «φίλος Ναταλίας» και διευθυντής της ανάλογης θεματολογίας περιοδικού «OK!» Νίκος Γεωργιάδης στο «MEGA με Μία». «Το εξώφυλλο δεν μου αρέσει γιατί είναι σαν να γεννά αυγά στην παραλία. Δεν είναι στάση αυτή», σχολίασε στην ίδια εκπομπή η Χριστίνα Πολίτη, η οποία έχει προφανώς παρακολουθήσει καρέ καρέ το γέννημα των αυγών της μέσης μεσογειακής καρέτα-καρέτα στις αμμουδιές της Ζακύνθου. Την ίδια ώρα ο Γιώργος Λιάγκας βουτούσε με μανία το ζεστό ψωμί που του είχε προσφέρει η φωτογράφηση της Γερμανού, βουτυρώνοντάς το με την ατάκα: «Το Ναταλάκι μου έχει σπυράκια της εφηβείας». Εις μάτην ο Αρης Καβατζίκης, αρχισυντάκτης του περιοδικού «Hello!», προσπαθούσε να εξηγήσει ότι τα μόνα φίλτρα από τα οποία πέρασε η φωτογράφηση της τηλεπαρουσιάστριας αφορούσαν στη λείανση του δέρματος και όχι στην αφαίρεση πόντων από τα χέρια, τα πόδια ή τη μέση της. Το κέφι στα πάνελ είχε ανάψει και κανείς δεν φαινόταν διατεθειμένος να απόσχει από το ανθρωποφαγικό τσιμπούσι.
Εντέλει, όμως, μικρή σημασία έχει αν η φωτογράφηση της Ναταλίας ήταν ή δεν ήταν γέννημα της ευγενούς τεχνικής του Photoshop. Αν υπάρχει Ελληνας celebrity που θα ήθελε να διαθέσει τον εαυτό του α-φωτοσοπάριστο, άβαφο κι αληθινό στα Μέσα, μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροστά. Η Γερμανού δεν έκανε κάτι παραπάνω απ’ αυτό στο οποίο η μάζα των celebrities έχει εθίσει το πραγματικό αλλά και το virtual κοινό της. Δεν επιχείρησε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από το να φωτογραφηθεί με καλοκαιρινή εξάρτυση και να αυτο- αλλά και ετερο-αποθεωθεί λίγο πριν από το κατώφλι μισού αιώνα ζωής, γεγονός το οποίο είναι ένας χειροπιαστός λόγος γιορτής. Δεν έδειξε τίποτα διαφορετικό από εκείνο που αποφάσισε να είναι όταν συμφιλιώθηκε με τον εαυτό της: γυναίκα με πάθη, λάθη, ματαιοδοξία, άφταστο coolness, ευφυΐα, αλήθεια, χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Σ’ αρέσει το εξώφυλλο; Το αγοράζεις. Δεν σ’ αρέσει; Απλώς αδιαφορείς. Ολα τα υπόλοιπα, τα σχόλια και οι μομφές «φίλων», «φίλτατων» και «εχθρών» φτάνουν και περισσεύουν για ένα πρώτης τάξης ψυχαναλυτικό ντιβάνι. Και τίποτα παραπάνω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης