Δημήτρης Νησιώτης: (Τηλε)επικοινωνιακό μοντέλο

Δημήτρης Νησιώτης: (Τηλε)επικοινωνιακό μοντέλο

Εργάζεται στο Τμήμα Πληροφορικής των εταιρειών OTE και Cosmote, ενώ αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του βγάζοντας έξτρα εισόδημα ως μοντέλο. Με δυο λόγια, αυτός είναι ο περιζήτητος προγραμματιστής των catwalks

Δημήτρης Νησιώτης: (Τηλε)επικοινωνιακό μοντέλο
Το πρωί είναι ένα αρχετυπικό geek που ασχολείται με τα κομπιούτερ και την πληροφορική στις εταιρείες ΟΤΕ και Cosmote. Τα απογεύματα μεταμορφώνεται σε μοντέλο. Για τον Δημήτρη Νησιώτη όλες οι δραστηριότητες μπορούν να χωρέσουν σ’ ένα 24ωρο με σωστό προγραμματισμό, με τον οποίο άλλωστε είναι εξοικειωμένος λόγω της φύσης της δουλειάς του.

«Εργάζομαι πολλά χρόνια σε τμήματα ΙΤ διάφορων εταιρειών», εξηγεί. «Είναι μια δουλειά που αγαπώ, γι’ αυτό και δεν θα την εγκατέλειπα για καμία άλλη δραστηριότητα. Οταν μου έγινε η πρόταση να ασχοληθώ με τον χώρο της μόδας, σκέφτηκα “γιατί όχι;”. Ζούμε σε μια εποχή που δεν υπάρχουν πλέον παρωπίδες». Γεννημένος στον Μαραθώνα από πατέρα αγρότη, έχει μάθει να εκτιμά την επαφή με τη φύση και τους θησαυρούς της μάνας γης. Θυμάται τον εαυτό του, παιδάκι ακόμη, να τριγυρίζει στα κτήματα του πατέρα του και να τον βοηθά σε διάφορες αγροτικές εργασίες. Παρόλο που επιλέγει να ζει ακόμη και σήμερα στην ηρεμία του Μαραθώνα, το σπίτι του δεν διαθέτει μποστάνι. «Η καλλιέργεια ζαρζαβατικών για προσωπική κατανάλωση είναι τάση της εποχής. Η υγιεινή διατροφή πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στο καθημερινό τραπέζι μας. Δυστυχώς οι περισσότερες τροφές είναι γεμάτες μεταλλαγμένα λόγω των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες. Οι νεότερες γενιές είναι πιο συνειδητοποιημένες, γι’ αυτό και επιλέγουν είτε τις προσωπικές μικρές καλλιέργειες, είτε στρέφονται στα βιολογικά προϊόντα».

Κλείσιμο


Η πορεία του στο εξωτερικό
Με τον χώρο της μόδας ασχολήθηκε για πρώτη φορά σε μια περίοδο που αναζητούσε δουλειά. Δεν τον ενοχλούσε το γεγονός ότι επρόκειτο για δραστηριότητα εκτός του επαγγελματικού του πεδίου. Αντιμετώπισε την πρόταση ως πρόκληση και μετείχε σε Ελληνικές Εβδομάδες Μόδας και σε διάφορα fashion shows Ελλήνων σχεδιαστών. Τα ανοιχτά του χρώματα σε συνδυασμό με τον μεσογειακό του αέρα και τον σπάνιο επαγγελματισμό του τού ανοίγουν κάποιες πόρτες και στο εξωτερικό. Δοκιμάζει την τύχη του στο Μιλάνο όπου κάνει καταλόγους για οίκους μόδας pret a porter, ενώ ταξιδεύει και στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα στην ηλιόλουστη Φλόριντα, όπου πρωταγωνιστεί σε καμπάνιες διάσημων resorts. Ο ίδιος πιστεύει πως τα ταξίδια και οι συνεργασίες με ξένους ανοίγουν τους ορίζοντές σου βοηθώντας να ξεπεράσεις τα ελληνικά στεγανά. «Κακά τα ψέματα», σχολιάζει για τις διεθνείς του συνεργασίες, «επαγγελματίας γίνεσαι κυρίως στο εξωτερικό όπου οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Δουλεύοντας δίπλα στους καλύτερους στυλίστες και φωτογράφους του κόσμου μπαίνεις κι εσύ στη νοοτροπία των υψηλών απαιτήσεων».

Την εποχή αυτή ο Δημήτρης Νησιώτης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη Χάγη στην οποία αυτή τη φορά θα βρεθεί με την ιδιότητα του προγραμματιστή. H Cosmote έχει αναλάβει ένα φιλόδοξο project εκεί και ο έμπειρος προγραμματιστής είναι έτοιμος να το φέρει εις πέρας. Xαίρεται για τη μια εβδομάδα που θα περάσει στην ολλανδική πόλη, αφού η κοσμοθεωρία του τού επιβάλλει κάθε νέα πρόταση να την αντιμετωπίζει ως μια καινούρια πρόκληση. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης