Δέσποινα Ολυμπίου: «Πλήρωσα ακριβά τη δημοσιότητα με την παλιά μου σχέση»

Δέσποινα Ολυμπίου: «Πλήρωσα ακριβά τη δημοσιότητα με την παλιά μου σχέση»

Η Δέσποινα Ολυμπίου με την πρώτη ματιά φαίνεται απόμακρη και ίσως ψυχρή. Υπερβολικά προσεκτική στο τι θα πει όταν δεν γνωρίζει κάποιον, μεταμορφώνεται όταν νιώθει οικεία. Αποφεύγει να δίνει συνεντεύξεις διά ζώσης, διευκρινίζει ωστόσο, σε αυτή τη δεύτερη συνάντησή μας από το 2009, ότι πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Φαίνεται ήρεμη, σαν να γνωρίζει πλέον τι αναζητά στην επαγγελματική και την προσωπική της ζωή και το διεκδικεί. Ναι, η Δέσποινα διανύει ίσως την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της

Δέσποινα Ολυμπίου: «Πλήρωσα ακριβά τη δημοσιότητα με την παλιά μου σχέση»
- Ποτέ δεν σου άρεσε να δίνεις συνεντεύξεις. Ναι, γιατί, όπως γνωρίζεις, το έχω πληρώσει ακριβά. Πολλές φορές ο τίτλος μιας συνέντευξης, το ότι εκφράζεσαι για κάτι με κάποιον τρόπο και μεταφέρεται αλλιώς, με έκανε να είμαι προσεκτική. Και ιδιαιτέρως λόγω μιας παλιάς μου σχέσης. Δεν ήθελα να προσβάλω ή να προκαλέσω το άτομο αυτό, την προσωπικότητά του και την κοινή μας πορεία.

- Πώς νιώθεις τώρα που έχεις αποστασιοποιηθεί απ’ όλα αυτά;  Νιώθω ελεύθερη γιατί μου έφυγε ένα πολύ μεγάλο βάρος. Είχα πάρει τα δημοσιεύματα και τις αδιάκριτες ερωτήσεις με στραβό μάτι και όλο αυτό με έκανε να απομακρυνθώ. Δεν εκμεταλλεύτηκα τη σχέση αυτή για να διαφημίσω τον εαυτό μου. Πολλοί φίλοι μού έλεγαν «μη σε απασχολεί τι γράφουν, αρκεί να είναι σωστά γραμμένο το όνομά σου». Αυτό είναι «εξυπνάδα». Μπορεί και να έχουν δίκιο, αλλά εμένα αυτή η τακτική δεν με εκφράζει. Φορτώθηκα το μερίδιο που έπρεπε να φορτωθώ, αλλά αυτή η ιστορία (σ.σ.:  τα δημοσιεύματα που αφορούσαν τον Μιχάλη Χατζηγιάννη) τράβηξε για πολύ καιρό και χωρίς λόγο. Εγραφαν ιστορίες που δεν ίσχυαν. Αν βγεις να το διαψεύσεις δίνεις έκταση στο θέμα, αν δεν μιλήσεις είναι σαν να το αποδέχεσαι, αν νευριάσεις έχεις απωθημένα, αν βρίσεις είσαι αγενής. Οπότε έπεσα στην παγίδα.

Κλείσιμο


Η Δέσποινα Ολυμπίου στην παράσταση «Μελίνα Darling» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

- Πώς το διαχειρίστηκες; Τελικά όλος αυτός ο ντόρος σε σχέση με την προσωπική σου ζωή σού έκανε καλό ή κακό; Το διαχειρίστηκα με χιούμορ. Μου αρέσει η αξιοπρέπεια, τα αναλύω όμως ξανά και νομίζω ότι σε κάποιους θα έπρεπε να είχα απαντήσει άσχημα. Παρ’ όλα αυτά, η σιωπή είναι χρυσός και όλα θα φανερωθούν με τον χρόνο. Σε σχέση με το μέγεθος που θα μπορούσε να είχε πάρει το θέμα, θεωρώ πως διατήρησα χαμηλούς τόνους. Επαγγελματικά, δισκογραφικά, δεν μου έκανε καλό. Εκείνοι που γνωρίζουν την καλλιτεχνική μου αξία, όμως, ευτυχώς είναι αρκετοί κι αυτό με κάνει να νιώθω πολύ περήφανη.

- Μετάνιωσες ποτέ που κράτησες αποστάσεις από το lifestyle; Είμαι ήσυχη ως χαρακτήρας, ποτέ δεν ήμουν loud. Ολο αυτό δεν μου ταίριαζε και αισθάνομαι μια χαρά με τον εαυτό μου. Είμαι αυστηρή στις επιλογές μου μια ζωή και τώρα που μεγάλωσα είμαι ακόμα χειρότερη. Μπορεί να αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη οικονομική κρίση και δεν πρέπει να λέμε «όχι» στα χρήματα, αλλά εξακολουθώ να συμπεριφέρομαι με τον ίδιο τρόπο. Είμαι ένα πλάσμα που πορεύεται με αυτό που προστάζει η καρδιά του. Δεν έχω βγάλει πολλά λεφτά, ποτέ δεν είχα πλάτες, δεν είχα οικονομική βοήθεια από πουθενά, οι γονείς μου δυσκολεύτηκαν πολύ στη ζωή και έμαθα στα δύσκολα. Εμαθα να εκτιμώ αυτά που έχω, με προβληματίζει τι θα κάνω αύριο και μεθαύριο, αλλά δεν μπορώ να λειτουργήσω διαφορετικά.

- Είχες κακές εμπειρίες σε σχέση με τις συνεργασίες σου; Πολύ λίγες σε σχέση με τις πολλές μου συνεργασίες. Οταν ξεκινούσα την καριέρα μου είχα δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και επειδή δεν ενέδωσα με έδιωξαν από τη δουλειά. Είχα σοκαριστεί. Δεν το περίμενα από αυτόν τον άνθρωπο. Δεν έχω κάποιο τραύμα, αλλά ήταν σίγουρα ένα μάθημα. Στα 20 χρόνια που είμαι στη δουλειά μπορεί ένας άνθρωπος στα μάτια κάποιων να είναι ο φοβερός καλλιτέχνης και στα μάτια κάποιου άλλου πολύ σκάρτος. Δεν λέω δημοσίως το όνομά του γιατί σέβομαι την οικογένεια και τα παιδιά του. Πολλοί παρουσιάζονται ηθικοί, δίκαιοι, σωστοί ενώ στην πραγματικότητα είναι σκάρτοι.

- Κάνοντας έναν απολογισμό, ποια λάθη θεωρείς ότι έχεις κάνει επαγγελματικά; Ισως το ότι δεν είχα κάποια συγκεκριμένη στρατηγική δισκογραφικά. Από την άλλη, μέσα από τις συνεργασίες μου έχω κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα που με έχουν ολοκληρώσει ως καλλιτέχνιδα.

- Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σου σε επαγγελματικό επίπεδο; Το 2002 είχα απογοητευτεί από τη δουλειά, αφού ό,τι προσπαθούσα να κάνω δισκογραφικά ακυρωνόταν την τελευταία στιγμή. Τελικά το 2003 -κι ενώ είχα μπει στη διαδικασία να ανοίξω ένα μαγειρείο- έκανα την πρώτη δισκογραφική δουλειά μου με τίτλο «Βάλε μουσική» και δικαιώθηκα.

- Φέτος σε συναντάμε κάθε Δευτέρα στην παράσταση «Μελίνα Darling» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Μαζί με την Μπέσυ Μάλφα και την Κρινιώ Νικολάου, σε σκηνοθεσία Νίκου Μουρατίδη. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση που αφορά τη ζωή και το έργο της Μελίνας Μερκούρη. Η Μπέσυ Μάλφα αφηγείται την ιστορία της και τραγουδάει, κι εγώ με την Κρινιώ λέμε τραγούδια εμβόλιμα στην αφήγηση. Θεωρώ πως προσεγγίζει τη γυναικεία, την ανθρώπινη, αλλά και την πολιτική πλευρά της Μελίνας.

- Θεωρείς ότι μπέρδεψες τον κόσμο με την καλλιτεχνική σου τοποθέτηση ανάμεσα στο έντεχνο και το εμπορικό; Ναι, μπέρδεψα το κοινό. Τη μια εμφανιζόμουν στο «Half Note» ή έκανα αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο και την άλλη τραγουδούσα στην «Barbarella», στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τις 6 το πρωί. Αλλά είμαι μια τραγουδίστρια, γι’ άλλους ερμηνεύτρια, που δεν κολλάω στις ταμπέλες γιατί δεν είμαι κομπλεξική. Κάνω αυτό που αγαπώ - κι αυτό είναι η μουσική. Ετσι περνάω καλά. Βαριέμαι να κάνω τα ίδια πράγματα.

- Μου λες ότι δεν κολλάς στις ταμπέλες. Τι γνώμη έχεις για τα φαινόμενα Παντελής Παντελίδης και Πάολα; Μια χαρά είναι και ο Παντελίδης και η Πάολα. Η Πάολα είναι μια καλή τραγουδίστρια η οποία κάνει τη δουλειά της και το διασκεδάζει. Εμένα με ενοχλούν αυτοί που λένε ότι προσφέρουν πολιτισμό και κουλτούρα και άμα τους ψάξεις πιο βαθιά είναι σκουπίδια. Κι έχω γνωρίσει μερικούς απ’ αυτούς. Καλύτερα να σταματήσουμε να καταφερόμαστε εναντίον προσώπων που κάνουν τον αγώνα τους και δεν κλέβουν κανέναν. Ο κόσμος πηγαίνει στα μαγαζιά που εμφανίζονται για κάποιον λόγο και αυτή τη στιγμή -ναι- κάνουν επιτυχία.

- Πώς είσαι στην προσωπική σου ζωή; Είμαι πολύ καλά στην προσωπική μου ζωή. Είμαι σταθερά με έναν άνθρωπο και το γεγονός ότι σκέφτομαι να δημιουργήσω οικογένεια μαζί του τα λέει όλα.

- Τι σε έχει κερδίσει στον σύντροφό σου; Είναι γνήσιος, αληθινός, αυτό που αισθάνεται το δηλώνει και το δείχνει. Νιώθω σιγουριά και σταθερότητα. Η αντρική παρουσία είναι κάτι που μου είχε λείψει.

- Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο ενός παιδιού; Ναι, βλέπω πολύ ζεστά το ενδεχόμενο ενός παιδιού. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης