Έλλη Κοκκίνου: «Ο Γιώργος με έμαθε να αγαπάω τον εαυτό μου»

Έλλη Κοκκίνου: «Ο Γιώργος με έμαθε να αγαπάω τον εαυτό μου»

Η τραγουδίστρια ανοίγει την καρδιά της για τις αλλαγές που έκανε στη ζωή της, προκειμένου να βρει την ευτυχία, την τρυφερή σχέση που έχει με τον γιο της, Αλέξανδρο, αλλά και όσα της έμαθε ο επί τέσσερα χρόνια σύντροφός της, Γιώργος Μπόγρης

Έλλη Κοκκίνου: «Ο Γιώργος με έμαθε να αγαπάω τον εαυτό μου»
Το γεγονός πως έγινες μητέρα σε έκανε να τοποθετήσεις σε νέα βάση το θέμα καριέρα;
Με τη μητρότητα αυτόματα αλλάζουν οι προτεραιότητές σου και όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη δουλειά. Αλλάζει εντελώς η φιλοσοφία της ζωής σου. Αλλάζουν εντελώς τα ωράρια και μπορεί να χρειαστεί, για παράδειγμα, μετά τη δουλειά, να πάω κατευθείαν και σε ένα πρωινό παιδικό πάρτι.

Ο Αλέξανδρος πηγαίνει στη Β’ Δημοτικού. Πώς είναι η σχέση σας τώρα, που αρχίζει να μεγαλώνει;
Κάνουμε ώριμες συζητήσεις κι έχει ξεκινήσει τις ανακρίσεις τύπου «Μαμά, πού ήσουν μέχρι τις 7.00 το απόγευμα;». Φαντάσου πως με έχει συνηθίσει να είμαι συνέχεια μαζί του μετά το σχολείο. Προς το παρόν, έχουμε τέτοιες ανακρίσεις. Δεν έχουν υπάρξει άλλου είδους ακόμη.
Κλείσιμο
elli kokkinou people 96 1

Τι απολαμβάνεις περισσότερο να κάνετε μαζί;
Τα πάντα! Βλέπουμε ταινίες στο σπίτι και φτιάχνουμε ποπκόρν, πολλές φορές έρχεται μαζί μου στα καταστήματα ρούχων για να μου πει τη γνώμη του, πηγαίνουμε για bowling, κάνουμε rollers. Επίσης, απολαμβάνουμε να κάνουμε ταξίδια. Το φετινό χειμώνα, που δεν δούλευα τα Σαββατοκύριακα, μετά το σχολείο του τον έπαιρνα και πηγαίναμε στα Καλάβρυτα για σκι. Μέναμε σε έναν ξενώνα, ανάβαμε το τζάκι μας, βλέπαμε ταινίες, πηγαίναμε για φαγητό στο ταβερνάκι μας. Η καλύτερη παρέα μου!

Φαντάζομαι πως θα έχουν ξεκινήσει τα πρώτα φλερτ του και αναρωτιέμαι αν σου μιλάει για τα κοριτσάκια που του αρέσουν.
Πέρσι του άρεσε μια συμμαθήτριά του, φέτος δεν έχουμε κάτι. Προς το παρόν, με τα αγοροκόριτσα κάνει καλή παρέα. Βρίσκεται στην ηλικία που τα αγόρια σνομπάρουν τα κορίτσια. Μετά θα ξεκινήσουν τα καρδιοχτύπια.

Πώς διαχειρίζεται την αναγνωρισιμότητά σου;

Όταν ήταν μικρότερος, δεν του άρεσε καθόλου, γιατί δεν μπορούσε να το καταλάβει. Πρόσφατα κάποιος μου είπε «σ’ αγαπάμε πολύ» και μόλις το άκουσε, με έσφιξε στην αγκαλιά του και είπε: «Είσαι δική μου». Σε γενικές γραμμές είναι άνετος, γιατί δεν του το τροφοδοτώ καθόλου, αντίθετα του τροφοδοτώ περισσότερο ό,τι αφορά τον παιδικό σταθμό (σ.σ. είναι ιδιοκτήτρια παιδικού σταθμού), γιατί αυτό είναι κάτι που θα μείνει, ενώ η δημοσιότητα φεύγει.

 Το γεγονός πως έχεις χωρίσει με τον πατέρα του σε έκανε πιο προστατευτική απέναντί του και ενδεχομένως να του κάνεις περισσότερα χατίρια;

Είμαι πάρα πολύ προστατευτική, αλλά ταυτόχρονα τον αφήνω ελεύθερο για να τονώσω την αυτοπεποίθησή του. Όταν είσαι μια γυναίκα που μεγαλώνεις παιδί χωρίς πατέρα, έχεις διπλή ευθύνη. Φυσικά υπάρχει η παρουσία του πατέρα, δεν είναι καθόλου απών, απλά δεν ζούμε μαζί κι έτσι καλούμαι να παίρνω στιγμιαίες αποφάσεις για πράγματα της καθημερινότητας. Είναι δύσκολο, αλλά, επειδή είμαι κι εγώ παιδί χωρισμένων γονιών, μου είναι πιο εύκολο να το διαχειριστώ.

Υποθέτω πως είναι οικεία τα συναισθήματα.
Ξέρω ακόμα και πότε μπορεί να νιώθει μόνος του. Καταλαβαίνω πως του αρέσουν οι πολυμελείς οικογένειες – ήταν κάτι που άρεσε και σε μένα. Πάντα ήθελα κόσμο στο σπίτι μου και πήγαινα σε σπίτια φίλων που είχαν μεγάλη οικογένεια, γιατί με γέμιζε πολύ αυτή η εικόνα. Πριν από λίγο καιρό μού ζήτησε σκυλάκι και του το πήρα. Θέλει παρέα ο Αλέξανδρος και, επειδή υπήρξα στη θέση του, καταλαβαίνω πώς νιώθει. Τώρα έχω να εκπαιδεύσω κι ένα κουταβάκι, αλλά χαλάλι του.

Ήταν δύσκολο να εξηγήσεις σε ένα παιδάκι ότι οι γονείς του αποφάσισαν να πάρουν χωριστούς δρόμους;
Ήταν πιο εύκολο γιατί όσο μικρότερος είσαι τόσο λιγότερες εικόνες κοινού βίου έχεις. Κανένα παιδάκι δεν θέλει οι γονείς του να χωρίσουν, όμως του εξήγησα πως έτσι θα είμαστε καλύτερα και θα έχει κοντά του και τους δύο γονείς του. Τα παιδιά θέλουν την αλήθεια, αλλά χρειάζεται να φιλτράρεις τι θα τους πεις προκειμένου να μην τους δημιουργήσεις τύψεις, ενοχές και ανασφάλειες. Γιατί αυτό το παιδάκι θα μεγαλώσει με αυτά, θα γίνει ενήλικας και έπειτα θα δημιουργήσει προβλήματα στον εαυτό του και τους γύρω του. Ο χειρισμός θέλει τρόπο κι εγώ συμβουλεύομαι παιδοψυχολόγο ώστε να προλαβαίνω ερωτήσεις του. Ξέρω τι ερωτήσεις θα μου κάνει, τις βλέπω να έρχονται και δεν θέλω να του λέω βλακείες. Οφείλω να είμαι ειλικρινής και σωστά τοποθετημένη. Από την αρχή, πριν καν φύγω από το σπίτι, ρώτησα την παιδοψυχολόγο πώς θα διαχειριστώ τη μετακόμιση, τα πάντα. Έτσι το παιδί είναι ήσυχο και όλοι μου λένε πόσο ευτυχισμένος φαίνεται αφού συνεχώς γελάει.

Εσύ με τον εαυτό σου τα έχεις βρει; Έχεις μάθει να τον αγαπάς;
Είχαν υπάρξει φάσεις που δεν τον αγαπούσα καθόλου, τον χτυπούσα πολύ στον τοίχο, αλλά τώρα έχω αρχίσω και τον αγαπάω πολύ.

Ποιο ήταν το έναυσμα για να το κάνεις;
Δεν ήμουν ευτυχισμένη. Συνέβησαν κάποια πράγματα που τα προκάλεσα και με έκαναν να με αγαπήσω περισσότερο. Εννοείται πως δεν ξυπνάς ένα πρωί και λες «Με αγαπάω». Τώρα είμαι πολύ καλά πραγματικά. Είμαι ήρεμη και έχω βρει τις ισορροπίες μου.

Υποθέτω πως μέχρι να τις βρεις θα ήταν δύσκολη η διαδρομή…
Πολύ δύσκολη! Έχω περάσει από πολλά μεταβατικά στάδια ψυχολογικής κατάστασης μεταξύ λύπης και χαράς, ευτυχίας και δυστυχίας, ενοχών και τύψεων. Σίγουρα βοήθησε πολύ το γεγονός πως η δουλειά μου πάει καλά και κάνω αυτό που αγαπάω. Πλέον έχουν λυθεί κάποια δικά μου πράγματα και είμαι ήρεμη.

Με το σύντροφό σου, Γιώργο Μπόγρη, συμπληρώσατε τέσσερα χρόνια μαζί. Έχεις εντοπίσει τι είναι αυτό που κρατάει ζωντανή τη σχέση σας;

Αλήθεια, δεν ξέρω! Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που κάνουμε και μας έχει κρατήσει μαζί αυτά τα τέσσερα χρόνια και μέσα από πολλές δυσκολίες που έχουμε περάσει. Το ότι γελάμε πολύ μαζί; Θεωρώ πως το χιούμορ παίζει σημαντικό ρόλο σε μια σχέση και ιδίως όταν ο άλλος είναι μακριά, καθώς από μόνο του αυτό το γεγονός είναι δύσκολο.

Το σύντροφό σου τον γνώρισες μετά το χωρισμό σου. Φοβήθηκες να μπεις σε μια νέα σχέση;
Όταν αποφασίζεις να χωρίσεις, έχει τελειώσει όλο αυτό μέσα σου, έχει σπάσει καιρό πριν. Η σχέση μου με τον Γιώργο δεν έγινε από τη μία στιγμή στην άλλη. Πέρασαν μήνες. Είμαι άνθρωπος των σχέσεων, δεν φοβάμαι κι αυτό αποδεικνύεται, καθώς πάντα είχα μακροχρόνιες σχέσεις. Δεν το περίμενα όλο αυτό με τον Γιώργο και τελικά τα ωραιότερα πράγματα γίνονται εκεί που δεν τα περιμένεις. Όταν αυτό έρχεται ξαφνικά και σου δείχνει μια νέα πρόταση ζωής στην καθημερινότητά σου, λες «γιατί όχι;». Από τη στιγμή που αυτό έχει αποδειχτεί πως είναι δυνατό και σταθερό γιατί όχι;

Τους τελευταίος μήνες ο Γιώργος παίζει σε ομάδα του εξωτερικού. Υπήρξε περίοδος που η χιλιομετρική απόσταση στάθηκε εμπόδιο στη σχέση σας ή μπορεί να σας αναζωογόνησε κιόλας;

Όχι, δεν αναζωπύρωσε τη σχέση μας. Για κάποιον άλλον μπορεί να είναι θετικό να έχει να δει το σύντροφό του πέντε μήνες, αλλά για μένα δεν είναι ούτε ευχάριστο ούτε αναζωπυρωτικό. Κάνω υπομονή!

Πώς αντέδρασες όταν σου ανακοίνωσε ότι θα πάρει μετεγγραφή;
Δεν έχω κανένα δικαίωμα να φρενάρω τον άνθρωπο που είναι δίπλα μου σε κάτι που θα ήταν θετικό για τον ίδιο. Άρα πολύ ψύχραιμα του είπα να μην το συζητήσει και να φύγει για το εξωτερικό, να κάνει το καλύτερο για εκείνον. Προσωπικά αυτό του έχω πει και για του χρόνου, να πάει όπου είναι καλύτερα. Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο, αγαπάς όλα αυτά που κάνει και τον αφήνεις ελεύθερο να κάνει αυτό που θέλει. Τουλάχιστον το επάγγελμά του οφείλεις να το σεβαστείς. Γνώριζα πολύ καλά πως ένας αθλητής μπορεί σήμερα να παίζει εδώ κι αύριο να φύγει για την Αυστραλία.

Πρόσφατα ο σύντροφός σου μίλησε πρώτη φορά για τη σχέση σας και, μάλιστα, δήλωσε πως τον βοήθησες και ως αθλητή και ως άνθρωπο, τον έκανες να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες και να μην παρασύρεται. Ένιωσες μια μικρή δικαίωση σε σχέση με όσα σου χρέωναν για την επαγγελματική του πορεία;

Πιο πολλά άκουγα στις αρχές της σχέσης μας. Πάντα είναι γλυκό να μιλάει κάποιος ωραία για σένα. Σίγουρα αισθάνομαι όμορφα, αλλά δεν το χρειάζομαι για επιβεβαίωση, ούτε σαν δικαίωση. Δεν με ενδιαφέρει τι θα πούνε.

Εσένα τι σου έχει μάθει ο Γιώργος;
Να αγαπάω τον εαυτό μου και να είμαι λίγο πιο χαλαρή. Αυτά τα δύο πράγματα που είναι πολύ σημαντικά.

Έχετε σκεφτεί να κάνετε το επόμενο βήμα στη σχέση σας;
Το γεγονός πως είμαστε τέσσερα χρόνια μαζί είναι ένα μεγάλο βήμα.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης